2018-07-21 05:07


NABABUL inspector general adjunct de la Inspecția MUNCII, garantat de Olguța VASILESCU

 |  13:17
NABABUL inspector general adjunct de la Inspecția MUNCII, garantat de Olguța VASILESCU

De ceva timp, pe strada Matei Voievod din Capitală, în fața sediului Inspecției Muncii, un BMW nou nouț atrage atenția trecătorilor. Misterul bolidului de lux, evaluat la vreo 60.000 de euro, s-a lămurit în scurt timp.

Limuzina aparține inspectorului general adjunct al Inspecției Muncii, sibianul Mihai Nicolae Ucă, dar, surprinzător, ea nu apare în ultima declarație de avere a acestuia. În respective declarație, din 19.06.2017, nu apare nici ceasul de circa 10.000 de euro pe care-l etalează în fotografiile postate chiar de către el pe internet. Este interesantă și ascensiune sibianului care, la nici 30 de ani, a ajuns să fie al doilea om în Inspecția Muncii la nivelul țării.

Venit de la asigurările lui CARABULEA

Până pe data de 30 mai 2013, Mihai Nicolae Ucă era angajat la Carpatica Asigurări, societatea controlată de afaceristul sibian Ilie Carabulea. Ulterior, către sfârșitul anului 2013, ajunge șef de birou („exercitare temporară”) la Inspecția Muncii, după care, din mai 2014, devine director, având printre principale activităti și responsabilităţi „controlul modului în care sunt respectate prevederile legale specifice activităţii, de către  inspectorii de muncă din cadrul Inspecției Muncii, precum și ai inspectoratelor teritoriale de muncă, efectuarea, ori de câte ori este necesar, de controale sau verificări directe la agenții economii, identificarea disfunctionalităţilor și lacunelor existențe în organizarea și desfăsurarea activităţii inspectoratelor teritoriale de muncă, cu identificarea de măsuri de eficientizare”.

Practic, Mihai Nicolae Ucă este vătaful inpectorilor de muncă, iar la mijlocul anului trecut figura în scriptele instituţiei ca fiind directorul Corpului de Control din Inspecția Muncii. Din această poziție, pe 23 iunie 2017, chiar atunci când pleca premierul Grindeanu și venea în locul lui Tudose, Ucă a fost promovat pe funcția de director al Direcției Juridice la Corpul de Control al Prim-ministrului. Însă, după doar câteva luni, mai exact pe 8 noiembrie 2017, prin ordin al ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, Mihai Nicolae Ucă a fost numit Inspector General de Stat Adjunct, în Inspecția Muncii, având ca atribuții gestionarea domeniul Relațiilor de Muncă. Ca fapt divers, spun sursele noastre, Ucă se laudă oricui stă să-l asculte că este în relații excelente cu Olguța Vasilescu, ieșind diestul de des cu ea la „un pahar de vorbă”.

 

Salariu de 1.000 euro/lună, dar o avere de invidiat

Când a ajuns la Inspecția Muncii,  Mihai Nicolae Ucă deținea cinci terenuri extravilane la Cisnădioara-Sibiu și trei case de vacanță în aceeași localitate, cu suprafața locuibila de 129 mp, 193 mp și 391 mp, dar și câte un apartament în Sibiu și București. Acum, însă, zestrea sa imobiliară nu mai include cele trei case de vacanță de la Cisnădioara și nici două terenuri extravilane din aceea zonă. În schimb, el și-a achiziționat o casă de locuit în Sibiu și a făcut schimb de apartament în Capitală, renunțând la cel donat de părinți, de 67 mp, pentru unul de 75 mp. Însă, el și-a schimbat mașina de la an la an. În 2014, menționa în declarația de avere care deține un Volkswagen, dar, în același an, își vânduse Mercedesul cu 24.000 de euro, iar în 2013, renunțase pentru 126.000 de lei la un Volkswagen.

În ultima declarație de avere, Mihai Nicolae Ucă menționează că deține un Volkswagen achiziționat în 2016, dar nu face nicio mențiune despre BMW-ul de 60.000 de euro pe care-l parchează ostentativ în fața Inspecției Muncii. Surprinzător sau nu, de când a ajuns la Inspecția Muncii, Mihai Nicolae Ucă a schimbat limuzinele cam în fiecare an, deși în declarația de avere a precizat că singura sursă de venit este salariul de 4.685 de lei, adică cam 1.000 de euro pe luna, și un împrumut restituit de 10.500 de lei. În schimb, nimic în ultima declaraţie de avere despre BMW-ul de 60.000 de euro şi ceasul de fiţe.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-01-08

Mai multe imagini:
NABABUL inspector general adjunct de la Inspecția MUNCII, garantat de Olguța VASILESCU
zoom

TAGURI: inspectia muncii, mihai nicolae uca, olguta vasilescu, carabulea, carpatica

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova