2017-01-19 23:54

DEZVALUIRI


Maşini închiriate cu bani de 15 km de asfalt

 |  21:00
Maşini închiriate cu bani de 15 km de asfalt

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) nu are bani pentru material antiderapant, dar a găsit peste un milion de euro pentru închirierea a 53 de maşini pentru transportul angajaţilor şi a echipamentelor. Firma Argecom din Piteşti, aparţinând omului de afaceri Gheorghe Axinte, a tras lozul câştigător la licitaţia pe bani publici organizată în acest scop.

Conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi pregăteşte un nou „tun” pe bani publici. Direcţia Regională de Drumuri Cluj, aflată în subordinea CNADNR, va plăti între 770.000 de euro şi 1,4 milioane de euro, timp de 12 luni, pentru închirierea a 53 de maşini transport mixt-persoane şi materiale cu deservenţi pentru activitatea de întreţinere curentă a DRDP Cluj. Potrivit site-ului guvernamental e-licitaţie.ro, din cele 7 licitaţii pentru Secţiile de Drumuri Naţionale plus Autostrada A 3 - Câmpia Turzii-Gilău, firma Argecom a câştigat cinci contracte de închiriere a autovehiculelor. Astfel, pentru Secţiile de Drumuri Naţionale (SDN) Cluj, Oradea, Bistriţa, Alba, plus A 3, Regionala de Drumuri şi Poduri va închiria maşini de la Argecom pentru 1,8 milioane de lei. Pentru celelalte trei SDN-uri, respectiv Baia Mare, Satu Mare şi Zalău, DRDP Cluj va închiria maşini de la firma Autotrans pentru aproximativ 230.000 de euro.

Timpul de acţionare se plăteşte cu 43 lei/oră

Chiar dacă valoarea celor opt contracte este de aproximativ 2,81 milioane de lei, fără TVA, conform fişei de date a achiziţiei, timpul de acţionare se plăteşte cu 43 lei/oră. „Timpul de aşteptare, fără şofer sau motorină se plăteşte cu 9 lei/oră. Numai pentru o zi de închiriere a unei maşini, dacă se plăteşte timpul de acţionare, Compania de Autostrăzi plăteşte 387 de lei. Este foarte scump. Dacă se facturează timpul de acţionare a celor 53 de maşini, nouă ore pe zi, timp de 12 luni, valoarea contractului sare de 5,8 milioane de lei. Compania de Autostrăzi poate turna 15 kilometri de covor asfaltic cu 1,4 milioane de euro. Un kilometru de covor asfaltic costă 100.000 de euro. Tarifele de închiriere nu conţin plata combustibilului şi salariile şoferilor”, ne-au declarat surse din  Ministerul Transporturilor.

De partea cealaltă, noul „rege al asfaltului”, Gheorghe Axinte, susţine că firma Argecom a câştigat pentru că s-a încadrat în cerinţele caietelor de sarcini. „Dacă a fost o licitaţie, înseamnă că ne-am încadrat. Dacă nu aveam ca şi obiect de activitate închirierea autovehiculelor nu participam la licitaţie”, ne-a spus Axinte. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-29

TAGURI: masini, cnadnrComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image