2019-01-18 12:06


Managerul Arhiepiscopiei Tomisului, o călugăriţă şi un director RATB, reţinuţi pentru evaziune fiscală cu articole textile

 |  14:08
Managerul Arhiepiscopiei Tomisului, o călugăriţă şi un director RATB, reţinuţi pentru evaziune fiscală cu articole textile

Liderul grupării specializate în evaziune fiscală în domeniul comerţului cu articole textile, reţinut în urma unor percheziţii, este managerul Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Popa Gabriel. Alături de acesta au mai fost reţinuţi, în acelaşi caz, o călugăriţă şi un director din Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB), informează News.ro.

Surse din Poliţie spun că preotul ar fi cumpărat, cu o parte din banii obţinuţi din contrabandă, clopote pe care le-a donat Bisericii. Celelalte două persoane reţinute sunt o călugăriţă, Dună Anişoara, şi directorul pe  Achiziţii de la RATB, Badiu Florin. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la aproximativ 3.786.000 de lei, reprezentând T.V.A. şi impozit pe profit.

Membrii grupului infracţional format din 13 persoane cu vârste cuprinse între 27 şi 57 de ani au fost prinşi în timp ce descărcau un autotren cu haine, la un depozit din judeţul Ilfov. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat documente contabile, unităţi de calcul şi aproximativ 200.000 de euro.

Din cercetări a reieşit că, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, s-ar fi dezvoltat o reţea infracţională de distribuţie a produselor textile, prin intermediul căreia ar fi fost valorificate aproape 50 de autotrenuri cu îmbrăcăminte şi încălţăminte, fără documente legale, către comercianţi din judeţul Ilfov, precum şi în judeţe din Moldova.

”Produsele ar fi fost importate din Turcia, prin intermediul unei societăţi cu sediul în Burgas - Bulgaria, iar ulterior, prin această societate, ar fi fost declarate livrări intracomunitare către firme din Polonia şi Ungaria, care ar fi fost create pe baza unor documente de identitate falsificate, pe numele unor cetăţeni chinezi”, arată Poliţia Română.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-22

TAGURI: manager arhiepiscopia tomis, calugarita, director ratb, retinere, evaziune fiscala, comert, articole textile
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


AMS
23 Iul 2017

Politicienii care s-au pus in fruntea tarii fura de la o legislatie la alta tara si intreg poporul si atunci chiar nu este cazul sa aruncati cu piatra in niste ingeri, in comparatie cu politicienii romani, care au pretentia ca stiu sa conduca tara, insa adevarul este ca stiu doar sa o vanda, ca sa fim ai nimanui candva. Insa unde acel dram de minte lipseste, nici D-zeu nu cere sau are pretentii...
Random imageUltimele stiri

loading...