2018-12-13 19:58


Nemulţumirile lui Oprescu. Bugetul Bucureştiului de 4,8 miliarde lei a fost aprobat. Fonduri majorate pentru Centrul istoric şi Magistrala Nord-Sud

 |  19:09
Nemulţumirile lui Oprescu. Bugetul Bucureştiului de 4,8 miliarde lei a fost aprobat. Fonduri majorate pentru Centrul istoric şi Magistrala Nord-Sud
Bugetulaprobat în CGMB, miercuri seară, prevede venituri totale de 4,2 miliarde de leişi cheltuieli de 4,8 miliarde de lei, fiind majorate fondurile pentru Centrul istoricşi diametrala Buzeşti - Berzei - Uranus. Astfel, bugetul prevede venituritotale de 4.282.027.000 de lei şi cheltuieli de 4.801.797.000 de lei. În favoarea proiectului de buget aufost exprimate 31 de voturi, iar împotrivă 20.

Pentrulucrările din Centrul istoric s-au majorat fondurile alocate, de la două la 22de milioane de lei, în timp ce pentru investiţia la diametrala Buzeşti - Berzei- Uranus au fost prevăzute 30 de milioane de lei, deşi iniţial nu erau alocatefonduri. Bugetul RADET pentru 2011 va fi de 538 de milioane de lei, iar cel alRATB de 489 milioane de lei.

Pentrulucrările de la Stadionul "Lia Manoliu" au fost prevăzute fonduri de193 de milioane de lei, pentru realizarea hărţii acustice a Capitalei - unmilion de lei, pentru proiectul de conectare a Splaiului Independenţei cuautostrada A1 - trei milioane de lei. Alte trei milioane de lei vor fi alocatepentru proiectul Cadastrul Verde al Capitalei. Bugetul Administraţiei Străzilorîn 2011 va fi de 360 de milioane de lei.

Consilieriigenerali au aprobat, miercuri seară, proiectul de buget al municipalităţiipentru 2011, cu amendamentele propuse de PDL, PRM şi PNG.

Potrivitlui Oprescu, bugetul aprobat în 28 februarie s-a dovedit „a fi halucinant şi nua putut să funcţioneze”. „Acum bucureştenii au un buget şi asta e important”, aspus edilul general. El şi-a exprimat însă nemulţumirea faţă de faptul că suntbani blocaţi pentru investiţii, dând drept exemplu proiectul de conectare aSplaiului Independenţei cu autostrada A1, pentru care au fost prevăzute treimilioane de lei. Oprescu a explicat că în acest caz lucrările au început dejade 7 luni şi că suma de 3 milioane alocată reprezintă o singură factură depusăîn urmă cu două luni, iar ceea ce s-a construit până în prezent depăşeşte 16milioane de lei. Edilul a spus că va încerca să aibă o poziţie constructivăfaţă de aceste nereguli constatate de el în buget şi că are de gând să contestebanii alocaţi acestei străpungeri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-08-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
15 Apr 2011

Una calda,alta rece!Oricum,e bine ca Oprescu se poate ocupa ,in continuare de Zona Lipscani si Bulevardul Uranus.
Random imageUltimele stiri


loading...