2017-01-16 18:17

DEZVALUIRI


Reţetă nesimţită de căpuşat la Autostrăzi

 |  21:00
Reţetă nesimţită de căpuşat la Autostrăzi

Incredibil, dar adevărat! Conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - filiala Timişoara face afaceri cu firma de stat la care lucrează.

Prin intermediul unor rude şi prieteni, şefii de la Drumuri Timiş au înfiinţat firme-căpuşă prin care îşi dau singuri bani. Pe baza acestui algoritm, preţul drumurilor creşte considerabil, iar banii europeni sau de la bugetul de stat ajung în conturile proprii. Chiar şi firmele ce construiesc drumuri în zona de vest a ţării au fost sfătuite „discret” să lucreze cu sereleul şefilor de la drumuri, pentru a nu avea probleme apoi cu plăţile facturilor. Creierul acestui sistem de căpuşare este chiar Directorul Regional al CNADNR - DRDP Timiş, Sorin Lucaci, despre care se spune că ar fi un apropiat al actualei şefe de la Drumuri şi Autostrăzi, Daniela Drăghia.

Sistemul de palmare a banilor publici de la Drumuri Timiş a fost pus la cale încă din anul 2000, când finul directorului Sorin Lucaci a înfiinţat o firmă cu obiectul de activitate: proiectare, urbanism, inginerie şi alte servicii tehnice, pe nume Prometer M&G SRL.  Vreme de 4 ani, firma s-a specializat pe executarea de lucrări cadastrale şi întocmirea documentaţiei necesare în acest sens. Pentru că intenţiona să intre şi el în Compania de Autostrăzi şi Drumuri, finul, pe nume Adrian Zeno Galiciu, a ieşit apoi din firmă. A lăsat drept unic acţionar pe Georgeta Pisoi, mătuşa sa. Aceasta conduce SRL-ul respectiv şi în prezent.

Prometer - reţetă de muls bani publici

În jurul sereleului Prometer s-a strâns toată crema directorimii Autostrăzi şi Drumuri Timişoara. Directorul Sorin Lucaci, care era la vremea respectivă doar adjunct la Direcţia Regională, şi-a pus finul pe postul de şef Serviciu Exproprieri Terenuri. Adică locul unde s-au învârtit cei mai mulţi bani, plătiţi de statul român ca despăgubire pentru proprietarii de terenuri. Într-unepisod viitor vom prezenta şi modul abuziv prin care aceştia cumpărau în prealabil terenuri de la proprietari, pentru a-şi acorda ulterior despăgubiri fabuloase.

În fine, pe lângă firma Prometer s-au aciuat şi rudele altor şefi din Direcţia Regională. Întâmplător sau nu, director aici a fost angajat soţul Roxanei Cacoveanu, şefa Serviciului Achiziţii. Cu toţi aceştia la cârmă, sereleul Prometer a început să facă bani. Firma are în prezent exclusivitate pe tot ce înseamnă lucrări prestate către Direcţia Regională, în vederea exproprierilor şi întocmirii de documentaţii cadastrale. Zeci de contracte sunt plătite de stat către acest sereleu, în spatele căruia sunt exact cei ce semnează aceste ordine de plată.

Despre acest subiect refuză să vorbească atât cei de la Regionala Timiş, cât şi conducerea de la Bucureşti. În urmă cu o săptămână am cerut un punct de vedere la CNADNR pe această temă, însă nimeni nu a vrut să vorbească despre situaţia din Timiş. Ziarul „Puterea” declanşează astăzi o campanie de dezvăluiri cu privire la furturile fără precedent ce se petrec la CNADNR, atât la Regionala Timiş, cât şi în alte zone ale ţării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-12

TAGURI: mafia drumurilor, stat, timisComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ION
20 Dec 2011

Mda , din 1990 pina acum la transporturi intr-o fo rma sau alta conduce acel asi partid .Eficienta apr oape de zero , supraimpoz itare prin rovinieta taxe si parataxe in pretul ca rburantilor averi de neim aginat la toti care au le gatura cu lucrarile la dr umuri , o adevarata mafie .Felicitari Puterea, adi nciti ancheta jurnalistic a , o sa aveti ani de zil e de lucru .
DANUT
20 Dec 2011

Actualizare informatii. N u se mai numeste CNADNR, ci Draghia SRL. Asta tipa , urla, isi baga..., e is terica femeia. Arunca div erse obiecte dupa cei cu care discuta. Ultima oara a aruncat cu scrumiera d upa DGA Epure Mircea. Dar femeia macar recunoaste public(in sedinta cu toti sefii din companie) ca a re probleme cu capu' si i a antidepresive. E nasol. Oare stiu cetatenii aces tei tari cine se ocupa de drumuri???? O NEBUNA!!!! !!!!
EMIL
20 Dec 2011

Domnule Lucaciu , se pare ca te-ai pus cu cine nu trebuie.....le-ai taiat s ursa de muls si acum vor inventa orice sa scape de tine. Sunt "afaceristi" puternici in spatele dez valuirilor , se dau bani multi pentru a te mazili. Pacat ca un tanar nu est e lasat sa-si faca.......
MARIA
26 Dec 2011

Domnul galiciu si domnul lucaci avea o cartita in cnadnr...pe nume Lorelai concal (sefa serviciului exproprieri).Acesteia i se spunea si "soferita", sau " doamna se rezolva" .Toate aprobarile pent ru hotarari de guvern le obtinea aceasta concal in schimbul unor "servicii" ...Libianul alias ionescu marin fost DGA...stie d estul de bine ce vorbesc. ..
POPA CRINA
12 Apr 2013

banii cum se fac asa se d uc, consruiesti, constru iesti si intr-o zi iti na ruie DUMNEZEU TOT! aici v orbim de MILIARDE! ce sti ti voi! noi traim mai mul t dar mai simplu, ei trai esc putin dar mai bine... .oare ei stiu daca au som n noaptea sau ajung la ps ihiatrie! ASA SA LE AJUT E DUMNEZEU! cum si-au bat ut joc de altii!!! sa ved eti cate stiu eu despre e i........................ .....

Adauga un comentariu

Random image