2018-11-18 20:58


Lavinia Șandru și tatăl lui Darius Vâlcov, mărturisiri BOMBĂ la ÎCCJ în dosarul fostului ministru de Finanțe

 |  13:07
Lavinia Șandru și tatăl lui Darius Vâlcov, mărturisiri BOMBĂ la ÎCCJ în dosarul fostului ministru de Finanțe

Tatăl fostului ministru de Finanţe Darius Vâlcov a declarat, marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că în anul 2011 a cumpărat trei lingouri de aur pentru a le face cadou nepoţilor, în timp ce Lavinia Şandru a vorbit de sute de mii de euro obţinuţi la nunta cu Vâlcov.

Dumitru Vâlcov, tatăl lui Darius Vâlcov, şi Lavinia Şandru, fosta soţie a acestuia din urmă, au fost audiaţi marţi la instanţa supremă în calitate de martori, în dosarul în care fostul ministru de Finanţe este acuzat de trafic de influenţă şi spălarea banilor, în legătură cu acordarea unor contracte companiei Tehnologica Radion.

Primul care a dat declaraţie în faţa instanţei a fost Dumitru Vâlcov.

"Darius avea un prieten, deputatul Bărbulescu, care avea un seif. Prin 2009, am fost cu soţia în Elveţia, la fata mea care este medic, însă acolo soţia a fost diagnosticată cu o boală gravă şi am stat cu ea să o îngrijesc. A venit şi fiul meu acolo şi i-am spus că am undeva 20.000 lei şi 80.000 dolari. L-am rugat să-i pună într-un loc sigur. Prin 2011, am fost din nou în Elveţia şi am fost diagnosticat cu cancer la plămâni. Am fost operat, după care în preajma sărbătorilor de Crăciun am simţit că mi se apropie sfârşitul. Le-am spus celor din familie că vreau să le fac nepoţilor un cadou. Aveam nişte bani şi i-am zis lui Darius dacă poate să facă rost de nişte mini-lingouri de aur pentru ca nepoţii mei să aibă o amintire de la mine. La discuţii a participat şi o rudă, care a zis că poate să facă rost de lingouri. M-au costat 156.000 euro. I-am spus fiului meu să le pună în acelaşi seif. (...) Eu doream ca lingourile să le păstrez până ce nepoţii se vor face mari", a spus tatăl lui Vâlcov, potrivit Agerpres.

Dumitru Vâlcov a mai relatat că el a plătit nunta fiului său organizată la Slatina, care l-a costat în jur de 80.000 de euro.

Declaraţii în acest dosar a dat şi Lavinia Şandru, care a făcut referire la perioada în care a fost căsătorită cu Darius Vâlcov.

"Cu prilejul nunţii cu Darius Vâlcov am organizat trei evenimente: la Slatina, la Neptun şi la Târgu Mureş. Botezul l-am organizat la Bucureşti. La Slatina ştiu că au fost peste 400 de invitaţi, 200 la Târgu Mureş şi în jur de 250 la Neptun. La botezul din Bucureşti au participat cam 300 de invitaţi. Am primit sprijin financiar din partea părinţilor lui Darius, care au plătit nunta de la Slatina. La Târgu Mureş au plătit părinţii mei, iar la Neptun a fost un cadou din partea naşului nostru. Cheltuielile de la botez le-am susţinut noi", a relatat Lavinia Şandru.

Ea a fost întrebată ce sume de bani au fost obţinute în urma acestor evenimente şi ce s-a întâmplat cu acei bani.

"Au fost sume mari. Media a fost de 200.000 de euro pe eveniment. Cea mai mare sumă obţinută a fost la Neptun, cam 300.000 de euro. La botez am obţinut 200.000 de euro. Am avut o discuţie cu Darius şi el mi-a spus că ar fi bine să investim în ceva. Discuţiile pe care le aveam erau despre faptul ca banii investiţi să nu se devalorizeze. (...) La acea vreme eram parlamentar. (...) Am avut o discuţie cu el ce să menţionez în declaraţia de avere. O mică parte din bani chiar apare în declaraţia mea de avere, respectiv sumele obţinute în timpul mandatului şi cadourile. Sunt bani puşi pe carduri. Cam 200.000 euro. La evenimentele respective am primit şi tablouri. Dar nu sute, în jur de 8 - 10 tablouri la evenimentul de la Slatina. Am primit şi la Neptun. Nu ştiu ce valoarea aveau. Erau tablouri frumoase cu flori. Le-am pus pe pereţi. Nu ştiu ce sa întâmplat cu ele după ce am divorţat. (...) În jurul meu lumea cumpăra câte un tablou. Dar acum am ajuns să ne temem să mai cumpărăm. Arta a devenit ingrată. Şi Darius a mai cumpărat, eu ştiu de trei tablouri. Şi sora lui mi-a arătat două tablouri. (...) Socrul meu a spus că vrea să lase ceva nepoţilor şi a zis că va cumpăra câte un lingou celor trei nepoţi", a răspuns Şandru.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 9 ianuarie, când vor avea loc şi dezbaterile finale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-21

TAGURI: Lavinia Șandru, Darius Vâlcov, ministru de finante, iccj, marturisiri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


STATULE PARALEL !
21 Noi 2017

Ia sa vedem cand icepeti actiunea si impotriva Laviniei sandru Sa stiti ca veti avea mari surprize Daca nu incepeti asupra ei si alui Iohannis inseamna ca chiar sunteti asa cum sunteti numiti" Stat paralel" statul mafiot
TATA MUIEREA SI OLTENII , DARN
22 Noi 2017

Albire cu nunta . Este o metoda rudimentara dar foarte utila in spalatoriile romanesti , aceasta metoda , alături de mosteniri de la tatucu matusa Tamara etc , aduce a iz de prospetime in mizeria economica instituita de plotoneri romanilor . E metode pentru toate , iar daca se va reusii clonarea si implicit vei putea obtine 7 vieti , merita tot efortul . E bine ca Base nu a ascuns nimic nefiind nevoit sa declare ceva si poate peste ani pe o insula din pacific unde exista un golf secret va iesii la lumina mândra flota românească ce a fost ascunsa de prădători. E mai mult o speranta .
Random imageUltimele stiri


loading...