2018-12-18 18:07


Liderul ALDE care i-a numit „naziști” pe protestatari, a demisionat din partid. Vezi de ce spune că va ieși și el în stradă

 |  23:38
 Liderul ALDE care i-a numit „naziști” pe protestatari, a demisionat din partid. Vezi de ce spune că va ieși și el în stradă

Cătălin Beciu, cel care s-a autosuspendat recent din funcția de vicepreședinte ALDE după ce a criticat pe pagina sa de socializare protestele din ultima perioadă, și-a anunțat, luni, demisia din partid. "Încă ceva... Ca să nu mai fie discuții, până la protest îmi voi depune demisia din partid. Adică, acum", a scris Beciu, pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, acesta a revenit cu o nouă postare în care explică faptul că anunțarea demisiei nu reprezintă o delimitare de acțiunile de până acum ale partidului.

''Precizări: - anunțarea demisiei nu înseamnă o delimitare de acțiunile de până acum ale partidului, ci reprezintă strict dorința mea de a protesta activ, în stradă, împotriva abuzurilor; - Biroul Național va discuta această situație, moment în care ne vom lămuri cu privire la ceea ce crede forul de conducere al ALDE despre felul în care aleg să acționez. Atât. Aș mai spune doar că nu mă simt singur, considerând numărul mare de colegi care m-au sunat cerându-mi să-mi reanalizez intenția. Nu mă așteptam. Le mulțumesc pentru sprijin'', a mai scris Cătălin Beciu.

La începutul manifestațiilor din stradă, Beciu a postat, pe pagina sa de Facebook, următorul atac la adresa protestatarilor: "Ieri a avut loc prima manifestaţie nazistă, din ultimii şaptezeci de ani, în România. Au iesit nişte cretini care vor tortură în locul privării de libertate şi lagăre de exterminare în locul închisorii. Mai vor şi încălcarea Constituţiei, care garantează dreptul la demnitate şi la tratament uman. Animalelor, mi-e scârbă de voi. De toţi ăia care aţi fost pe stradă, aseară. Atât de scârbă încât aş ieşi împotriva voastră, tot acolo, în stradă. Doar că vreau să fiu sigur că pot să respect Constituţia, care vă garantează dreptul la viaţă...Astăzi, nu sunt sigur. Fac spume când văd nazişti. Multe spume (...)". 

„DECLARAȚII politice grave, care au afectat imaginea partidului”

Pe de altă parte, demisia lui Beciu vine în contextul în care Comisia de fuziune a ALDE hotărâse deja să propună Delegației Permanente Naționale excluderea lui Cătălin Beciu, ca urmare a "declarațiilor politice grave care au afectat imaginea partidului", se arată într-un comunicat al ALDE, transmis luni Agerpres.

''Comisia de fuziune a ALDE, cel mai înalt for de conducere al partidului Alianța Liberalilor și Democraților, a hotărât, conform statutului, să propună Delegației Permanente Naționale excluderea domnului Cătălin Beciu, ca urmare a declarațiilor politice grave care au afectat imaginea partidului și care se îndepărtează de principiile liberale, democratice și de respect în ceea ce privește drepturile fundamentale ale cetățenilor, cu referire specială la libertatea de exprimare'', precizează sursa citată.

În 20 ianuarie, vicepreședintele ALDE Cătălin Beciu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, s-a autosuspendat din funcția politică, după ce a criticat, pe pagina sa de socializare, protestele împotriva proiectelor privind grațierea și modificarea Codurilor penale. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-06

TAGURI: catalin beciu, alde, protestatari, nazisti, demisie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
08 Feb 2017

Te-au sunat sa te razgandesti referitor la demisie tot penali si excroci fara scrupule ca tine
UN PLAVAN MAI PUTZIN !!!
09 Feb 2017

Random imageUltimele stiri


loading...