2016-12-11 08:10

DEZVALUIRI


Reţetă nesimţită de căpuşat la Autostrăzi

 |  21:00
Reţetă nesimţită de căpuşat la Autostrăzi

Incredibil, dar adevărat! Conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - filiala Timişoara face afaceri cu firma de stat la care lucrează.

Prin intermediul unor rude şi prieteni, şefii de la Drumuri Timiş au înfiinţat firme-căpuşă prin care îşi dau singuri bani. Pe baza acestui algoritm, preţul drumurilor creşte considerabil, iar banii europeni sau de la bugetul de stat ajung în conturile proprii. Chiar şi firmele ce construiesc drumuri în zona de vest a ţării au fost sfătuite „discret” să lucreze cu sereleul şefilor de la drumuri, pentru a nu avea probleme apoi cu plăţile facturilor. Creierul acestui sistem de căpuşare este chiar Directorul Regional al CNADNR - DRDP Timiş, Sorin Lucaci, despre care se spune că ar fi un apropiat al actualei şefe de la Drumuri şi Autostrăzi, Daniela Drăghia.

Sistemul de palmare a banilor publici de la Drumuri Timiş a fost pus la cale încă din anul 2000, când finul directorului Sorin Lucaci a înfiinţat o firmă cu obiectul de activitate: proiectare, urbanism, inginerie şi alte servicii tehnice, pe nume Prometer M&G SRL.  Vreme de 4 ani, firma s-a specializat pe executarea de lucrări cadastrale şi întocmirea documentaţiei necesare în acest sens. Pentru că intenţiona să intre şi el în Compania de Autostrăzi şi Drumuri, finul, pe nume Adrian Zeno Galiciu, a ieşit apoi din firmă. A lăsat drept unic acţionar pe Georgeta Pisoi, mătuşa sa. Aceasta conduce SRL-ul respectiv şi în prezent.

Prometer - reţetă de muls bani publici

În jurul sereleului Prometer s-a strâns toată crema directorimii Autostrăzi şi Drumuri Timişoara. Directorul Sorin Lucaci, care era la vremea respectivă doar adjunct la Direcţia Regională, şi-a pus finul pe postul de şef Serviciu Exproprieri Terenuri. Adică locul unde s-au învârtit cei mai mulţi bani, plătiţi de statul român ca despăgubire pentru proprietarii de terenuri. Într-unepisod viitor vom prezenta şi modul abuziv prin care aceştia cumpărau în prealabil terenuri de la proprietari, pentru a-şi acorda ulterior despăgubiri fabuloase.

În fine, pe lângă firma Prometer s-au aciuat şi rudele altor şefi din Direcţia Regională. Întâmplător sau nu, director aici a fost angajat soţul Roxanei Cacoveanu, şefa Serviciului Achiziţii. Cu toţi aceştia la cârmă, sereleul Prometer a început să facă bani. Firma are în prezent exclusivitate pe tot ce înseamnă lucrări prestate către Direcţia Regională, în vederea exproprierilor şi întocmirii de documentaţii cadastrale. Zeci de contracte sunt plătite de stat către acest sereleu, în spatele căruia sunt exact cei ce semnează aceste ordine de plată.

Despre acest subiect refuză să vorbească atât cei de la Regionala Timiş, cât şi conducerea de la Bucureşti. În urmă cu o săptămână am cerut un punct de vedere la CNADNR pe această temă, însă nimeni nu a vrut să vorbească despre situaţia din Timiş. Ziarul „Puterea” declanşează astăzi o campanie de dezvăluiri cu privire la furturile fără precedent ce se petrec la CNADNR, atât la Regionala Timiş, cât şi în alte zone ale ţării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-12

TAGURI: mafia drumurilor, stat, timisComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ION
20 Dec 2011

Mda , din 1990 pina acum la transporturi intr-o forma sau alta conduce acelasi partid .Eficienta aproape de zero , supraimpozitare prin rovinieta taxe si parataxe in pretul carburantilor averi de neimaginat la toti care au legatura cu lucrarile la drumuri , o adevarata mafie .Felicitari Puterea, adinciti ancheta jurnalistica , o sa aveti ani de zile de lucru .
DANUT
20 Dec 2011

Actualizare informatii. Nu se mai numeste CNADNR, ci Draghia SRL. Asta tipa, urla, isi baga..., e isterica femeia. Arunca diverse obiecte dupa cei cu care discuta. Ultima oara a aruncat cu scrumiera dupa DGA Epure Mircea. Dar femeia macar recunoaste public(in sedinta cu toti sefii din companie) ca are probleme cu capu' si ia antidepresive. E nasol. Oare stiu cetatenii acestei tari cine se ocupa de drumuri???? O NEBUNA!!!!!!!!
EMIL
20 Dec 2011

Domnule Lucaciu , se pare ca te-ai pus cu cine nu trebuie.....le-ai taiat sursa de muls si acum vor inventa orice sa scape de tine. Sunt "afaceristi" puternici in spatele dezvaluirilor , se dau bani multi pentru a te mazili. Pacat ca un tanar nu este lasat sa-si faca.......
MARIA
26 Dec 2011

Domnul galiciu si domnul lucaci avea o cartita in cnadnr...pe nume Lorelai concal (sefa serviciului exproprieri).Acesteia i se spunea si "soferita", sau " doamna se rezolva" .Toate aprobarile pentru hotarari de guvern le obtinea aceasta concal in schimbul unor "servicii"...Libianul alias ionescu marin fost DGA...stie destul de bine ce vorbesc...
POPA CRINA
12 Apr 2013

banii cum se fac asa se duc, consruiesti, construiesti si intr-o zi iti naruie DUMNEZEU TOT! aici vorbim de MILIARDE! ce stiti voi! noi traim mai mult dar mai simplu, ei traiesc putin dar mai bine....oare ei stiu daca au somn noaptea sau ajung la psihiatrie! ASA SA LE AJUTE DUMNEZEU! cum si-au batut joc de altii!!! sa vedeti cate stiu eu despre ei.............................

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Prejudiciul statului pentru şcolarizarea medicilor: 3,5 miliarde de lei Planul elaborat de Ministerul Sănătăţii, Administraţia Presidenţială şi Organizaţia... 05 Dec 2016 | (0)
Incendiu puternic la Consiliul de Stat din Paris Sute de persoane au fost evacuate după ce un incendiu s-a declanșat la Consiliul de Stat din... 29 Noi 2016 | (0)