2019-01-20 19:18


Medic ARESTAT pentru 30 de zile pentru MITĂ primită de la șase pacienți

 |  19:13
Medic ARESTAT pentru 30 de zile pentru MITĂ primită de la șase pacienți

Medicul chirurg Eugen Bitere de la Institutul de Boli Cardiovasculare (IBC) din Iaşi, acuzat că ar fi solicitat şi primit mită de la şase pacienţi condiţionând actul medical, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. În faţa judecătorilor, medicul ieşean nu a recunoscut că ar fi luat mită de la pacienţi.

Eugen Bitere, medic chirurg în cadrul IBC Iaşi, a fost adus vineri seară în faţa judecătorilor Tribunalului Iaşi, după ce în aceeaşi zi fusese reţinut, iar în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă magistraţii au emis pe numele său mandatul de arestare petru 30 de zile.

În faţa judecătorilor, medicul ieşean nu a recunoscut că ar fi luat mită de la pacienţi.

Surse judiciare susţin că unul dintre pacienţii medicului Eugen Bitere ar fi reclamat la Poliţie faptul că i s-ar fi cerut mită pentru a fi tratat.

În cursul zilei de marţi, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Iaşi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au făcut trei percheziţii în acest caz, una la cabinetul medicului din spital şi alte două la locuinţele deţinute de acesta.

Potrivit procurorilor, "există probe certe" că, în zilele de 10 şi 11 iulie medicul a pretins şi primit, cu titlu de mită de la şase persoane, diferite sume de bani pentru condiţionarea actului medical.

Ca urmare a percheziţiilor făcute, au fost identificate sumele de 23.500 euro, 1.250 dolari SUA, peste 3.500 de lei şi numeroase obiecte de artă cu certificate de autenticitate.

Medicul Eugen Bitere de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi fusese reţinut vineri de către procurori pentru 24 de ore, fiind acuzat că ar fi luat mită de la şase pacienţi şi ar fi condiţionat actul medical.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-15

TAGURI: medic, arestat, chirurg, iasi, Eugen Bitere, mita
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...