2017-01-23 21:01


Ministerul Justiției confirmă dezvăluirea din „Puterea”: Necolaiciuc a refuzat să atace decizia de extrădare

 |  12:35
Ministerul Justiției confirmă dezvăluirea din „Puterea”: Necolaiciuc a refuzat să atace decizia de extrădare

Ministerul Justiţieiconfirmă și informează că MihaiNecolaiciuc nu intenţionează să declare apel împotriva ordinului de extrădarepronunţat de o instanţă din SUA.

Potrivitunui comunicat de joi seară, „la data de 17 martie 2011, Ministerul Justiţiei afost informat de către Departamentul de Justiţie al SUA în legătură cuîmprejurarea că Mihai Necolaiciuc a anunţat instanţa americană şi Departamentulde Stat că nu intenţionează să declare apel împotriva ordinului de extrădarepronunţat de această instanţă.În aceste condiţii, ar urma caDepartamentul de Stat al SUA să emită ordinul de predare efectivă, aceastaurmând a avea loc pe cale de cooperare poliţienească”.

Instanţacompetentă americană a aprobat extrădarea către România a fostului director alCFR, Mihai Necolaiciuc, potrivit unei informări din data de 2 martie aDepartamentului de Justiţie al Statelor Unite ale Americii, comunicatMinisterului Justiţiei. Sursele ziarului „Puterea” au dezvăluit, la acea dată,faptul că fostul șef al CFR nu a atacat cu apel hotărârea instanței americaneși nici nu o va face, urmând să fie adus în țară cât de curând.

Deciziainstanţei americane a venit ca urmare a cererilor de extrădare transmiteautorităţilor din SUA în februarie 2008 şi septembrie 2009. MJ precizează că înlegătură cu Mihai Necolaiciuc au fost înaintate autorităţilor americane treicereri de extrădare. Ultima dintre acestea a fost comunicată, pe calediplomatică, Departamentului de Justiţie al Statelor Unite ale Americiipe 31 ianuarie 2011 şi urmează a fi examinată de către autorităţile americane.Fostul directorul al CFR se află în custodia autorităţilor americane, fiindarestat în vederea extrădării către România, începând cu data de 23 iunie2009.

Necolaiciuceste trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale, înlegătură cu fraudarea CFR.

NecolaiciucMihai se află în custodia autorităţilor americane, fiind arestat în vedereaextrădării către România, începând cu data de 23 iunie 2009.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-08-11Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image