2018-12-13 11:46


Nichita, mafiot din gelozie. Pe bani publici, primarul pesedist al Iaşiului folosea Poliția Locală și un clan de interlopi ca să-și spioneze și intimideze iubita

 |  21:01
Nichita, mafiot din gelozie. Pe bani publici, primarul pesedist al Iaşiului folosea Poliția Locală și un clan de interlopi ca să-și spioneze și intimideze iubita
Ionuţ Mureşan

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, va fi cercetat în libertate, sub control judiciar, într-un dosar de corupţie, după ce s-a folosit atât de membri ai clanului Cordunenilor, cât şi de angajaţi ai Poliţiei Locale, pentru a-şi spiona iubita şi pentru a ameninţa un bărbat cu care aceasta se întâlnea. Chiar amanta primarului l-a denunţat pe acesta la DNA, iar procurorii l-au reţinut pe edil alături de şeful Poliţiei Locale, Liviu Hliboceanu şi şeful unui serviciu din cadrul instituţiei, Ştefan Avîrvarei. Instanţa a decis însă ca aceştia să fie cercetaţi sub control judiciar.

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a primarului Iaşiului Gheorghe Nichita, pentru instigare la: folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (cinci acte materiale), abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. Alături de el, pentru aceleaşi infracţiuni au fost reţinuţi directorul general al Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Hliboceanu şi Ştefan Avîrvarei, şef servicu în cadrul Poliţiei Locale. Atât primarului, cât şi celor doi ofiţeri de poliţie li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, aceştia fiind prezentaţi, vineri, cu propunere de arestare preventivă la Tribunalului Bucureşti. Un judecător de drepturi şi libertăţi a resprins însă cererea procurorilor şi i-a plasat sub control judiciar, transmite Mediafax. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Poliția Locală, serviciu privat de spionaj

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie-aprilie 2015, Gheorghe Nichita, abuzând de funcţia deţinută, în mod repetat, i-a determinat pe Hliboceanu şi Avîrvarei, dar şi pe alţi angajaţi ai primăriei să efectueze, personal sau prin intermediari, verificări în baze de date care conţin informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, iar ulterior să folosească informaţiile astfel obţinute şi să permită accesul unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru a obţine personal foloase nepatrimoniale necuvenite. În aceeaşi perioadă, Nichita, cu intenţie, i-a determinat pe ceilalţi doi inculpaţi să îşi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu, prin efectuarea, fie personal, fie prin intermediul altor angajaţi ai Poliţiei Locale, a unor activităţi de supraveghere a iubitei edilului, Adina Mihaela Samson, cu consecinţa prejudicierii intereselor legale ale instituţiei din care făceau parte şi pentru a obţine un folos nepatrimonial necuvenit. Primarul Iaşiului Gheorghe Nichita s-a folosit inclusiv de clanul Cordunenilor, pe lângă angajaţi ai Poliţiei Locale şi ai altor instituţii din primărie, pentru a îşi urmări iubita şi a ameninţa un bărbat cu care s-a întâlnit aceasta la un moment dat, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Clanul Cordunenilor, chemat la ordin

Din interceptările procurorilor, reiese că începând cu data de 24 aprilie 2015, Nichita l-a contactat pe Ştefan Avîrvarei, şef serviciu în Poliţia Locală Iaşi, căruia i-a solicitat ca în zilele următoare să desfăşoare activitate de supraveghere a Adinei Samson şi, în acest sens, să fie sporite efectivele în teren, întrucât aceasta trebuia să întâlnească cu un bărbat care venea în România cu avionul. Avîrvarei a avut apoi următoarea discuţie cu şeful Poliţiei Locale, Liviu Hliboceanu:

„Avîrvarei Ştefan (AS): Haideţi urgent pân' la primărie.

Hliboceanu Liviu Mihai (HLM): Eşti nebun.

AS: Ştiu. Îi cunoaşteţi pe Corduneni?

HLM: Nu.

AS: Cine îi cunoaşte? Georgel îi ştie?

HLM: Da.

AS: Să vină Georgel atunci până aicea.”

În data de 25.04.2015  Avîrvarei Ştefan a purtat o conversaţie telefonică cu Ovidiu-Nicolae Bejan din care a reieşit că persoanele care au discutat cu individul căruia i s-a solicitat să prăsească Iaşiul sunt membri ai „Cordunenilor”. În aceeaşi zi, cei doi au purtat o nouă discuţie telefonică în care au stabilit să se întâlnească în ziua următoare în jurul orei 16.00 întrucât „Corduneninii” solicitau suma de 3.000 pentru informaţiile suplimentare pe care le deţineau:

„Bejan Ovidiu Nicolae (BON): Mâine dacă putem să ne vedem pe la patru. E ok?

Avîrvarei Ştefan (AS): În principiu cred că da.

BON: Da, că ei au zis că mai au informaţii noi şi vor vreo trei mii.

AS: Da, da' vreau să mă văd eu cu ei”

Despre evenimentele petrecute în data de 25.04.2015, Samson Adina Mihaela i-a comunicat şi lui Butnariu Laura în convorbirea telefonică purtate de cele două în data de 26.04.2015, la ora 1.40.

„Samson Adina Mihaela: Ştii ce mi-o făcut? Mi-o trimis doi borfaşi că la masă eram cu un tip şi din ăştia, prieteni ai Cordunenilor şi i-o zis să plece într-o oră din Iaşi, că fata asta nu e singură.

Butnariu Laura: Nu cred!!!”.

Potrivit unor surse judiciare, Adina Mihaela Samson, în vârstă de 33 de ani, şefa Serviciului Managementului Calităţii din cadrul Primăriei ieşene, l-ar fi denunţat pe edilul Gheorghe Nichita la DNA, după ce ar fi constatat că este în permanenţă urmărită.

Nichita: „Mă interesează toată viaţa lui!”

În plus, Liviu Hliboceanu, în data de 26.04.2015, s-a întâlnit de două ori cu Junică Gheorghe Gelu, apropiat al familiei Cordunenilor, după fiecare dintre întâlniri acesta aducând la cunoştinţa edilului Nichita Gheorghe rezultatul discuţiilor purtate, mai arată procurorii. Primarul Gheorghe Nichita a mai apelat la angajaţii Poliţiei Locale şi pentru a urmări alte persoane, printre care un cetăţean britanic. În data de 15.03.2015, Nichita îi solicită lui Avîrvarei efectuarea unor verificări în Cluj-Napoca pentru obţinerea de date şi informaţii despre Robert Wolsey:

„Nichita Gheorghe (NG): Ştefane, băieţii ăia ai noştri nu pot să vadă la Cluj despre el toate amănuntele, toate datele?

Avîrvarei Ştefan (AS): Păi da nu ştiu, ce să mai... să-i trimit până acolo?

NG: Da, adică mă interesează toată viaţa lui.

AS: Aha.

NG: Cu cine este...

AS: Haideţi c-am să încerc.

NG: E însurat, nu-i însurat, are soţie aici, nu are aici, are la Londra, unde-o are...”

Telefonul amantei, plin de aplicaţii „spy”

Potrivit DNA, în cursul lunii aprilie 2015, pentru a avea un control permanent asupra activităţilor zilnice ale persoanei supravegheate, Avîrvarei, determinat de Nichita, a achiziţionat un program informatic conceput în scopul de a asigura accesul fără drept la un sistem informatic şi a deţinut această aplicaţie pe care a pus-o ulterior la dispoziţia acestuia din urmă, în acelaşi scop. Această aplicaţie de tip “spy”, a fost instalată din dispoziţia lui Nichita pe un telefon mobil ce a fost făcut cadou ulterior persoanei supravegheate. În cursul aceleiaşi luni, primarul municipiului Iaşi l-a determinat pe Avîrvarei să acceseze fără drept sistemul informatic aparţinând persoanei supravegheate, în scopul de a obţine date informatice referitoare la locaţia GPS, fotografii, videoclipuri, e-mailuri, mesaje tip SMS, transmisii de date realizate prin aplicaţii Skype, WhatsApp.

Ponta nu vede unde e problema

Rezoluţia PSD privind retragerea funcţiei de partid pentru o persoană aflată în atenţia justiţiei se aplică în toate cazurile, a declarat liderul PSD, Victor Ponta, întrebat despre primarul din Iaşi, adăugând însă că nu ştia că poate fi dispusă arestarea preventivă pentru „spionarea unei iubite”. „Cu siguranţă, Rezoluţia se aplică la absolut oricine. Se pune doar problema, în general, dacă şi pentru ce fapte arestăm preventiv oamenii. Eu nu ştiu despre ce e vorba în dosar, dar, după spionarea unei iubite, nu ştiam că pentru asta eşti arestat preventiv. Ca să nu spionezi o altă iubită sau de ce?”, a afirmat Ponta la B1 Tv.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-03

TAGURI: primar, iasi, nichita, mafiot, gelozie, amanta, samson, ponta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
03 Mai 2015

"CORUPTIA - reprezinta acele fapte limitative reglementate de lege, precum luarea si darea de mita, primirea de foloase necuvenite, traficul de influenta etc.; constituie activitatile ilicite desfasurate in scopul obtinerii de avantaje materiale sau morale, a unor pozitii sociale sau politice inalte. Coruptia cuprinde incalcarea normelor referitoare la indatoririle functionarului public, precum si neindeplinirea obligatiilor legale de catre agentii economici, avand un grad sporit de periculozitate sociala, cu profunde consecinte negative asupra intregului sistem social. Exista mai multe tipuri de corupti, si anume: coruptie profesionala, economica sau criminalitate economico-financiara sau de afaceri, si coruptia politica, ce include diferite activitati cum ar fi finantarea ilegala a campaniilor electorale, promovarea cu precadere in functii guvernamentale a unor persoane numai pe criterii politice". DEMISIIA AAAAAAAAAAAAAAAAA MAFIOTULE....................
PENTRU CARACATITA
03 Mai 2015

Ba si Udrea , Bica , Crinuta si celelante curve moldobuze tiganci , se intilneau si afaceri de milioane euro , la Piatra Neamt cu Matronul Senator Ioan Oltean si Pinalti si ceilanti , dar nu vedeau . Becali a distrus si furat combinatul Avicol Iasi in valoare de 30 milioane euro si 1000 oameni fara serviciu si nu il intreba nimeni ?
CROCODILUL FLAMAND
04 Mai 2015

MODUS OPERANDI ESTE ACELASI DE 25DE ANI...POLITICIENII-EX-FSN-PCR-SEKU,CURVELE SI CLANURILE INTERLOPE AU DEVENIT RETZETA DE SUCCES IN ROMANIA...MASINA DE SPALAT MILIARDE DE EURO DIN BANII PUBLICI...CAPITALISMUL DE JAFO-CUMETRIE TIP ILICI ILIESCOWICS NICHITA E DOAR UNUL DINTRE MULTII PRIMARI-BARONI ROSII DE TIP ROTSCHILD.........LONG LIVE BUCKINGHAM PALACE....666SATANA666....IDEALUL KOMINTERNISTILOR ROSII SI AL OLIGARHILOR LUI 666ISARESCU666
NU MERITATI SALARII
04 Mai 2015

Mai sunt destule cazuri la PSD - lA CONSILIUL LOCALA AL COMUNA DRIDU --- Asa fac toti,isi iau concediu de odihna ori concediu medical sau se interneaza prin spitale....Jegurile acun se dau raniti si au nevoie de liniste ! Nu doresc a fii un cetatean care vorbeste urat la adresa primarilor. Sunt si primari buni si corecti sunt primarii unde functioneaza ca un ceas elvetian. OOOOOO dar in mare parte a primarilor PSD se cred cel putin Isusi cristosi coborati jos dupa cruce, sunt primarii PSD unde esti sfidat injosit de cum intri pe usa primariei.Sunt si va rog cititi .dati o nota aceste primarii din aproprierea Bucurestiului. Poate lua primarul acestei comune salariu ? Pot lua salarii sin indemnizatii angajatii acestei primarii ? Partea rea a lucrurilor este ca nimeni nu face nimic pentru indreptarea situatiei.Ba mai mult fenomenul este mai accentuat. Prefectura Ialomita ,doarme si incerca prin toate mijloacele a a acoperii rautatile acestei primarii. Domnule Prefect ce masuri a luat Comisia de Disciplina de la Prefectura Ialomita, urmare a Nota Constatare nr.2471 / 19.02.2015. Domnule Primar va este bine cand luati salariu din banii bugetului de stat ? Nu va este rusine sa duceti acasa bani nemunciti ? Subalterii care nu fac nimic si primesc salarii dorm linistiti intra mancarea in ei ?
JEGOSIIIIIIIIII
04 Mai 2015

Vâlcov avea telefon SPECIAL PENTRU SEX/S-a CULCAT cu PESTE 5000 de FEMEI in 10 ani! Nichita CU CATE femei s-a culcat in 10 ani????????????????????????????? OBSEDATIII SEXUALI AI LUMII ADMINISTREAZA Ro nu le ajunge o pasarica normal si doua cu pacat le trebuie un stol POLITICA DE CACAOOOOOOOO..........
Random imageUltimele stiri


loading...