2019-01-21 13:53


Kovesi nu demisionează la presiuni politice

 |  09:01
Kovesi nu demisionează la presiuni politice

Laura Codruţa Kovesi  a declarat, marţi seara, că nu demisionează la presiuni politice. De asemenea, procurorul general al României a subliniat că, dacă aceste presiuni vor exista în timpul campaniei electorale, atunci le va face publice.

'De la învestirea în această funcţie, eu am spus că, dacă se vor face presiuni din partea oamenilor politici sau presiuni de altă natură, le voi face publice. Acum, nu ştiu ce presiuni s-ar putea face asupra mea ca să demisionez. Eu nu am de gând să demisionez. Nu cred că am să cedez la astfel de presiuni, indiferent cine va fi ministrul Justiţiei', a declarat Kovesi.

Întrebată dacă activitatea procurorilor ar putea fi influenţată de 'tulburările' din campania electorală din acest an sau de instalarea unui nou ministru al Justiţiei, Laura Codruţa Kovesi  a precizat că procurorii pot fi afectaţi doar din perspectiva instrumentelor legislative pe care le au la îndemână.

'Afectează doar dintr-o singură perspectivă, în primul rând din perspectiva instrumentelor legislative pe care procurorii le au la îndemână, pentru că niciun ministru al Justiţiei nu poate să intervină direct în activitatea pe care o desfăşoară procurorii, însă pot fi aduse modificări anumitor legi, care să îţi afecteze statutul, modul de organizare. Au fost foarte multe campanii electorale din 2006 până în prezent şi Ministerul Public şi-a văzut de dosare, şi-a văzut de ceea ce avea de făcut. În afară de modificări legislative, eu nu cred că o eventuală schimbare a ministrului Justiţiei poate afecta în vreun fel statutul. Singura noastră tangenţă cu campania electorală este dacă se comit fapte de natură penală', a explicat procurorul general al României.

Între şefii DNA şi DIICOT nu ar exista un conflict în instrumentarea dosarului în care este implicat deputatul Mihail Boldea, a subliniat Kovesi.  'Zvonuri o să apară tot timpul, mai ales pe final de mandat. Nu este nicio ceartă între şefii celor două instituţii', a adăugat procurorul general, precizând că au fost derulate anchete paralele la DNA şi la DIICOT.

'Colegii de la DIICOT au cerut acel aviz de la Parlament şi, în momentul în care Boldea s-a întors în ţară, s-a început ancheta fiind în arest iar cei de la DNA au dorit să îl audieze în dosarul lor. Sunt foarte multe situaţii când o persoană are dosar şi la DNA, şi la DIICOT', a precizat Laura Codruţa Kovesi , potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-11-22

TAGURI: Laura_Codruţa_Kovesi, demisie, presiune, procuror
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


AMPOITZA
26 Apr 2012

Kovaseala,nu demisioneaza la presiuni politice!!E normal-nu-i da voie bishnitzarul de la TroCoceni.
RUSINE CSM-VRETI S O PUNETI PE ANCA NITA DATA AFRA
26 Apr 2012

data afara din magistratura ptr coruptie reprimita de traian basescu ca si pe sotul ei teodor nita dat afara de 2 ori din magistratura-ca procuror si judecator reprimit de traian basescu in 2007-mafia din justitia constanteana protejata de deliorga cristian-ne credeti prosti? rusine-pina cind magistratii cinstiti vor tacea? pina cind?el procuror ,avocati fratii nita alexandru si virgil si n nita -judeca sotia anca nita-caz nistor-cernavoda
HANIBAL
26 Apr 2012

Prostii,habar nu are ca mai exista si demiterea sau REORGANIZAREA institutiei!Se schimba O LITERA si..gata!
Random imageUltimele stiri

loading...