2017-01-22 14:10

DEZVALUIRI


Marea devalizare a sistemelor de irigații

 |  21:00
Marea devalizare a sistemelor de irigații

Sectorul irigațiilor, cea mai mare vacă de muls a Ministerului Agriculturii, ar putea fi împărțit între știle din PDL. Chiar dacă Ministerul Finanțelor a cerut ca sumele reprezentând veniturile Agenției Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare să fie colectate într-un singur cont, “locotenenții” ministrului agriculturii, Valeriu Tabără, pregătesc un regulament prin care fiecare județ își gestioneze banii obținuți din taxa de îmbunătățiri funciare. Cei aproximativ 3.500 de salariați ai ANIF care vor fi trimiși în șomaj vor primi între trei și șapte salarii compensatorii.

Făcută la presiunea FMI, reorganizarea Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare ar putea reprezenta cel mai mare jaf postdecembrist din agricultura românească, miza fiind un patrimoniu de 1,9 miliarde de lei.

Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) s-a desființat de săptămâna trecută, când a devenit agenţie în subordinea ministrului agriculturii, Valeriu Tabără.Zilele trecute, toți cei aproximativ 5.000 de salariați ai ANIF au primit înştiinţări sau preavize. Aceasta întrucât, dintre cei circa 5.000 de foști angajați ai ANIF, noua Agenție Naţională de Îmbunătăţiri Funciaretrebuie să selecteze circa 1.500 de oameni pentru a putea demara procedurile de funcționare a noii structuri din subordinea Ministerului Agriculturii.

Ziarul “Puterea” a intrat în posesia observațiilor întocmite de specialiștii Ministerului Finanțelor Publice (MFP) privind Regulamentul de organizare şi funcţionare a ANIF. Cea mai importantă modificare propusă de MFP vizează modul de gestionare a banilor obținuți din taxa de îmbunătățiri funciare. Astfel, MFP a cerut ca sumele reprezentând veniturile proprii ale Agenţiei să fie colectate în contul de disponibil deschis la trezoreria statului.

Numai că, “locotenenții”, ministrului agriculturii, Valeriu Tabără, nici nu vor să audă de această solicitare. Astfel, în anexa privind Regulamentul de organizare şi funcţionare a ANIF pregătită de Ministerul Agriculturii nu apar observațiile specialiștilor de la Finanțe. “Sumele reprezentând contravaloarea taxei de îmbunătățiri funciare se colectează în conturi de disponibil deschise la Trezoreria statului purtând simboluri analitice corespunzătoare judeţului din care acestea sunt colectate. Sumele colectate în conturile analitice sunt gestionate de către unitatea centrală fiind utilizate în finanţarea activităţilor în cadrul amenajării de îmbunătăţiri funciare din cadrul filialei judeţene la nivelul căreia a fost încasată taxa IF, neputând fi redistribuită între celelalte conturi analitice (…)”, se arată în anexă.

știle din PDL își fac propria lege”

Surse guvernamentale ne-au declarat că peste 7.000 de pompe din patrimoniul ANIF ar putea fi împărțite gratuit “mafiei” din jurul Ministerului Agriculturii. “Găștile din PDL își fac propria lege. Așa se devalizează statul român, prima dată faci o lege în favoarea mafiei, după care se împarte tot. Ministerul Agriculturii vrea ca fiecare filială ANIF să își cheltuiască sumele colectate. Este ilegal, ar fi un dezmățfăcut de «băieții deştepţi» din Agricultură din taxele ANIF”, spun sursele citate.

Potrivit balanţei de verificare încheiate la 30 septembrie 2011, valoarea patrimoniului ANIF constituit din bunuri ce aparţin domeniului public şi domeniului privat al statului, precum şi din bunuri proprii, este de 1.895.182.592,04 lei, din care valoarea patrimoniului constituit din bunuri ce aparţin domeniului public al statului este de 1.828.705.480,75 lei. Agenţia are drept de administrare asupra bunurilor aparţinând domeniului public şi domeniului privat al statului şi drept de proprietate asupra bunurilor proprii pe care le are în patrimoniu.

ANIF are în structura sa o unitate centrală şi 41 de filiale judeţene, fără personalitate juridică. Structura organizatorică, statele de funcţii, sarcinile şi atribuţiile compartimentelor funcţionale ale Agenţiei se aprobă prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, la propunerea Agenţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-12

TAGURI: sisteme irigatii, marea devalizareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CURIOS
27 Noi 2011

Cu riscul de a gresi, eu inteleg ca taxa se achita de catre beneficiarii de pe raza unui judet pentru facilitatile si obligatiile ce-i revin in respectivul judet. Banii obtinuti se folosesc pentru imbunatatirile funciare din judetul respectiv, care la randul lor vor genera noi incasari. Atunci care este problema ca banii raman in judetul respectiv ?! Daca banii s-ar strange la centru, ati incepe sa spuneti ca-i tine ministerul pentru clientii lui. Oricum o dai, tot prost iese. Si inca ceva: nu puneti egal intre irigatii si imbunatatirile funciare. nu e corect si poate sa induca (sper ca nu voit) o parere total eronata .
PEDEAPSA CAPITALA
27 Noi 2011

Sa fie opriti. Trebuie introdusa pedeapsa capitala. judecati,condamnati si impuscati in piata publica.. Sa nu le mai permitem sa-si faca jocul. Desteapta-te ROMANE !
EXEMPLUL CHINEZILOR
27 Noi 2011

China ii pedepseste pe escroci cu moartea. Ce a patit un mogul al imobiliarelor
NEDUMERIRE
28 Noi 2011

Ce legatura are titlul articolului cu continutul articolului ??????

Adauga un comentariu

Random image