2017-01-19 23:35

DEZVALUIRI


Negoiță: Un funcționar ANAF mi-a cerut 500.000 de euro ca să nu am probleme. Am refuzat și am avut

 |  15:07
Negoiță: Un funcționar ANAF mi-a cerut 500.000 de euro ca să nu am probleme. Am refuzat și am avut

Deputatul PSD RobertNegoiţă a declarat că reprezentanţii ANAF i-au cerut bani înainte de alegeriledin 2009, pentru a evita controalele. Suma care i-a fost cerută se ridică la500.000 de euro. Negoiţă susţine că a refuzat să dea banii ceruți, drept urmarefirmele sale au fost controlate, iar Fisc-ul a instituit sechestru pe bunurilesale.„Am fost contactat de nişte persoane şi mi s-a propus sau, mă rog,mi s-a sugerat să plătesc suma de 500.000 de euro ca să fiu lăsat în pace,altfel o să am probleme mari. Evident că am nu am plătit şi a urmat ceea ştiţişi e de notorietate. Au trimis un control abuziv care a încălcat orice lege sauregulament. În urma controlului, mi-au pus sechestru pe proprietăţi şi pe uneleconturi”, a declarat Robert Negoiţă pentru Antena 3.Negoiță susține că, așa cum a citit pe un site de investigații, în curând vaapărea pe piață un document incendiar conținând o stenogramă a unei convorbiridintre Sorin Blejnar și un membru al PDL, în care acesta din urmă îi cereașefului ANAF să demareze controalele la firmele deputatului PSD. Liderulsocial-democrat susține că nu are nici o probă privind această convorbire șinici în privința mitei cerute de reprezentanții ANAF. Deputatul a anunţat că vaorganiza cât de curând o conferinţă de presă pentru aprezenta mai multe informaţii referitoare la acest caz.

Contactattelefonic, Robert Negoiță ne-a declarat că documentul ce urmează să apară arebază reală, pentru că, el a fost contactat, în luna august a anului 2009, șis-a întâlnit cu trei persoane, dintre care una era funcționar în cadrul ANAF.Despre celelalte două, nu poate spune decât că „sunt din anturajul ANAF”, iarpe una dintre cele două persoane o cunoaște personal. Negoiță nu dorește săprecizeze numele celor trei până nu se consultă cu avocatul său, dat fiindfaptul că nu deșine probe în susținerea afirmațiilor și nu știe ce poate risca.Cert este că, la momentul discuției cu funcționarul ANAF și cele două persoane,aceștia i-au cerut „la ureche” să dea cash 500.000 de euro, urmând ca ei săaibă grijă să ajungă unde trebuie, iar el să nu aibă probleme.

Dupăce a refuzat, în luna octombrie, inspectorii ANAF i-au pus sechestru pe avere,după controalele efectuate la firmele sale. Măsura a fost instituită din cauzadatoriilor de 120 milioane lei pe care firmele lui Negoiță le aveau la bugetulde stat. Ulterior, deputatul a câștigat un proces intentat ANAF.

DNA: Ancheta în cazullui Costea se extinde față de persoane cu funcții înalte din ANAF

Procurorulde şedinţă al DNA a susţinut, joi, în procesul în care s-a judecat recursulșfeului Vămii Ploiești, Cornel Costea, împotriva mandatului de arestare emis deTribunalul București, că ancheta se va extinde, întrucât anchetatorii nu seaşteptau ca acţiunea lor să conducă la persoane cu funcţii mai înalte decât ceaa acuzatului. "Deşia semnat declaraţia olografă, nu a semnat-o şi pe cea tipizată, deoarece esteprobabil vorba de denunţurile pe care le-a făcut. Acţiunea penală se va extindeîn acest caz mult mai mult, deoarece noi nu ne-am aşteptat ca acţiunea care l-avizat pe el să ne conducă mult mai sus, la persoane cu funcţii mai înalte decâtale sale", a susţinut, în faţa judecătorilor, procurorul DNA, la judecarearecursului şefului Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, care cere să fieeliberat din arest.

Procurorula spus că acuzatul Costea prezintă pericol pentru ordinea publică, indicând"dispreţul" acestuia faţă de lege, şeful Vămii Ploieşti luând bani"atât în biroul său, cât şi-n alte locuri publice".

Lamomentul reținerii de către DNA, Cornel Costea a dat o declarație olografă și,mai apoi, o declarație pe formular tip, pe care însă nu a semnat-o, în care asusținut că a luat mită 90.000 de lei, din care a oprit o treime, iar o partedin restul banilor urmau să ajungă, după știința sa, și la președintele ANAF,Sorin Blejnar.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-02-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MENATWORK
03 Mar 2011

Sunt convins ca acest fatalau amator de prospaturi depravate, nu poate da un nume de solicitant de mita. E o declaratie politicianista, pe care sub umbrela imunitatii o pot face doar parlamentarii: adica sa spuna orice ineptie, imbecilitate, calomnie, sau miciuna doresc. Ei au imunitate.
PAULICA68
03 Mar 2011

Si pana acum ce a facut dl. Negoita?A uitat cumva de banii ceruti de inspectorii ANAF?Un nume monser, un nume se poate?

Adauga un comentariu

Random image

Ultimele stiri