2019-01-24 10:44


Marian Cozma se răsucește în mormânt. Ucigașii săi au scăpat de închisoarea pe viață

 |  15:48
Marian Cozma se răsucește în mormânt. Ucigașii săi au scăpat de închisoarea pe viață

Pedepsele ucigaşilor handbalistului Marian Cozma, Sandor Raffael şi Gyozo Nemeth, de închisoare pe viaţă, au fost reduse de Curtea de Apel din Gyor la 18 ani pentru fiecare.Al treilea inculpat, Ivan Sztojka, care fusese condamnat la 20 de ani de închisoare, i-a fost redusă pedeapsa la dor opt ani de închisoare.

Preşedintele completului, judecătorul Zoltan Nagy, a motivat că instanţa inferioară a administrat suficiente probe în cazul Cozma, astfel că nu erau necesare dovezi suplimentare. Nagy a spus că nu a putut fi dovedită intenţia celor trei suspecţi de a-şi coordona atacul, pentru că Raffael, cel mai temperamental dintre cei trei, l-a înjunghiat imediat pe Cozma, în timp ce al doilea suspect, Nemeth, nu a participat la atac. Mai mult, nici pentru cel de-al treilea, Sztojka, nu s-a putut demonstra faptul că l-a atacat pe Cozma chiar în timp ce sportivul era înjunghiat, a mai spus preşedintele completului de judecată.

În 23 iunie 2011, Tribunalul din Veszprem a decis condamnarea la închisoare pe viaţă a lui Sandor Raffael şi a lui Gyozo Nemeth, ucigaşii handbalistului român Marian Cozma, înjunghiat mortal în februarie 2009, în timp ce un al treilea inculpat, Ivan Sztojka, a primit 20 de ani de închisoare. Tribunalul a acceptat, astfel, cererea procurorului privind condamnarea la închisoare pe viaţă a principalilor agresori ai lui Marian Cozma, Sandor Raffael şi Gyozo Nemeth, în incidentul petrecut într-un club de noapte din Vezsprem (Ungaria), în februarie 2009, precum şi solicitarea procurorului de condamnare la 20 de ani deînchisoare a lui Sztojka. Toţi cei trei inculpaţi au fost găsiţi vinovaţi de omucidere şi lovituri cauzatoare de moarte.

Tot pe 23 iunie, instanţa a dictat sentinţele şi pentru ceilalţi patru inculpaţi în acest proces. Astfel, Pal Gabor a fost condamnat la 5 ani de închisoare (procuratura ceruse 8 ani), în timp ce Bihari Csaba la 4 ani (procuratura ceruse 8 ani), pentru complicitate la omor. Pentru aceeaşi încadrare, Antalik Laszlo a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare (procuratura ceruse 7), în timp ce fosta concubină a lui Sandor, cea care conducea maşina în momentul arestării la Graz, a primit 4 ani deînchisoare (procuratura ceruse 7 ani), informează Mediafax.

Handbalistul român al echipei MKB Veszprem, Marian Cozma, a fost înjunghiat mortal, în 8 februarie 2009, la clubul Patriota, din oraşulVeszprem, în altercaţie fiind implicaţi alţi doi coechipieri, Zarko Sesum şi Ivan Pesici, grav răniţi şi ei. Handbalistul român în varstă de 26 de ani a fost înjunghiat în inimă, fiind singurul dintre cei trei care şi-a pierdut viaţa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-12-26

TAGURI: Marian_cozma, ucigasi, pedeapsa, reducere, inchisoare, veszprem
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NAE
01 Mai 2012

Vad ca presa e foarte intrigata de acest caz ( pe buna dreptate ) dar despre Huidu ca a omorat 3 oameni a cam pus " batista pe tambal " si asta probabil pentru faptul ca cei morti nu aveau " nume " .
Random imageUltimele stiri

loading...