2017-01-23 18:52


Millennium Building a dat în judecată România la CEDO

 |  13:44
Millennium Building a dat în judecată România la CEDO

Millennium Building a dat în judecată România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în cazul deciziei Curţii de Apel Suceava care a avut ca efect anularea autorizaţiei de construcţie a Cathedral Plaza, a anunţat avocatul companiei la CEDO, Ron Soffer.

În plângere se reclamă faptul că deciziile Curţii de Apel Suceava, care au avut ca efect anularea autorizaţiei de construcţie a CathedralPlaza, violează Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care protejează proprietatea privată şi consfinţeşte dreptul la un proces echitabil. Avocatul Millennium Building arată că proiectul Cathedral Plaza a fost autorizat de către Primăria Sectorului 1 pe 24 februarie 2006, iar construcţia clădirii a început în martie 2006. “Curtea de Apel Suceava trebuie să ţină cont de o decizie a CEDO şi, rejudecând, să schimbe decizia şi să constate legalitatea construcţiei CathedralPlaza”, a declarat avocatul Ron Soffer.

Conflict de peste 10 ani

Conflicul dintre dezvoltator şi Arhiepiscopia romano- catolică a început încă din anul 2001, moment în care ÎPS Ioan Robu a solicitat, suplimentar faţă de ce se stabilise în acordul iniţial, cu titlu de gratuitate, zece locuri de parcare destinate Arhiepiscopiei, o succesiune de birouri şi o sală de întruniri la mezanin sau la primul etaj al imobilului, iar la parter, un spaţiu de expoziţie pentru cărţi şi obiecte bisericeşti. Investitorul a răspuns cu o ofertă de închiriere a spaţiilor solicitate la preţul pieţei. Neconcordanţele dintre dezvoltator şi ARCB au ajuns pe masa judecătorilor.

Proiect blocat

După şase căi extraordinare de atac, Curtea de Apel Suceava a dat, la 11 iulie, 2011 sentinţa definitivă, potrivit căreia rămâne în vigoare decizia prin care a fost sistată construcţia Cathedral Plaza. Însă la acel moment clădirea fusese deja finalizată, intabulată şi chiar promisă spre vânzare pentru 70 milioane euro. Decizia judecătorilor a fost contestată din nou de către dezvoltator.

Millenium Buildinf a anunţat că va continua demersurile la CEDO, unde mai are în desfăşurare un proces contra unei decizii luate de Parlamentul României, prin care se intenţionează exproprierea investitorului. În această speţă, compania cere statului român despăgubiri în valoare de 25 mil. euro. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-24

TAGURI: cathedral- plaza, CEDO, process, judecata, constructie, etaje, ArhiepiscopieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image