2017-01-25 03:31


Moş Crăciun în robă la Adriean Videanu

 |  12:17
Moş Crăciun în robă la Adriean Videanu

Primăria Capitalei are teren pentru a construi un adăpost pentru câinii comunitari. Cel puţin aşa ar trebui să credem, dacă ar fi să ne luăm după decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, care a printr-o soluţie definitivă şi irevocabilă au decis ca fostul primar general Adriean Videanu şi alţi foşti sau actuali funcţionari din PMB să nu mai restituie municipalităţii banii cheltuiţi pe un teren din Mihăileşti destinat construirii unui adăpost pentru câinii comunitari.

În 2008, inspectorii Curţii de Conturi stabiliseră că Videanu şi 11 funcţionari ar trebui să returneze la bugetul local peste un million de euro. Raportul Curţii de Conturi a fost ulterior atacat în instanţă de fostul primar general şi de ceilalţi 11 subalterni vizaţi, dar aceştia au pierdut pe fond la Tribunalul Bucureşti, decizie pronunţată la sfârşitul lunii mai, anul curent, conform căreia liderul PDL era bun de plată. Acum, în ajun de Crăciun, prin decizia de la Curtea de Apel toţi cei 12 au scăpat de grija de a restitui sume considerabile la bugetul Capitalei.

Videanu, care la acel moment era primar general al Capitalei, şi mai mulţi funcţionari din instituţie au atacat în instanţă raportul Curţii de Conturi. Prin decizia de vineri a Curţii de Apel Bucureşti s-a admis recursul lui Videanu şi a altor 11 persoane implicate în dosar şi s-a modificat decizia anterioară a Tribunalului Bucureşti dată în luna mai. Astfel, dacă prin decizia din mai, Videanu şi ceilalţi erau obligaţi să returneze cele 4.5 milioane de lei, Curtea de Apel a anulat definitiv vineri această dispoziţie.

Tribunalul Bucureşti a decis, pe 19 mai, să admită în parte sesizarea Curţii de Conturi şi să îl oblige pe Adriean Videanu, în calitate de fost primar general al Capitalei, precum şi pe alţi 10 funcţionari, la acea vreme, în Primăria Generală, să plătească Primăriei Municipiului Bucureşti 4.478.328,45 de lei (adică peste 1 milion de euro), reprezentând diferenţa de preţ pentru un teren din localitatea Mihăileşti, destinat construirii unui adăpost pentru câini. 

De asemenea, instanţa a decis că "stabileşte răspunderea civilă delictuală şi obligă la plata către Primăria Municipiului Bucureşti a sumei de 33.286 de lei reprezentând contribuţie individuală de asigurări sociale cu majorări de întârziere aferente 10.861 lei, ce urmează a fi actualizate la data pronunţării sentinţei, şi 22.295 lei majorări de întârziere aferente contribuţiei „angajatorului” ce urmează a fi actualizată la data pronunţării sentinţei, în solidar, în sarcina următoarelor persoane: Videanu Adriean – primar general, Busioc Camelia, Herea Danilea şi Boagiu Iuliana, si, pe cale de consecinta, obliga Primăria Municipiului Bucureşti la virarea către bugetul asigurărilor sociale de stat a acestor sume, la care se adaugă contribuţia „angajatorului” în sumă de 68.323 lei", se arată în aceeaşi decizie.

Pe de altă parte, instanţa a respins cererea Curţii de Conturi de obligare a acestora la plata unei sume de peste 30 de milioane de lei, reprezentând  "plăţi nelegale pentru lucrările de reabilitare a străzilor".

Decizia din mai a Tribunalului Bucureşti este a doua luată de instanţa de fond.Astfel, aceeaşi instanţă a decis, pe 29 mai 2010, să îl oblige pe Adriean Videanu şi pe mai mulţi funcţionari din Primăria Capitalei la plata a 4.478.328,45 lei către Primăria Municipiului Bucureşti, despăgubiri pentru prejudiciul adus în momentul cumpărării imobilului pe care s-a construit adăpostul de câini de la Mihăileşti. La rândul său, Primăria Capitalei trebuie să vireze sumele recuperate în contul bugetului local, ca restituiri din finanţarea anilor precedenţi. Această decizie a fost însă casată, în ianuarie 2011, de Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus rejudecarea cazului.

Instanţa a fost sesizată iniţial în 2008 de Curtea de Conturi, care a constatat că municipalitatea bucureşteană ar fi plătit nejustificat, în mandatul de primar general al lui Videanu, 4.478.328,45 lei pentru adăpostul de câini de la Mihăileşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-04-27

TAGURI: mos craciun, adriean videanuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image