2018-12-11 21:24


Marko Attila, dat în urmărire de Poliţia Română. Fostul deputat este cercetat în dosarul ANRP

 |  14:39
Marko Attila, dat în urmărire de Poliţia Română. Fostul deputat este cercetat în dosarul ANRP

Fostul deputat UDMR Marko Attila Gabor a fost dat în urmărire de Poliția Română și apare pe site-ul Inspectoratului General al Poliției Române la „Persoane urmărite”. ICCJ a decis, pe 29 aprilie, arestarea sa preventivă în lipsă pentru 30 de zile. Marko Attila este cercetat în dosarul ANRP.

Instanța supremă a admis propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă în lipsă a lui Marko Attila, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului - Departamentul pentru relații interetnice la data comiterii faptelor.

"În temeiul art. 202 alin. 1, 3 și 4 lit. e Cod procedură penală și art. 223 alin. 1 lit. a și alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Marko Attila Gabor, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii efective în executare a mandatului de arestare preventivă. În baza art. 230 Cod procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Marko Attila Gabor", a precizat ICCJ.

Marko Attila este acuzat de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul (3 infracțiuni).

În 9 aprilie, Marko Attila a fost trimis în judecată alături de alți 7 inculpați, printre care și fostul șef al ANI Horia Georgescu, care la data faptelor făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), precum și 4 inculpați care aveau calitatea de experți evaluatori autorizați.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-04

TAGURI: marko, attila, da, urmarire, politia, romana, fost, deputat, cercetat, dosar, anrp, iccj, decizie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...