2019-02-21 14:10


KOVESI, primul interviu despre Liviu DRAGNEA și dosarul Tel Drum

 |  10:32
KOVESI, primul interviu despre Liviu DRAGNEA și dosarul Tel Drum

Procurorul șef al DNA Laura Codruța Kovesi a acordat duminică primul interviu pentru ziare.com în care vorbește despre dezvăluirile Rise Project, dar și despre Dragnea-Tel Drum. Pe 7 iulie, DNA a confirmat că are în lucru un dosar penal, in rem, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, în legătură cu o parte din dezvăluirile RISE Project.

In chestiunea Tel Drum, aveti doua dosare, dupa cum ati anuntat, unul deschis chiar dupa ultima investigatie Rise Project. Ati obtinut nota DIPI despre care vorbeste aceasta investigatie?

Fiind o investigatie jurnalistica si sesizandu-ne din ce a aparut in spatiul public, am comunicat, la cererea jurnalistilor, ca este deschis acest dosar, dar nu pot face comentarii despre ce avem sau nu in dosar.

Nu e totusi cam tarziu? Despre chestiunea Tel Drum - Dragnea se vorbeste de ani de zile, au curs rauri de cerneala.

Din 2013, de cand sunt procuror sef DNA, Liviu Dragnea a fost trimis in judecata si condamnat definitiv, mai este un dosar in care a fost trimis in judecata, e pe rolul ICCJ, si avem aceste dosare in lucru. Eu va pot spune ce s-a intamplat din 2013 pana acum.

Cele doua dosare despre care mi-ati vorbit, "Referendumul" si "Bombonica", sunt oarecum marunte in raport cu ceea ce vedem acum in investigatia Rise Project.

Noi investigam fapte care sunt date in competenta noastra. Simplul fapt ca o persoana detine o anumita functie sau are o avere nu inseamna ca trebuie sa deschidem o investigatie. Nu alegem tinte, nu anchetam o persoana pentru ca are cinci vile, pentru ca e prim-ministru sau ministru. Noi investigam fapte.

Cand vorbim de averi, sa nu uitam ca exista si alte institutii care trebuie sa verifice acest lucru, ma refer la ANI. DNA nu investigheaza modul in care o persoana dobandeste o avere sau cum isi gestioneaza averea. Noi investigam daca exista fapte de coruptie legate de felul in care si-a dobandit averea sau modul in care si-o gestioneaza, modul in care isi exercita functia publica.

Deci pana in 2016, cand ati deschis primul dosar Tel Drum, nu ati avut fapte?

Noi am investigat acele informatii obtinute dupa 2013, nu stiu ce a fost inainte. Dupa 2013, acestea sunt anchetele despre care pot sa va spun.

A existat un dosar Tel Drum inchis de DNA in 2010?

Da, a existat un dosar Tel Drum solutionat in 2010 cu o solutie de netrimitere in judecata.

Stiti motivul?

Nu am citit in mod special acel dosar.

Avea legatura cu dl. Dragnea?

Nu pot sa va confirm sau sa va infirm acest lucru.

Actiunile la purtator sunt suspectate acum a fi sursa de coruptie. Aveti posibilitatea sa luati urma acestor actiuni la purtator?

Putem verifica multe, problema este ca informatiile trebuie transformate in probe, pe care uneori le avem, uneori nu. Investigatii financiare, despre conturi, despre active, despre actiuni la purtator putem verifica, dar in final discutam de probe.

Dar in cazul actiunilor la purtator puteti lua urma banilor incasati de pe urma lor?

Putem verifica orice informatie legata de bani si circuite financiare.

Deci actiunile la purtator nu sunt o "crima perfecta"?

Nu sunt.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-16

TAGURI: kovesi, interviu, ziare.com, dragnea, tel drum
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
16 Iul 2017

concluzia este extrem de simpla...LA DNA exista cineva care precum crupierul de la cazino impinge in fata DOSARUL CASTIGATOR....data trecuta mafia DRagnea-TEL DRUM nu a fost blagoslovit de crupierul de la DNA...Apropos la cAZiNOUL DNA Codrut Kovesi ce functie are daca nu este crupier?se pare ca este JOLLY JOKERUL care se schimba in orice carte Si ca sa inchei crupierul care impinge dosarele cu batul inainte de Johannis era porcul de Basescu care proteja mafia...acum cine mama dracului este crupierul?ca Johannis sigur nu este...spuneti voi daca stiti mai multe
BABUIN
16 Iul 2017

Daca plagiatoarea ar avea putin bun simt făcea o conferinta de presa si se supunea turului tuturor ziaristilor Dar asa ducându.se la slugile ei ...ziare.com...demonstreaza cat de laşe este...
BABUIN
16 Iul 2017

Chiar.....de ce i.ati pus poza asta cu buzele ca un ochi de curcă .....insinuati ceva ?? Puteti sa imi răspundeți de ce este stepă?? Nu vrea sa lase progenituri ca taica.su ???
BABUIN
16 Iul 2017

STEARPA am vrut să zic ...dar si stepă este adecvat ....ca tot arida si nedorită este
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...