2018-11-14 17:37


Mogulul şi cele două fiice ale sale sunt implicaţi în dosarul şantajului

 |  19:43
Mogulul şi cele două fiice ale sale sunt implicaţi în dosarul şantajului

Camelia Voiculescu este, de ieri, urmărită penal în dosarul lui Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena TV, pentru complicitate la şantaj. Alături de fiica lui Dan Voiculescu mai sunt cercetate şi SC Antena TV Group şi SC Intact Publishing SRL, pentru şantaj. Practic, procurorii au extins cercetările în dosarul directorului general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, şi au dispus începerea urmăririi penale pentru Camelia Rodica Voiculescu, în calitate de asociat la SC Antena TV Group SA şi la SC Intact Publishing SRL. În acelaşi dosar a fost începută urmărirea penală faţă de George-Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, tot pentru complicitate la şantaj.

Curios, „atacul” la Antene a fost declanşat chiar în ziua în care Antena 3 (neimplicată în ancheta DNA) sărbătoreşte în stil mare 8 ani de existenţă la Craiova.

Antenele, la mâna procurorilor

Implicarea firmelor în proces alături de persoane juridice nu înseamnă altceva decât preluarea controlului asupra celei mai mari părţi a trustului media de către procurori.

Potrivit Legii 278/2006, care reglementează răspunderea persoanelor juridice, companiile împotriva cărora s-a început urmărirea penală trebuie să-şi desemneze un reprezentant. Pasul următor este notificarea la Registrului Comerţului, iar din acest moment societatea nu mai poate opera schimbări în structura acţionariatului, cesiuni etc.  Apoi, procurorul de caz poate dispune, în timpul anchetei, măsuri asigurătorii sau măsuri preventive. Potrivit Codului de procedura penală, măsurile asigurătorii sunt poprirea pe conturi, indisponibilizarea unor bunuri mobile şi imobile, a inscripţiilor ipotecare. Măsurile asigurătorii pot fi contestate la procurorul ierarhic superior.

Măsurile preventive pe care procurorul le poate lua sunt mult mai dure. Astfel, procurorul poate cere suspendarea procedurii de dizolvare sau lichidare a persoanei juridice, în caz că vrea să-şi pună la adăpost activele. Apoi, procurorul poate solicita suspendarea fuziunii, divizării sau reducerii capitalului social al persoanei juridice. Măsurile asigurătorii mai pot viza (art. 479 indice 1 şi 13 din Cpp): interzicerea unor operaţiuni patrimoniale specifice care sunt susceptibile să antreneze diminuarea activului patrimonial sau insolvenţa, interzicerea de a încheia anumite acte juridice, interzicerea desfăşurării de activităţi de natura celor în exerciţiu sau cu ocazia cărora a fost comisă infracţiunea.Toate aceste măsuri sunt solicitate în instanţă şi hotărâte de judecător. Dacă persoana juridică este trimisă în judecată, pedepsele pe care le riscă merg de la amendă cuprinsă între 2.500 de lei la 2 milioane de lei, suspendarea activităţii pe o perioadă de timp până la dizolvarea societăţii.

Întreaga activitate a SC Antena TV Group SA şi SC Intact Publishing SRL este din acest moment la mâna DNA. Grupul media Intact este alcătuit din mai multe companii, dintre care ancheta DNA vizează doar două: Antena TV Group şi Intact Publishing. Antena TV, companie condusă de Sorin Alexandrescu, reuneşte posturile Antena 1, Antena 2, Euforia şi GSP TV, dar nu şi postul Antena 3, care este condus de Mihai Gâdea.

Războiul Antene-RCS&RDS

„Din ordonanţa de extindere a cercetărilor şi începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există indicii concludente şi temeinice cu privire la participarea altor persoane fizice şi juridice care au comis, sub forma autoratului şi complicităţii, acte materiale specifice infracţiunii reţinute în sarcina inculpatului Alexandrescu George Sorin”, a arătat DNA.

Potrivit actelor întocmite de procurori, în perioada 16 aprilie-24 mai 2013, Sorin Alexandrescu l-ar fi constrâns pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, să semneze un contract în condiţii prestabilite, impuse de directorul general al Antena TV Group, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru acesta şi că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică.

„Pe de altă parte, inculpatul a dispus trimiterea, către partea vătămată şi către alte persoane, a unor adrese de informare emise de către Intact Publishing SRL şi semnate de învinuitul Matiescu George-Daniel, în calitate de director general, prin care, sub pretextul desfăşurării anchetei jurnalistice, se solicitau relaţii privind împrejurarea care făcea obiectul şantajului”, au mai arătat procurorii.

Camelia, cot la cot cu Sorin

Totodată, pe posturile de televiziune aparţinând Antena TV Group au apărut informaţii cu privire la compania RCS&RDS, al cărei administrator era Ioan Bendei, aspect de natură să accentueze convingerea că ar putea fi date publicităţii materialele compromiţătoare.

„Începând cu data de 9 mai 2013, pe două posturi de televiziune din cadrul Antena TV Group a fost difuzat un spot publicitar în cuprinsul căruia se făcea referire la ancheta jurnalistică vizând împrejurări presupus compromiţătoare pentru partea vătămată. Cu ocazia mai multor întâlniri, inculpatul George Sorin Alexandrescu i-a reamintit părţii vătămate că singura posibilitate de a evita efectele negative produse de o campanie media privind persoana sa şi, implicit, activitatea pe care o desfăşoară în cadrul companiei este semnarea contractului  cu Antena TV Group, în condiţiile impuse”, se mai arată în comunicatul DNA.

Din probatoriul administrat până în prezent a reieşit că Alexandrescu a purtat, în mod constant, discuţii pe marginea întâlnirilor avute cu partea vătămată, atât înainte, cât şi după finalizarea acestora, „cu învinuita Voiculescu Camelia-Rodica, reieşind că aceasta din urmă avea cunoştinţă de actele materiale întreprinse de inculpat, sprijinindu-l constant în acest sens”, au mai arătat procurorii.

Băsescu e de vină

Camelia Voiculescu şi Sorin Alexandrescu nu au dat nici o declaraţie  presei la ieşirea de la DNA, dar chiar în momentul în care erau interogaţi de procurori, din partea Cameliei Voiculescu a fost remis presei un comunicat în care aceasta acuză „lupta politică a regimului Băsescu”.

La rândul său, Dan Voiculescu a postat pe blogul său personal un mesaj similar. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-12

TAGURI: camelia, voiculescu, dan, voiculescu, antena, tv, intact, publishing, DNA, bendei, RCS, RDS, basescu, sorin, alexandrescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MMMIHAI
16 Iul 2013

Basescu e de vina??, Voi care ati furat prea mult din acesta tara frumoasa,care a mai ramas mai nimic din ea.
WERNNER
16 Iul 2013

Vai de mine,tot Basescu este de vina!Se strange latul in jurul garoiului rosu.Pacat ca nu se gasesc gloante la farmacie.
Random imageUltimele stiri


loading...