2017-01-20 06:04

DEZVALUIRI


Ministerul Sănătăţii este îngăduitor: 70.000 de cazuri de viroză nu sunt considerate epidemie

 |  13:54
Ministerul Sănătăţii este îngăduitor: 70.000 de cazuri de viroză nu sunt considerate epidemie

Deşi numărul virozelor din ţară a ajuns la 70.000, conducerea Ministerului Sănătăţii consideră că nu se poate vorbi despre o epidemie. „Epidemie se poate considera când avem peste 10.000 de cazuri de gripă. Aşa, de răcit, să curgă o zi-două nasul, sau câteva strănuturi i se întâmplă iarna oricui, însă gripa este cu totul altceva”, ni s-a explicat de la minister.

Pe principiul „noi cu toţi tuşim în cor, ei o ţin tot pe a lor”, nici retragerea de pe piaţă a aproape 350.000 de doze de vaccin antigripal nu este considerată o eroare. Aceiaşi reprezentanţii ai Ministerului Sănătăţii au declarat pentru „Puterea” că respectivele doze au fost retrase, deoarece începeau să devină ineficiente, fiind vorba despre un produs perisabil. În plus, consideră cei de la ministerul de resort, campania de vaccinări are efect dacă este făcută în lunile noiembrie-decembire. Reamintim că la mijlocul lunii ianuarie 2012, când totuşi afară era încă destul de cald, ministrul sănătăţii a decis să declare închisă campania de vaccinare şi a dispus retragerea de pe piaţă şi din cabinetele medicilor de familie a 342.000 de doze de vaccin antigripal produs la Institutul Cantacuzino. Acum Ministerul Sănătăţii trebuie să recupereze de la institutul şi aşa falimentar banii de pe dozele retrase. Totuşi 600.000 de persoane au fost vaccinate la timp cu vaccinul produs la Cantacuzino. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-11-09

TAGURI: gripa, viroza, epidemie, vaccin, sanatate, RitliComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GOGU
11 Feb 2013

Cum adica sa curga nasul o zi-doua, ma imbecililor? Sper sa o loveasca pe "persoana" respectiva viroza care o chinuie pe fi'mea de vreo 3 saptamani! Sa vad atunci cum mai mananca ea rahat! Ministerul ar trebui mai degraba sa faca o ancheta sa vada cine mama dracului scoate pe "piata" virusuri din ce in ce mai elaborate, care te tin la pat exact cat sa se epuizeze toate stocurile din anul precedent ale companiilor farmaceutice! Poate sunt eu paranoic, dar prea pute a conspiratie toata chestia asta cu viroza.

Adauga un comentariu

Random image