2018-10-15 22:24


Mașinile lui Iohannis, buget de 300.000 de lei

 |  13:57
Mașinile lui Iohannis, buget de 300.000 de lei

Președinția are planuri mari pentru parcul auto al instituției în anul 2016. Astfel, Administrația Prezidențială va cheltui aproape 300.000 de lei pentru întreținerea și repararea a 46 de automobile.

Instituția Prezidențială are in acest moment in gestiune 46 de automobile pentru care solicita servicii de reparatii si intretinere in cursul anului 2016, dintre care 21 de autoturisme marca Opel, 13 autoturisme marca Dacia Logan si 12 autoturisme marca Mercedes, potrivit caietului de sarcini atasat licitatiei, citat de Ziare.com.

Acestea nu sunt singurele automobile din parcul auto, numarul total fiind mai mare la inceputul anului trecut, potrivit unei licitatii privind vanzarea politelor RCA. Astfel, in actuala licitatie, pentru reparatiile automobilelor, nu au fost incluse alte 10 automobile Mercedes.

Licitatia deschisa de catre Administratia Prezidentiala se refera la servicii de intretinere si reparare pentru aceste 46 de autoturisme, valoarea estimata a contractului fiind de 241.935 de lei, fara TVA (290.322 de lei cu TVA).

Astfel, suma de 174.193 de lei, cu TVA, va fi cheltuita pentru cele 21 de autoturisme Opel, 48.386 de lei, cu TVA, pentru cele 13 autoturisme Dacia si 67.741 de lei, cu TVA, pentru cele 12 autoturisme Mercedes.

Bugetul Administratiei Prezidentiale pentru anul 2016 va fi de 56,3 milioane de lei, in crestere cu 39% fata de anul 2015. Au fost reduse cheltuielile pentru deplasari externe, insa marite fondurile pentru salarii, reparatii ale Palatului Cotroceni si masini. Suma alocată parcului auto, de 2,7 milioane de lei, este de 5 ori mai mare decât în 2015.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-10

TAGURI: masini, iohannis, administratia prezidentiala, buget, parc auto
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SOCRATE
09 Ian 2016

Deoarece s-a dovedit ca in Romania TRANZITIA e fara de SFARSIT si ca DEPOLITIZAREA functiei publice este un obiectiv fundamental vital, pentru a face loc performantei politicilor publice si reformei in administratia statului in vederea gestionarii riguroase a banului public si utilizarii cat mai eficiente a resurselor bugetare, este necesar ca, la nivel Guvernamental, sa se infiinteze un colectiv de lucru format din experti, denumit “BIROUL NATIONAL pentru STUDIU BUGETAR” asemanator cu cel ce activeaza, de cand a inceput criza, in Marea Britanie, care sa optimizeze organigramele, statele se functii, supradimensionate din toate structurile statului precum si repartizarea fondurilor publice disponibile in functie de prioritati obiective. Acest colectiv de lucru trebuie sa aiba doar scopuri de dezvoltare social-economica si sa cuprinda specialisti (auditori) din toate domeniile de functionare a statului si din sectorul privat (fara pretentii de plata) cu experienta dovedita, buna credinta, onoare, demnitate, putere de creatie si care sa manifeste multa stiinta si omenie in actiunile lor. Managementul public neperformant, “exercitat pe bijbite” trebuie inlocuit cu cel eficient si progresist. Este vremea când trebuie să ieşim urgent pe cale pasnica din această rutină politica santajista, mocirloasa si paguboasa pentru destinul Romaniei. Consideram ca a venit timpul să punem capăt atat monopolurilor politice care functioneaza ca niste grupari infractionale de crima oragnizata de 26 de ani în stil bolosevic mimand democratia cat si “dictaturii pluraliste” care ajuta la instalarea anarhiei .
Random imageUltimele stiri


loading...