2018-09-23 08:13


Kovesi, despre anchetarea lui Shhaideh şi Plumb în dosarul BELINA: DNA îşi face treaba

 |  12:36
Kovesi, despre anchetarea lui Shhaideh şi Plumb în dosarul BELINA: DNA îşi face treaba

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Koveşi a declarat luni, la Europa FM, referindu-se la dosarul "Belina", că nu este o noutate pentru DNA să ancheteze miniştri, precizând că dosarul nu este din 2014, ci din mai 2017, aflându-se într-o etapă intermediară.

„DNA îşi face treaba. Dosarul e într-o etapă intermediară. Persoanele cercetate în dosar au dreptul să aducă probe în favoarea lor. În ultimii ani am tot anchetat miniştri. Pentru noi nu e o noutate. Am tot anchetat miniştri. Însă, s-a creat o confuzie: dosarul nu e din 2014. Ci în luna mai 2017. În 4-5 luni, am făcut primele acte şi cercetări", a declarat şefa DNA, potrivit News.ro.

Ea a spus că în presă au mai apărut informaţii pe acest subiect, "dar nu înseamnă neapărat că ce scrie în presă e şi adevărat".

"Dar noi putem să verificăm", a subliniat Laura Codruţa Kovesi.

În ceea ce priveşte hotărârea de Guvern din cazul Belina, şrocurorul-şef al DNa a declarat: "Noi nu urmărim Hotărârile de Guvern. Dar când apar informaţii că e ceva în neregulă cu o hotărâre de Guvern, noi ne sesizăm din oficiu”.

DNA a anunţat vineri că vicepremierul Sevil Shhaideh este suspectă de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu când era secretar de stat la MDRAP, într-un dosar conform căruia, în 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private, susţin procurorii anticorupţie. DNA cere şi sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de urmărire penală a ministrului Rovana Plumb, în acelaşi dosar.

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a spus, duminică, la Antena 3, că se aşteaptă să fie chemat la DNA în "dosarul Belina", despre care a afirmat că este o "ficţiune" şi reprezintă un atac violent la adresa Guvernului şi că a primit informaţii că procurorii DNA ar urma să ajungă şi la fiul său.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut, duminică seară, la Antena 3, că se încearcă o lovitură de stat, dărâmarea Guvernului şi destrămarea coaliţiei PSD-ALDE, susţinând că DNA a ajuns să fie un instrument care face poliţie politică în România şi că a primit informaţii că se doreşte deschiderea unor dosare penale pe numele lui şi al lui Liviu Dragnea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-09-25

TAGURI: kovesi, sshaideh, plumb, dna, belina
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
25 Sep 2017

asta e persecutie politica tovarasi,ce aveti cu toarsu Drac-nea,el e un respectabil cetatean brazilian,columbian,tele-morman....tocmai a aranjat cu "marele licurici" sa vanda si Marea Neagra dar se opune un crab nationalist care nu vrea sa-si vanda carapacea.......traiasca toarsu Drac-neaa.....Uraaa...Uraaaaaa......jos crabii fascisti....traiasca licuriciu si curvele din tele-marlan...Uraaaa...Uraaaa........hai sa scoatem niste maneliste la cotroceni sa huiduie....Uraaaaa...Uraaaa
URAAA URAAA!
25 Sep 2017

a inebunit mosu postac uraaa!
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...