2019-03-25 03:55


„Lotul Petromservice”, judecat pentru o fraudă de 6,5 milioane de euro

 |  18:41
„Lotul Petromservice”, judecat pentru o fraudă de 6,5 milioane de euro

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de CriminalitateOrganizată şi Terorism – Structura Centrală au finalizat ancheta în dosarulprivind fraudarea companiei PSV Company SA (fosta Petromservice SA) şi audispus trimiterea în judecată a 13 persoane acuzate de constituire a unui grupinfracţional, delapidare, evaziune fiscală, spălare de bani şi fals înînscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit rechizitoriului, Sorin Mihai (foto), în calitate dedirector general al PSV Company SA, împreună cu alte persoane, o parte dintreacestea având funcţii de conducere în cadrul societăţii, au constituit ungrup infracţional,urmărind diminuarea patrimoniului societăţii prinretragerea în mod nejustificat a unor sume considerabile din conturilesocietăţii.

Pentru disimularea acestor operaţiuni, inculpaţii, sub coordonarea luiSorin Mihai,au încheiatmai multe contracte fictive cu un număr de18 societăţi comerciale,special înfiinţate în acest scop, în care aveaucalitatea de asociaţi/administratori/împuterniciţi pe cont şi auefectuatplăţi în baza acestor contracte, fără obţinerea uneicontraprestaţii pentru sumele plătite. În această modalitate, grupul a traficatşi şi-a însuşit sume de bani din conturile societăţii, cauzând patrimoniuluiPSV Company un prejudiciu total de peste 25.600.000 de lei (aproximativ 6,5milioane de euro).

Membrii grupului sunt acuzaţi şi că, în calitate de administratori aiunor societăţi comerciale, s-au sustras de la plata sumelor de bani datoratebugetului de stat, întocmind şi depunând la organele fiscale bilanţuri anuale,deconturi de TVA şi declaraţii privind obligaţiile de plată falsificate, învederea ascunderii sursei impozabile sau taxabile. În această manieră, ei aucauzat bugetului consolidatal statuluiun prejudiciu de circa2,4milioane de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-04-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...