2017-01-20 23:59

DEZVALUIRI


Magnaţi buzoieni abonaţi la sălile de sport ale Elenei Udrea

 |  15:48
Magnaţi buzoieni abonaţi la sălile de sport ale Elenei Udrea

Preşedintele Camerei deComerţ, Industrie şi Agricultură Buzău, fost preşedinte al Consiliului deAdministraţie al Romexpo şi acţionar în 16 firme, Ionel Gagu, este cel maicontroversat dintre magnaţii buzoieni. De-a lungul timpului, afaceristul a ştiutcum să joace pentru a obţine contracte „grase” cu instituţiile statului. Chiar şipe vremea guvernării PSD, afacerile lui Gagu au prosperat, mai ales datorită apropieriide primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, fost membru al PD, actualmentesocial-democrat. Şi acum, în guvernarea PDL, Gagu a obţinut contracte tocmai dela ministerul condus de buzoianca Elena Udrea. Nu mai puţin important este căunul dintre partenerii din firmele lui Gagu, Constantin Ghiveci, este foartebun prieten cu preşedintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda.

Recent, firma lui IonelGagu, Concas SA, a primit de la Compania Naţională de Investiţii, aflată în subordineaMinisterului Dezvoltării Regionale şi Turismului, un contract privind „lucrărilede finalizare aferente execuţiei sălilor de sport: Sala de sport şcolară cunivel de practică sportivă competiţională locală, teren de handbal şi 150locuri pentru spectatori”. Unitatea se află în Tecuci, Aleea Ştrandului - Parc1 Mai, judeţul Galaţi. O altă lucrare va fi efectuată la sala de sport şcolarăcu nivel de practică sportivă competiţională locală, teren de handbal şi 150locuri pentru spectatori din Şendreni, sat Şendreni, judeţul Galaţi. Un altreilea obiectiv asemănător aparţine Grupului Şcolar „Tudor Vladimirescu” dinjudeţul Galaţi. În fine, ultima sală de sport se află în localitatea gălăţeană Matca.Valoarea acestui contract, potrivit Sistemului Electronic de Achiziţii Publice(SEAP), se ridică la peste 5,5 milioane de lei. Ca un făcut, pentru obiectivelede mai sus doar Concas SA a cumpărat caietul de sarcini şi a participat lalicitaţie.

Contracte pe bandă rulantă

Anul trecut a fost operioadă foarte bună pentru firma Concas. Începând din luna ianuarie şi până înmai, firma a câştigat, putem spune pe bandă rulantă, contracte importante.Primul a fost atribuit pe 22 ianuarie 2010 pentru “Reabilitare puncte termice PT12, PTB11 şi a reţelelortermice aferente din municipiul Buzău”. Valoarea a fost de peste 1,5 milioanede euro fără TVA. La numai trei zile, a obţinut un alt contract. Este vorbadespre proiectarea şi execuţia obiectivului de investiţii-locuinţe pentrutineri destinate închirierii, amplasamentul fiind în Năvodari, pe strada Pescăruşului.Valoarea este de aproape 10 milioane de lei, adică peste 2,2 milioane de euro.

Pe 27 aprilie 2010, a mailuat un contract pentru adaptarea proiectului-pilot la condiţiile specificeamplasamentului şi execuţia lucrărilor aferente obiectivului de investiţii -Sala de sport şcolară cu nivel de practică sportivă competiţională locală,teren de handbal şi 150 de locuri pentru spectatori - localitatea Griviţa,comuna Griviţa, judeţul Ialomiţa. Suma este de peste 2,5 milioane de lei.

Nici nu s-a uscat binecerneala de pe acest contract că firma Concas obţine pe 20 mai 2010 un noucontract de la Compania Naţională de Investiţii. Este vorba despre adaptarea unuialt proiect-pilot la condiţiile specifice amplasamentului şi execuţia lucrăriloraferente obiectivului de investiţii - Sala de sport şcolară cu nivel de practicăsportivă competiţională locală, teren de handbal şi 150 locuri pentruspectatori - localitatea Manasia, comuna Manasia, judeţul Ialomiţa. Suma estede peste 2,5 milioane de lei.

Blocuri ANL câştigate înainte de licitaţie

Ultimele contracte semnatepe 24 şi 25 iunie 2010, ar fi fost primite de la ANL şi au ca obiect construcţiaunor complexuri de locuinţe pentru tineri în oraşele Brăila şi Buhuşi.Specialist în obţinerea unor astfel de contracte oriunde în ţară, Ionel Gagus-a descurcat şi de această dată onorabil. Primul dintre contracte, în valoarede 6,43 milioane lei fără TVA, i-a fost atribuit firmei Concas SA, pentru “proiectareşi execuţie la obiectivul de investiţii-locuinţe pentru tineri destinate închirierii,amplasamentul din judeţul Bacău, oraşul Buhuşi, strada Ion Vodă cel Cumplit nr.9“. În fapt, este vorba despre construcţia unui bloc cu 48 de apartamente cevor fi repartizate pentru închiriere tinerilor între 18 şi 35 de ani. Atribuit,chipurile, în urma unei “licitaţii deschise”, contractul cu ANL are o singurăhibă: a început să fie executat înainte de a fi atribuit. Potrivit presei locale,lucrările de construcţie la obiectivul ANL au început cu aproape o lună şi jumătateînainte ca firma câştigătoare, Concas SA, să câştige licitaţia. Cotidianul „Deşteptarea”scria pe 14 mai 2010: „La Buhuşi, pe strada Ion Vodă cel Cumplit au începutlucrările de construcţie pentru un bloc de locuinţe ANL. Ministerul DezvoltăriiRegionale şi Turismului alocă pentru a această investiţie 8.969.020 lei,Consiliului Local revenindu-i obligaţia de a asigura resursele financiarepentru ca utilităţile tip gaz metan, canal, apa, electricitate, telefonie săfie accesibile la intrarea în imobil. Construcţia va avea 48 de apartamente, şasedintre acestea fiind garsoniere, iar celelalte de două şi trei camere”.

Un alt contract important afost câştigat de Ionel Gagu după ce s-a războit în instanţă cu celălaltofertant. Instanţa a pus capăt, după zece luni, disputei dintre Ionel Gagu şiVictor Vasilescu, cei doi directori ai societăţilor de construcţie Concas şiIntegral care au participat lalicitaţia organizată de Consiliul Judeţean Buzău. După un lung şir de procese,Concas a câştigat licitaţia de reabilitare a muzeului judeţean Buzău, proiectfinanţat de Uniunea Europeană cu aproximativ 6 milioane de euro.

Zeci de săli de sport şi locuinţe ANL

SC Concas SA, cu sediul înstrada Transilvaniei nr. 163, s-a înfiinţat în temeiul Legii nr. 15/1990 prinpreluarea patrimoniului Întreprinderii Antrepriza de Construcţii Montaj a judeţuluiBuzău care, înainte de 1989, avea ca principal obiect de activitate construcţiade locuinţe, dar şi construirea de şcoli, spitale, săli de sport, hoteluri, restauranteprecum şi toată gama de instalaţii aferente acestora: apă, canalizare, gaze,centrale termice, electrice, sanitare, drumuri etc.

Conform paginii deprezentare a firmei, aceasta a realizat 22 de săli de sport, Sala de Gimnastică- Comitetul Olimpic Izvorani, Bazinul Olimpic acoperit - Comitetul OlimpicIzvorani, Centrul Internaţional de Biodinamică Bucureşti, blocurile gemene dela Piaţa Naţiunilor Unite (Bloc 107 înălţime clădire 52 m şi Bloc 108 înălţimeclădire 52 m), Sala Polivalentă 4.000 locuri Craiova, Sediul AdministraţieiDirecţiei Sanitar Veterinare Buzău, Centrul Militar Judeţean Buzău, Bloc ANL 3A,Bazin Olimpic Buzău, reabilitare Staţie CF Ploieşti Sud, locuinţe sinistraţiNehoiu şi Siriu, staţie de epurare şi reţea de canalizare Lepşa, reţeaaliminetare cu apă şi reţea canalizare – Smeeni, alimentare cu apă Valea Slănicului,judeţul Buzău, alimentare cu apă Mânzăleşti, judeţul Buzău, alimentare cu apăVintilă Vodă, judeţul Buzău, alimentare cu apă Chiojdu, judeţul Buzău, areabilitat 23 de şcoli cu bani de la Ministerul Integrării Europene şi aconstruit locuinţe ANL în sectorul păstorit de Cristian Poteraş în cartierul Brâncuşiunde, de altfel, chiar Ionel Gagu şi-a cumpărat un apartament cu 70.000 deeuro.

Firma Concas SA este deţinutăde Metal Somet SA, cu 50,42%, de SIF Transilvania SA, cu 47,2%, şi de un grupde persoane fizice. Societatea Metal Somet SA are ca acţionari familiile IonelGagu (40%), Constantin Ghiveci şi Cristin Raicu. Societatea de InvestiţiiFinanciare (SIF) Transilvania este acţionară cu 5% din capitalul BRD GrupeSociete Generale, bancă la care Elena Udrea a avut un credit de peste 3milioane de euro.

Preşedintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, intoxicat învila prietenului Ghiveci, acţionarul de la Concas

În februarie 2009, fostul vicepreşedintelePDL Cezar Preda şi soţia sa s-au intoxicat cu monoxid de carbon în vila dinPoiana Braşov a prietenului său, Constantin Ghiveci. Alte patru persoane care se aflau în aceeaşi vilă au ajuns,de asemenea, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov. În starea cea mai gravăs-a aflat proprietarul vilei, omul de afaceri buzoian Constantin Ghiveci, carea fost găsit în comă.

Cezar Preda a mers cufamilia în Poiana Braşov, să petreacă sfârşitul de săptămână la vila unor deprieteni de familie. Preda a ajuns la petrecerea dată de amicul său, ConstantinGhiveci, în jurul orei 21.00. La chef participau, potrivit afirmaţiilor luiCezar Preda, 22 de persoane din anturajul gazdei. La puţin timp, fiicei luiGhiveci, pe atunci în vârstă de 3 ani, i s-a făcut rău, a fost dusă la spitalulde pediatrie de mama sa şi au rămas internate acolo. Ceilalţi invitaţi au începutsă aibă probleme după miezul nopţii. „Am stat până la unu noaptea, am jucat cărţi,şah. La unu şi ceva am plect în cameră, mi-a venit rău, am avut ameţeli, gurauscată, au început convulsiile, m-am speriat şi i-am spus soţiei să chemesalvarea“, a afirmat Cezar Preda. Pentru că Salvarea nu putea să urce, au vrutsă ia maşina proprietarului pe care însă l-au găsit într-o stare mult mai gravă.„L-am găsit în comă şi atunci au venit salvările. Un accident nefericit, puteamsă murim toţi, dar eu zic că Dumnezeu nu a vrut să fie aşa“, a declarat CezarPreda la externarea sa şi a soţiei sale din spital.

FOTO Ionel Gagu: CiprianSterian


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-01-24

Mai multe imagini:
Magnaţi buzoieni abonaţi la sălile de sport ale Elenei Udrea
zoom
Magnaţi buzoieni abonaţi la sălile de sport ale Elenei Udrea
zoom
Magnaţi buzoieni abonaţi la sălile de sport ale Elenei Udrea
zoom

Magnaţi buzoieni abonaţi la sălile de sport ale Elenei Udrea
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DINU
14 Apr 2012

ASA E...DUMNEZEU NU A VRUT ! NU INCA...PANA VINE DNA -UL...DOAMNE AJUTA!!!!

Adauga un comentariu

Random image