2019-01-21 14:57


MITĂ LA BAC 2013! Anchetă la un liceu din Năvodari după ce elevii au fost filmaţi în timp ce strângeau şpaga

 |  16:44
MITĂ LA BAC 2013! Anchetă la un liceu din Năvodari după ce elevii au fost filmaţi în timp ce strângeau şpaga

Un nou scandal de mită la bacalaureat! Procurorii anticorupţie i-au prins în flagrant elevii liceului Lazăr Edeleanu din Năvodari, în timp strângeau şpaga pentru Bacalaureat. Cazul apare la numai trei zile după ce o elevă a reclamat că profesorii i-au cerut bani pentru a putea copia la examenul de bacalaureat.

Mai mulţi elevi şi profesori de la Liceul "Lazăr Edeleanu" din Năvodari au fost audiaţi de ofiţerii anticorupţie, după ce a existat o plângere că unii elevi ar fi strâns bani pe care i-ar fi dat supraveghetorilor ca să îi lase să copieze la bacalaureat, scrie Mediafax. Potrivit unor surse judiciare, zece persoane, cadre didactice şi elevi de la Liceul "Lazar Edeleanu" din Năvodari - au fost audiate, vineri seara, 5 iulie,  la DGA Constanţa, după ce o elevă a depus o plângere penală la Poliţie în care susţinea că unii elevi ar fi strâns bani pe care i-ar fi dat supraveghetorilor ca să îi lase să copieze la bacalaureat. Sursele citate spun că în plângerea depusă la Poliţie eleva susţinea că unii copii ar fi dat sume cuprinse între 50 şi 100 de lei, banii fiind strânşi de o eleva care urma apoi să îi dea supraveghetorilor, la toaleta unităţii de învăţământ, unde nu există camere de supraveghere.

Ancheta în acest caz este coordonata de Parchetul Tribunalului Constanţa, fiind făcute cercetări pentru dare şi luare de mită, iar audierile vor continua, pâna în prezent nefiind începută urmărirea penală împotriva vreunei persoane. Eleva care a depus plângerea la Poliţie a fost eliminată de la proba scrisă la matematică a examenului de bacalaureat, pentru tentativă de fraudă, după ce asupra ei a fost găsit un telefon mobil. Fata a susţinut apoi că a dat bani pentru a promova examenul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-06

TAGURI: mita, bacalaureat 2013, navodari, liceu, elevi, spaga, Lazar edeleanu, ancheta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...