2017-01-22 05:46

DEZVALUIRI


Mai aproape de Becali şi Vadim. Europarlamentarii români se distanţează de colegul Severin

 |  19:21
Mai aproape de Becali şi Vadim. Europarlamentarii români se distanţează de colegul Severin
Cazul Severin” împarteeuroparlamentarii români în două tabere. Pedeliştii îi cer demisia, iarpesediştii şi peneliştii aşteaptă să se finalizeze ancheta desfăşurată deParlamentul European. Indiferent în care dintre tabere s-ar plasa, nici unul nusare în apărarea lui. Reamintim că eurodeputatul Adrian Severin a fost filmat dejurnalişti incognito de la „The Sunday Times” în timp ce accepta bani de la eipentru a influenţa decizia Parlamentului European (PE) în interesele unorprivaţi. În urma materialului de presă, PE a demarat o investigaţie.

Europarlamentarii PSD admit că sunt puşi într-o imagine proastă deînregistrările video în care Adrian Severin acceptă bani pentru a influenţadecizia Parlamentului European. Cu toate acestea, colegii pesedişti de laBruxelles ai lui Severin refuză să comenteze cazul. Ei adoptă aceeaşi strategieca şi liderul partidului, Victor Ponta: aşteaptă finalizarea anchetei pe care oface Parlamentul European. „Aştept rezultateleanchetei şi apoi mă voi pronunţa. Nu mă pot pronunţa atât timp cât e vorbadespre nişte acuzaţii de presă. Nici măcar nu am văzut acele imagini. Cred căşi el aşteaptă rezultatele anchetei şi apoi va lua o decizie. Nu îmi dau cupărerea despre cariera unui coleg, mă rog, fost coleg, că am înţeles că s-aautosuspendat”, a declarat eurodeputata Daciana Sârbu pentru „Puterea”. „Este osituaţie delicată, care va fi discutată în cadrul grupului socialiştiloreuropeni. Este prima dată când se întâmplă aşa ceva, iar delegaţiasocialiştilor români este pusă într-o situaţie inconfortabilă”, ne-a declaratşi europarlamentara Rovana Plumb.

Becali şi Vadim îl aşteaptă

Norica Nicolai, europarlamentar din partea PNL, a explicat pentru „Puterea” că Severin poate rămâne deputat european chiar şi în cazul încare PSD îl va da afară. Numai că, exclus din partid, va trebui să se alieze cueuroparlamentarii nedoriţi de nici o formaţiune politică. „Dacă va fi exclusdin PSD, Severin poate rămâne europarlamentar în grupul independenţilor, celorneafiliaţi, din care fac parte Becali şi Vadim. Există acest grup din care facparte cei care, fie au candidat ca independenţi, fie au fost excluşi dinpartide, fie extremiştii, care nu au putut să se afilieze nici unui grup”, adeclarat Nicolai. Deputata a evitat să comenteze situaţia în care se aflăSeverin însă a precizat că „moral nu e OK”.

PDL: Demisia, Severin!

Eurodeputaţii dinPDL deja i-au cerut demisia din Parlamentul European fostului ministru deexterne. „Nuexistă altă soluţie: Adrian Severin trebuie să demisioneze din ParlamentulEuropean după ce a recunoscut că a cerut bani pentru a susţine o anumităopinie. E în joc credibilitatea României, e în joc credibilitatea ParlamentuluiEuropean!”, scrie pe blogul personal Cristian Preda. Fosta ministră a justiţiei, Monica Macovei, vrea nu doar demisia lui Severin, ci şi scuzedin partea lui Ponta şi anchetă penală. „Cer demisia imediatăa lui Adrian Severin din Parlamentul European. Dacă nu îşi dă demisia, aşteptca Victor Ponta şi conducerea PSD să îl excludă din partid şi să-şi cearăiertare pentru faptele acestuia. Fiind cetăţean român, Adrian Severin se supunelegii penale române. Direcţia Naţională Anticorupţie trebuie să declanşezecercetarea penală în legătură cu acuzaţiile de corupţie relatate de «TheSunday Times»”, a afirmat Monica Macovei.

Weber(PNL): “Trebuie legi mai dure”

Renate Weber, europarlamentar din partea PNL,dă de înţeles că nu aprobă situaţia în care se află fostul ministru de externe.Ea precizează că vrea un statut al europarlamentarilor mai restrictiv, care săincludă mai multe situaţii în care deputaţii se află în conflict de interese.„Ce cred eu este că statutul parlamentarului european este mult prea flexibilîn ce priveşte conflictul de interese. Inclusiv declaraţiile de interese suntprea permisive. În cazul în care eşti administrator al unei firme, ar trebui săcompletezi asta. Eu sunt mai dură când vine vorba de ce ai voie să faci atuncicând ai o funcţie publică”, a declarat Renate Weber pentru „Puterea”. „Cea maibună soluţie este să lăsăm ancheta de la Parlamentul European să se desfăşoare,pentru că Parlamentul este cel care poate să decidă în acest caz. Aşa e normal.Pentru că, pe de o parte, cei de la «The Sunday Times» spun că au mai multefilme, iar Severin afirmă că este un montaj”, a mai precizat ea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image