2019-03-24 05:01


Mugur Isărescu, încasează lunar SALARIU de la BNR şi o pensie de 9.300 de lei de la stat - DOCUMENT

 |  13:42
Mugur Isărescu, încasează lunar SALARIU de la BNR şi o pensie de 9.300 de lei de la stat -  DOCUMENT

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, şi-a publicat declaraţia de avere pe 2018. Potrivit acesteia, are venituri lunare totale de 77.800 de lei, doar din activităţi instituţionale şi din pensie.

Guvernatorul Mugur Isărescu încasează o pensie lunară de 9.300 de lei, arată Declaraţia lui de avere, pusă recent pe site-ul BNR.

Isărescu a ieşit teoretic la pensie în 2014, când a împlinit 65 de ani, dar nu și-a depus dosarul de pensie. Anul trecut, în iulie, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, declara că guvernatorul nu încasa la momentul respectiv nicio pensie. Dar, potrivit declaraţiei de avere, Isărescu şi-a făcut actele de pensie şi a început s-o primească din septembrie 2017, scrie Economica.net.

"Am zis că aşa e frumos, să nu iau şi pensie, şi salariu de la Banca Naţională". „Am 46 de ani de activitate, am început în 1971 şi nu cred că s-ar aduna o lună dacă aş pune cap la cap toate concediile medicale. Banca Naţională oferă o anumită sumă - nu-mi cereţi să o definesc, pentru că orice termen se speculează - angajaţilor care împlinesc vârsta de pensionare. Eu nu am luat şi pensia, pentru că am zis că aşa e frumos, să nu iau şi pensie, şi salariu de la Banca Naţională", a spus Mugur Isărescu într-o conferinţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-20

Documente:

TAGURI: mugur isarescu, salariu bnr, bnr,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DAN
20 Iul 2018

Nenorocitul asta trebuie judecat pentru genocid impotriva poporului roman impreuna cu iliescu , Roman , Bombonel , Vacaroiu , Basescu , Tariceanu , Dragnea , Firea ...
ANONIM
20 Iul 2018

Ei ai lor. Atat!
ANONIM
22 Iul 2018

Remarcați și că sunt și funcții publice incompatibile cu orice altă funcției, profesie, cu excepția celei didactice ? Considerați că guvernatorul s-ar afla în conflict de interese prin plasamentele făcute și prin desfășurarea unor activități economice ?
ANONIM
22 Iul 2018

Considerați că depozitele deschise de guvernator la bănci comerciale contravin principiilor politicilor anticoncurențiale și ar putea constitui și un subiect de evaluare din partea Consiliului Concureței, ca formă de încălcare a principiilor de funcționare a pieței libere într-un astfel de domeniu, cum este cel financiar-bancar ?
ANONIM
22 Iul 2018

Opinați că funcția de guvernator BNR , fiind menționată și în Constituție, ar putea fi funcție publică ?
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...