2019-02-21 18:26


Motivul REAL pentru care Guvernul abrogă OUG 13

 |  14:39
Motivul REAL pentru care Guvernul abrogă OUG 13

Guvernul decide, la această oră, conform biroului de presă al Executivului, abrogarea mult-hulitei OUG 13/2017 printr-o nouă ordonanță de urgență. Însă nu se susține motivul invocat de Liviu Dragnea, președintele PSD, cel care a anunțat primul, sâmbătă, posibilitatea renunțării la OUG 13, cum că intenționează să evite divizarea țării, nemaiputând ține în frâu cohortele de membri simpatizanți care își doresc să vină la București, pentru a participa la o uriașă contra-manifestație.

Și nu vorbim doar de faptul că, la această oră, la Palatul Cotroceni s-au strâns câțiva (20-30) protestatari pro-PSD, majoritatea pensionari, care contrastează atât de puternic cu sutele de mii de protestatari anti-OUG 13 și anti-PSD&ALDE, care se strâng, seară de seară, în toată țara.

Conform unei surse apropiate liderului PSD, acesta a avut o discuție cu președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, care l-a sfătuit să abroge OUG 13, întrucât urmează să fie declarată neconstituțională.

Informația a fost confirmată, indirect, de unul dintre judecătorii CCR, sub rezerva anonimatului: „Firește că am analizat cu toții ordonanța, de îndată ce a fost publicată. Nu în cadru oficial, ci fiecare și-a făcut propria analiză. Domnul președinte Dorneanu ne-a întrebat, tot neoficial, ce părere avem. Cu o singură excepție, toți am opinat că sunt probleme de constituționalitate. Așa că, după ce Avocatul Poporului a ridicat excepția de neconstituționalitate, a devenit limpede că ordonanța nu va trece”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-05
Citeste si:
Guvernul PUBLICĂ stenogramele din ședința în care a aprobat OUG 13
Victor Rebengiuc: OUG trebuie călcată în picioare, e o invitaţie la hoţie
USR cere abrogarea OUG şi retragerea din Parlament a proiectului graţierii
PSD a găsit ţapul ispăşitor şi îl SACRIFICĂ pe ministrul Justiţiei
PSD a dat încă o ordonanță de urgență PENALĂ!
Din nou în stradă. Duminică, "cel mai mare protest faţă de OUG"

TAGURI: motiv abrogare aug 13, guvern grindeanu, dragnea dorneanu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


EUGENIA
05 Feb 2017

si daca o retrag,Curtea Constitutional trebuie sa-si dea in scris constatarea.Altfel vor repeta sub alta forma aceeasi magarie. si ce e cu alta ordonanta data tot pe sest cu banutii ce vicele guvernului ii va cheltui discretionar?
IONAS
05 Feb 2017

Corect, oricind pot da o ordonanta asemanatoare cind este o vacanta parlamentara.Ae fi bine ca CCR sa se pronunte pe fond- pacat ca pe la sfirsitul semestrului L Dragnea va fi ocolit si uitat de colegii din PSD ( tocmai cind a dat liber la belsug in tara) Bina ca nu au dezincriminat si alte infractiuni mai grave- viol, talharie, omor. Guvernanti cu bun simt
RUSIA MARE
05 Feb 2017

SA VINA TIGANI , CAMATARI , HOTI , BANDITI , PARLAMENTARI , FURACIOSI DE PRIMARI SI CEILANTI DIN GASCA . AU DISTRUS TARA HOTILOR DIN TELEORMAN . SA VINA RUSI O DATA CA M-AM SATURAT BANDITILOR . TRAIASCA RUSIA MARE SI UNGARIA MARE . PUTIN FA UN PARTID IN ROMANIA
CROCODILUL FLAMAND
05 Feb 2017

PSD SI-A DAT CU STANGUL IN DREPTUL.....AU FOST PRINSI IN FLAGRANT LA CIORDEALA CU CIORDACHE SI DRAC-NEA.................LA URMATOARELE ALEGERI O SA-I IA DRACU
COCO CHANEL
05 Feb 2017

Daca pleaca Werner K. J. in Germania (Austria) se linisteste si strada. Cred ca si Soros e destul de batran...
ADRIAN
06 Feb 2017

De cand Dragnea vorbeste cu Dorneanu inainte? Asta-i o magarie comunista. Dragnea la puscarie si Dorneanu sa-si dea demisia.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...