2019-01-22 00:20


Liderul PNL Botoşani, trimis în judecată de Parchetul General pentru că a emis hotărâri false de excludere din partid a unor membri

 |  20:14
Liderul PNL Botoşani, trimis în judecată de Parchetul General pentru că a emis hotărâri false de excludere din partid a unor membri

DeputatulPNL de Botoşani Florin Ţurcanu a fost trimis în judecată de procuroriiParchetului General, pentru că a consemnat nereal faptul că membri aiorganizaţiei politice au fost excluşi din partid. Deputatul este acuzat de 19falsuri intelectuale şi de nouă fapte de uz de fals.

Potrivitanchetatorilor, în perioada iunie-iulie 2009, Florin Ţurcanu, deputat înParlamentul României, în calitate de preşedinte al PNL - filiala Botoşani(începând cu primăvara anului 2009), a semnat o serie de hotărâri în care seconsemna, neadevărat, că diferiţi membri ai acestei organizaţii au fost excluşidin partid prin hotărârea Delegaţiei Permanente a PNL Botoşani din data de 21iunie 2009. Scopul urmărit a fost acela ca, în locul persoanelor alese înfuncţia de consilier local sau judeţean, să ajungă alte persoane, agreate de liderulfilialei. Având în vedere că locul vacantat era ocupat de persoana aflată pepoziţia imediat următoare pe lista cu care partidul a participat la alegeri,iar persoana agreată nu ocupa întotdeauna această poziţie, ci o poziţieinferioară, deputatul a emis hotărâri prin care erau excluse chiar şi cincipersoane pentru a se ajunge ca funcţia vacantată să fie ocupată de persoanadorită. În acest fel, Ţurcanu a semnat acte pentru 23 de liberali.

Înrealitate, în cadrul şedinţei din 21 iunie 2009, singurele sancţiuni aplicateau fost retragerea sprijinului politic faţă de Aurelia Aroşoaie, CristinaBahrin şi George Ostafie şi excluderea din partid a lui Gabriel Oprişanu.Ulterior, realizând că sancţiunea retragerii sprijinului politic nu duce laîncetarea de drept a calităţii de consilier, acest efect avându-l doarsancţiunea excluderii din partid, Ţurcanu a emis în fals hotărâri în care seatestă că sancţiunea aplicată faţă de primii trei a fost excluderea.

PreşedintelePNL Botoşani, deputatul Florin Ţurcanu, a declarat, ieri, corespondentului Mediafax,că excluderea din partid a unor membri este o problemă strict politică şi carea fost decisă de organizaţie, şi nu de el. Ţurcanu a declarat că problemelepentru care a fost trimis în judecată sunt strict politice şi vor fi tratate caatare. El susţine că nu are nici o problemă în acest caz, pentru că respectiviimembri au fost excluşi din partid de organizaţie. "Nu am exclus eu, cipartidul. Eu nu am nici o problemă, sunt convins. Justiţia îşi va facetreaba", a mai spus preşedintele PNL Botoşani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-11-23
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...