2018-12-11 09:30


Lista lui Iohannis. Cine sunt cei patru favoriţi pentru Palatul Victoria

 |  21:39
Lista lui Iohannis. Cine sunt cei patru favoriţi pentru Palatul Victoria

Mai multe nume sunt vehiculate în aceste momente în presă ca fiind printre favoriţii să ajungă la conducerea Executivului. Marţi, după finalizarea consultărilor de la Cotroceni, Iohannis va desemna noul premier.

Conform Stiripesurse.ro, preşedintele are 4 nume pe lista scurtă. Primul este Liviu Voinea, propus de PSD, însă cu șanse minime de a fi propus pentru că președintele nu vrea un premier care are legături cu social-democrații.

Dacian Cioloș e un nume vehiculat și, spun unii, propus, din exterior. Fostul comisar european e văzut bine la Bruxelles, însă are o problemă: e văzut drept un apropiat al fostului președinte Traian Băsescu, iar anul trecut ar fi vrut să fie din nou comisar european, iar pentru asta s-ar fi rugat, spun anumite surse, de PSD pentru a-l sprijini.

Bogdan Olteanu, fost lider PNL, acum la BNR, e o variantă agreată de liberali, dar și de președinte.

Călin Georgescu e cea de-a patra variantă, ultima apărută pe listă. El e expert în dezvoltare durabilă, iar din 2013 e președintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma din Viena, Austria. Totodată, în 1999 și în 2008, Georgescu a fost numit coordonator al proiectului Guvernului României de Strategie Națională pentru Dezvoltare Durabilă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-09
Citeste si:
Consultări la Cotroceni pentru viitorul Guvern. Liviu Voinea, propunerea PSD
Care este propunerea PSD pentru funcţia de premier

TAGURI: iohannis, lista, premier, palat victoria, guvern
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...