2019-03-21 11:58


Negulescu și Onea, SUSPENDAȚI din Magistratură

 |  16:01
Negulescu și Onea, SUSPENDAȚI din Magistratură

CSM a decis, luni, suspendarea din funcţie a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu. Decizia vine după ce Parchetul General i-a plasat pe cei doi sub control judiciar pentru infracţiunile de inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă, potrivit Agerpres.

Lucian Onea este acuzat de participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă, iar Mircea Negulescu este cercetat pentru participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă.

Atât Lucian Onea cât şi Mircea Negulescu au fost plasaţi sub control judiciar pe o perioadă de 60 zile. Ei nu au voie să comunice între ei şi respectiv cu anumite persoane menţionate în ordonanţe; nu au voie să mai exercite profesia de procuror şi nu au voie să deţină, să folosească sau să poarte arme.

Parchetul General susţine că, în anul 2015, Lucian Onea şi Mircea Negulescu au determinat prin constrângere un martor, Vlad Cosma, ameninţându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia, Andreea Cosma, să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept "mită electorală". Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti. Parchetul mai arată că, deşi ştia că probele sunt ticluite în mod mincinos de martor, Lucian Onea a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventivă a unui inculpat pentru infracţiunea de coruperea alegătorilor, prezentând instanţei, drept probe, documentele ticluite. 

Foto: Gazeta de Spania


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-31

TAGURI: negulescu, onea, suspndati, magistratura, CSM
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...