2018-10-18 06:50


Martorul "Radu Vasile": L-am văzut pe Hayssam în Bucureşti, deşi oficial fugise din România

 |  12:28
Martorul "Radu Vasile": L-am văzut pe Hayssam în Bucureşti, deşi oficial fugise din România

Un martor sub acoperire audiat cu numele de "Radu Vasile" în dosarul fugii lui Omar Hayssam a spus, luni seara, că l-a văzut pe cetăţeanul sirian în Bucureşti la circa 10-12 zile după data de 30 iunie 2006, când se presupune că acesta ar fi părăsit România.

La Curtea de Apel Oradea s-a desfăşurat, luni, un nou termen de judecată în dosarul fugii din România a omului de afaceri sirian Omar Hayssam, în cadrul căruia au fost audiaţi nouă dintre martorii propuşi de avocaţii fraţilor Omar, respectiv de apărătorul omului de afaceri Tartousi Mustafa (proprietarul vasului Iman T, cu care Omar Hayssam ar fi fugit ţară).

Potrivit Mediafax, un alt martor, un bărbat cu identitate protejată, prezentat ca "Radu Vasile", a fost audiat de judecător într-o sală separată, fiind auzit doar prin intermediul unui sistem audio, cu voce distorsionată.

Acesta a dezvăluit în faţa judecătorilor faptul că, în vara anului 2006, după data de 29 iunie, l-a văzut pe Omar Hayssam pe strada Năvodari din Bucureşti, unde acesta are casă.

“Era în luna iulie. Nu ştiu exact. 10-12 iulie. El era într-un Hummer negru care a oprit în trafic lângă un Mercedes ce venea din sens opus şi a oprit. Maşinile au staţionat, iar portiera din spate a Hummer-ului s-a deschis. L-am văzut clar pe Omar Hayssam, pe bancheta din spate, unde era încadrat de două persoane, doi bărbaţi”, a declarat martorul.

Alţi trei martori, angajaţi ai armatorului Tartousi Mustafa, au fost audiaţi. Unul dintre aceştia, mecanicul de bord al vasului Iman T, un cetăţean arab, interogat cu translator, le-a spus judecătorilor că la audierile făcute de procurorii DIICOT nu i s-a asigurat traducător. Alţi doi martori audiaţi sunt un agent comercial şi un agent vamal, cel din urmă, Mioara Dinu, responsabil pentru nava Iman T în perioada iunie 2006. Dinu a spus în faţa instanţei că, după atentatele din 2001, toate vasele aparţinând unor cetăţeni arabi au fost supuse unor controale mult mai severe, un asemenea caz fiind şi cel al Iman T.

Dosarul privind fuga din România a lui Omar Hayssam se judecă la Curtea de Apel Oradea după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, în mai 2009, cererea de mutare a cauzei de la Curtea de Apel Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-07-22

TAGURI: omar_hayssam, martor, radu_vasile, dosar, fugise, bucuresti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...