2017-01-17 00:16

DEZVALUIRI


Kovesi: Activitatea IGPR în 2010 nu s-a axat pe combaterea micii corupţii, deşi ar fi trebuit

 |  20:21
Kovesi: Activitatea IGPR în 2010 nu s-a axat pe combaterea micii corupţii, deşi ar fi trebuit

ActivitateaPoliţiei Române în 2010 nu s-a axat pe combaterea micii corupţii din interiorulstructurii, deşi ar fi trebuit, fiind prevăzută în MCV, a declarat procurorulgeneral Laura Codruţa Kovesi la prezentarea bilanţului activităţii IGPR.

LauraCodruţa Kovesi a spus că în 2010 s-a dublat numărul de rechizitorii întocmitede Parchete referitoare la infracţiuni de mică corupţie, în majoritateacazurilor fiind vorba despre poliţişti. Procurorul general a precizat că acestlucru nu se datorează numai bunei colaborări cu Direcţia Generală Anticorupţie(DGA), ci mai ales faptului că IGPR nu a avut o activitate eficientă în acestsector. "Dacă nici în acest an nu vă veţi axa pe acest lucru, se va creapercepţia că poliţiştii sunt corupţi şi nu asta e realitatea", a spusKovesi. Ea a îndemnat reprezentanţii IGPR să colaboreze în continuare cuMinisterul Public, pentru ca ambele două instituţii să-şi stabilească aceleaşipriorităţi şi strategii în 2011.

Kovesis-a referit, de asemenea, la un ordin ministerial semnat în 2010 de reprezentanţiicelor două ministere, referitor la stabilirea aceloraşi indicatori statistici şiaceluiaşi mod de evaluare a activităţii lor, pentru o mai bună coordonare. Ea aamintit că Poliţia şi Ministerul Public trebuie să-şi stabilească un punct devedere unitar privind dispoziţiile micii reforme, precum şi privindimplementarea noilor coduri. "Dacă mica reformă a avut doar câteva dispoziţiinoi şi chiar şi aşa a creat unele discuţii, noile coduri ar putea duce pe opractică neunitară, astfel că trebuie să ne punem de acord", a precizatKovesi. Procurorul general s-a referit şi la situaţia statisticilor diferiteprezentate de Ministerul Public şi de structurile MAI, precizând că diferenţelenu se justifică atât timp cât urmărirea penală este aceeaşi. Codruţa Kovesi amai spus că IGPR a avut, în 2010, multe rezultate pozitive, amintind desprijinul experţilor de la Institutul de Criminalistică, "de multe oriuitaţi la finalul anchetei", care au colaborat cu procurorii în uneledosare "cu care te întâlneşti o dată într-o carieră".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-12-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image