2018-12-14 19:32


Moise Guran, PROCES PIERDUT cu fostul director de vânzări al TVR. Câți bani are de PLĂTIT

 |  15:45
Moise Guran, PROCES PIERDUT cu fostul director de vânzări al TVR. Câți bani are de PLĂTIT

Proces pierdut de Moise Guran cu Anca Gheorghe, fost director de vânzări al TVR. Anca Gheorghe vindea publicitatea pentru Biziday prin firma soțului ei. După ce Guran a reziliat contractul, Anca Gheorghe l-a dat în judecată și a câștigat, scrie b1.ro.

Câți bani are de plătit Moise Guran către Anca Gheorghe, în continuare:

- Societatea Anna Media - care aparține lui Adrian Gheorghe, soțul Ancăi Gheorghe - a încheiat la data de 1 august 2013 contractul nr 101 pe perioadă determinată până la data de 31 decembrie 2015, cu posibilitatea prelungirii.

- Contractul prevedea ca firma Ana Media să încaseze un procent de 20% din contractele de publicitate pe care le făcea pentru Biziday (emisiune, site). Anca Gheorghe i-a propus această colaborare în iunie 2013, asta după ce, începând cu data de 1 februarie 2013, nu a mai ocupat funcții de conducere la TVR.

Până la 1 februarie 2013, Anca Gheorghe a fost director de marketing și vânzări al TVR. Ulterior, a trecut pe o poziție executivă la departamentul de programe. În anii 2015-2016, a ocupat funcția de coordonator cu atribuții de director marketing și comunicare. În prezent, Anca Gheorghe este manager de proiect la departamentul producător general al TVR.

- În mai 2014, Moise Guran a propus rezilierea contractului, întâlnindu-se în acest sens cu avocații în vederea medierii. "Moise Guran i-a suspectat pe cei doi că ar negocia contracte în numele Biziday, fără acordul lui și a propus rezilierea contractului", notează b1. Inițial, au ajuns la înțelegerea că acel contract să mai continuie până în luna septembrie 2014, întrucât aveau înțelegeri în derulare. A doua zi după întâlnirea de mediere, Guran a tăiat accesul la mail al firmei Anna Media și a întrerupt orice legătură cu ei.

- Anna Consulting a intentat proces pentru că Moise Guran, "nu a onorat partea financiară din contract și anume sumele de bani pentru contractele deja încheiate în perioada derularii contractului". Firma a invocat faptul că Moise Guran a plătit Anna Media doar 45.901 euro, în condițiile în care ar fi trebuit să mai dea 559.915,02 lei.

- Tribunalul București a hotărât că firma lui Moise Guran trebuie să plătească aproximativ 300.000 de lei daune reprezentând contravaloare servicii și dobânzi penalizatoare. Sentința nu este definitivă, iar Moise Guran a declarat pentru B1.ro că a făcut recurs în ianuarie, imediat după pronunțarea sentinței.

Ce spune sentința, potrivit Portalului instanțelor de judecată, potrivit paginademedia.ro:

Obligă pârâta la plata următoarelor sume: - 255.741,86 lei reprezentând contravaloare servicii conform contractului nr.101/1.08.2013; - 46.909,38 lei reprezentând comision suplimentar aferent serviciilor conform contractului nr.101/1.08.2013; - la plata dobânzii legale penalizatoare asupra debitului principal de la data scadenţei până la achitarea efectivă a debitului. Respinge capătul de cerere privind acordarea daunelor morale, ca neîntemeiat. Cu apel în 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucureşti Secţia a VI-a Civilă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-10

TAGURI: moise guran, proces, tvr, anca gheorghe, biziday
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...