2019-01-22 21:57


Luptători de MMA dominicani, ajutaţi de un poliţist să treacă ilegal frontiera

 |  19:04
Luptători de MMA dominicani, ajutaţi de un poliţist să treacă ilegal frontiera

Patrubărbaţi din Hunedoara şi Alba, printre care şi un poliţist, au fost arestaţipentru trafic de migranţi. Alţi doi au primit interdicţia de a părăsilocalitatea de domiciliu. Operaţiunea a fost desfăşurată de procurorii DIICOT,în colaborare cu ofiţeri ai „Crimei Organizate”. Migranţii erau luptătoridominicani de arte marţiale mixte (Mixed Martial Arts - MMA) şi voiau să ajungăîn Spania şi Italia. Acţiunea procurorilor DIICOT este deosebit de importantăîn condiţiile viitoarei aderări a României la spaţiul Schengen.

Unuldintre cei patru bărbaţi arestaţi sâmbătă de Tribunalul Hunedoara pentru traficde migranţi este Remus Mihuţiu, agent din cadrul Poliţiei municipiuluiHunedoara, fost poliţist al Punctului de Frontieră Săcueni. El a cerut 5.000 deeuro ca să intervină pe lângă foştii săi colegi pentru a-i sprijini pe traficanţiîn trecerea frauduloasă a dominicanilor peste graniţa româno-ungară. Cei patru dominicani,Javier Garo Dario Alcides, Ramirez Albanny Ogando, Santana Cabrera Petronila şiMisael Campusano De La Cruz, au intrat în ţara noastră cu vize legale, obţinuteprin clubul de arte marţiale mixte (MMA) din care fac parte, având vize de câtetrei luni, eliberate de ambasadele române în SUA, din Washington şi New York.

Dingruparea de traficanţi fac parte mai multe persoane, iar până acum au fostidentificate zece persoane, iar patru dintre ele au fost reţinute şi au ajunsîn faţa magistraţilor de la Tribunalul Hunedoara cu propunere de arestarepreventivă. Agentul de poliţie Remus Mihuţiu, arestat şi el, s-a transferat decurând de la Punctul de Frontieră Săcueni, iar în acest moment este suspendatdin funcţie şi în paralel cu ancheta desfăşurată de DIICOT - ServiciulTeritorial Hunedoara şi BCCOA Alba Iulia are loc şi o anchetă internă,disciplinară, a IPJ Hunedoara. Agentul riscă să fie dat afară din MAI.

Ceilalţitrei reţinuţi şi arestaţi sunt Cristian-Călin Oprea, Ilie Mihaiu şi Marian-RobertNăstase.

Dinzece, au rămas doar patru

Potrivitanchetei desfăşurate de procurorii DIICOT, la sfârşitul lunii octombrie, Opreaa fost contactat de un dominican stabilit în Spania, care l-a rugat să meargăîn România pentru a ajuta 10 compatrioţi aflaţi în Bucureşti, printre care şifratele său, să ajungă, prin trecerea ilegală a frontierei de stat a Românieicu Ungaria, în Spania sau în Italia. Oprea a venit special din Spania cu scopulde a căuta diverse persoane care să-l ajute la transportul migranţilor cătreoraşele de frontieră. El a primit de la cetăţeanul dominican un număr detelefon mobil pentru a putea lua legătura cu migranţii, însă a constatat că,din cele 10 persoane, au rămas doar cinci, iar în final, unul dintre aceştia apărăsit România, în mod legal. Cei rămaşi au fost îndrumaţi de Oprea cătreAlba-Iulia, unde au fost cazaţi la o pensiune şi apoi mutaţi la Pensiunea „Pacific” dinDeva, dar, pentru că nu au fost găsite călăuze, dominicanii au fost aduşiînapoi la Alba-Iulia. În final, Oprea l-a găsit dispus pe Marian Năstase să îlajute la transportarea peste graniţă a dominicanilor, contra sumei de 500 deeuro.

Prinşiîntr-o staţie de carburanţi

Înnoaptea de 9 spre 10 decembrie, dominicanii au încercat să treacă ilegal frontieracu ajutorul lui Oprea, Mihaiu şi al complicilor Petru-Robert Haţegan, RemusVasile Bădilă, Dumitru Ţârlea şi Petru Vlad. Au fost depistaţi de poliţişti înstaţia de carburanţi situată la ieşirea din municipiul Arad, înspre Punctul deFrontieră Nădlac. Din declaraţiile celor patru cetăţeni din RepublicaDominicană a rezultat faptul că urmau să le dea lui Ilie Mihaiu şi Cristian Opreacâte 1.500 de euro pentru a fi conduşi până în Verona (Italia).

Poliţistula cerut 5.000 de euro

Agentulde poliţie Remus Mihuţiu, de la Poliţia municipiului Hunedoara, fost agent depoliţie la Punctulde Frontieră Săcueni, a acceptat să-l ajute pe liderul grupării de traficanţide migranţi, Cristian Oprea, luând toate măsurile de organizare a transportului.Astfel, el s-a dus până în Oradea pentru a verifica modul în care urmează camigranţii să poată trece în mod fraudulos frontiera de stat. Pentru sprijinulsău, i-a cerut lui Oprea 5.000 de euro, lăsând să se înţeleagă că are influenţăasupra poliţiştilor de frontieră, pentru ca aceştia să-i lase pe cei patrumigranţi să treacă în mod fraudulos frontiera de stat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-01-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...