2017-01-16 12:48

DEZVALUIRI


Nicolae Popa ar putea fi audiat prin videoconferinţă în procesul în care Sorin Ovidiu Vîntu este judecat pentru favorizarea fugii sale

 |  20:10
Nicolae Popa ar putea fi audiat prin videoconferinţă în procesul în care Sorin Ovidiu Vîntu este judecat pentru favorizarea fugii sale
TribunalulBucureşti a decis, ieri, emiterea unei adrese către Ministerul Justiţiei, princare a solicitat ca instituţia să îi transmită locul exact unde se află fostuldirector al Gelsor, Nicolae Popa, şi dacă există posibilitatea ca acesta să fieaudiat prin videoconferinţă în procesul lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Instanţaa decis emiterea acestei adrese, în vederea audierii în calitate de martor alui Nicolae Popa în dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu, Octavian Ţurcan şiAlexandru Stoian sunt acuzaţi de favorizarea acestuia.

Deasemenea, la termenul de ieri al procesului lui Vîntu a fost audiat în calitatede martor Liviu Luca. Instanţa i-a adresat lui Luca mai multe întrebărireferitoare la transferul unei sume de 3 milioane de euro între conturile adouă firme din Cipru. Deşi avocaţii din dosar s-au împotrivit mai multorîntrebări adresate de instanţă martorului, afirmând că acestea l-ar puteaincrimina într-un alt dosar în care ar fi cercetat, disjuns din cel al luiVîntu, Liviu Luca a povestit că suma era destinată achitării unei datorii afirmei sale către o bancă, iar plata se făcea prin intermediul societăţii cătrecare au fost transferaţi banii.

Omulde afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată, pe 12 octombrie 2010,de procurorii Parchetului General, pentru favorizarea infractorului, în dosarulprivind fuga din ţară a lui Nicolae Popa, alături de Octavian Ţurcan şi deAlexandru Stoian. Pe de altă parte, instituţiile din Indonezia implicate înextrădarea lui Nicolae Popa au mai trecut la 18 februarie de o etapăprocedurală în procesul de predare a omului de afaceri român către justiţia dinRomânia, dosarul urmând să ajungă la preşedintele indonezian, a informatMinisterul român al Afacerilor Externe.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-01-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image