2018-12-17 14:17


Marius Petcu a fost trimis în judecată pentru mită în formă continuată

 |  19:35
Marius Petcu a fost trimis în judecată pentru mită în formă continuată

Fostulpreşedinte al Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, a fost trimis în judecată, ieri,de procurorii anticorupţie, în stare de arest, fiind acuzat de luare de mită înformă continuată.

Înrechizitoriul întocmit, procuroriiarată că, în perioada septembrie 2009 -martie 2011, în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas România, MariusPetcu a primit de la administratorul unei societăţi comerciale, denunţător încauză, sume de bani totalizând 1.398.400 de lei, în schimbul atribuirii cătreacea societate a unui contract de execuţie lucrări.

PotrivitDNA, banii au fost primiţi în mod repetat, câte 87.400 de lei lunar, o ratăreprezentând aproximativ 20% din valoarea fiecărei situaţii de lucrăridecontate în cadrul contractului care avea ca obiect construirea „Centrului deeducaţie, perfecţionare şi recreere – Snagov”. Preţul negociat al contractuluiera de 9.234.570 de lei, fără TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915lei, fără TVA.

Şpagă prin intermediari

Deasemenea, în rechizitoriul DNA se arată că, pe data de 1 februarie,Petcua primit, prin intermediar, de la aceeaşi persoană denunţătoare, posesia unuiimobil situat în staţiunea Predeal în valoare de circa 535.165 de lei. Scopulprimirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele tranşe din mităneplătite încă, cele aferente lunilor următoare, sau de a facilita obţinerea decătre aceeaşi firmă a unei lucrări viitoare.

Pe24 martie, Marius Petcu a fost prins în flagrant delict de procuroriianticorupţie după ce a primit cu titlu de mită de la reprezentantul firmeibeneficiare a contractului suma de 40.000 de euro reprezentând tranşeleaferente lunilor ianuarie şi februarie 2011. Pe 25 martie, Curtea de ApelBucureşti a respins propunerea de arestare formulată de procurori, însăulterior, instanţa supremă a dispus arestarea acestuia pentru 29 de zile.

Sechestru pe bunurile sindicalistului

Învederea confiscării, de către instanţă, a sumei de bani care a făcut obiectulinfracţiunii de luare de mită, în cauză a fost dispusă indisponibilizarea, prininstituirea sechestrului asigurător, asupra bunurilor mobile şi imobile ale luiPetcu, precum şi asupra unor sume de bani.Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Înalta Curte îl ţine în arest pesindicalist

ÎnaltaCurte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul lui Marius Petcu împotrivadeciziei prin care Curtea de Apel Bucureşti a respins, la rândul ei, caneîntemeiată cererea de eliberare provizorie sub control judiciar făcută deavocaţii acestuia. În timpul dezbaterilor, unul dintre avocaţii lui Petcu aspus că urmărirea penală în cazul clientului său a fost finalizată, căprocurorii anticorupţie i-au prezentat acestuia materialul de urmărire penalăşi că urmează să fie deferit justiţiei. Avocatul a menţionat că dosarul conţinedeclaraţiile a şapte martori, expertiza vilei din Predal, despre care sepresupune că ar fi fost cumpărată la un preţ subevaluat, cu titlu de mită,precum şi interceptări telefonice. Referitor la expertiza întocmită în acestdosar, avocatul a precizat că valoarea vilei constatată de către expert nu arfi cu mult mai mare faţă de suma regăsită în contractul de preluare a vilei. Înultimul cuvânt în faţa instanţei, Marius Petcu a susţinut că nu va crea nici unfel de problemă procurorilor în cazul în care va fi eliberat şi că îşi doreştesă petreacă Sărbătorile Pascale alături de familie şi de prieteni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-11-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...