2017-01-23 10:34


Nicolescu, cercetat în al doilea dosar. Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş este acuzat că face afaceri, prin firmele sale şi ale familiei, cu instituţii din autoritatea publică locală

 |  19:50
Nicolescu, cercetat în al doilea dosar. Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş este acuzat că face afaceri, prin firmele sale şi ale familiei, cu instituţii din autoritatea publică locală

PreşedinteleConsiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, cercetat pentru fapte decorupţie, a fost audiat, ieri, la DNA Piteşti, într-un alt dosar, deschis,potrivit unor surse, la sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate.

ConstantinNicolescu s-a prezentat la sediul structurii teritoriale din Piteşti a DNA înjurul orei 12.00. După aproximativ o oră, a plecat fără a face prea multedeclaraţii presei. La ieşire, el a fost aşteptat de fratele său, PetreNicolescu, care l-a luat cu maşina. Întrebatde jurnalişti care este motivul audierii sale, preşedintele Consiliului Judeţeana refuzat să răspundă. De asemenea, întrebat când se vaîntoarce la lucru, în condiţiile în care se află în concediu după ce a fostoperat pe cord, Nicolescu a spus: „O să mă întorc la muncă atunci când o să măfac bine”. Întrebat dece este verificat de ANI, Constantin Nicolescu a răspuns: „Pentru că asta leeste meseria”.

Firmele familiei aucontracte cu CJ

Sursejudiciare au declarat că preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, ConstantinNicolescu, a fost chemat la audieri în dosarul în care este acuzat de fapte decorupţie, respectiv deturnare de fonduri şi luare de mită. Agenţia Naţională deIntegritate a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în urma constatării unorindicii de comitere a unor fapte de corupţie de către preşedintele ConsiliuluiJudeţean Argeş, demers survenit verificării averii acestuia. ANI a extins evaluarea şi asupraaverii soţiei preşedintelui CJ Argeş, Viorica Nicolescu, precum şi a celor doicopii ai lor.

Încazul lui Nicolescu, ANI a stabilit existenţa conflictului de interese prinsemnarea sau aprobarea de către acesta, în calitate de preşedinte alConsiliului Judeţean Argeş, a unui număr de 14 contracte (13 contracte în sumăde 1.139.715,84 lei, TVA inclusă şi un un contract adiţional prelungireperioadă) încheiate de către CJ Argeş sau instituţii şi servicii publice aflateîn coordonarea, subordinea sau sub autoritatea CJ cu SC Autopro Mond SA,respectiv SC Mac Auto SA (societăţi la care Nicolescu este acţionar majoritar,în procent de 92,194%, respectiv, 63,08%).

Deasemenea, SC Autopro Mond SA, SC Mac Auto SA şi SC Dinik Mar Arg SRL (la careViorica Nicolescu este acţionar majoritar) au încheiat 12 contracte (nouăcontracte în sumă de 303.262,12 lei, TVA inclusă, un contract conformcomenzilor, două contracte - oră de manoperă) cu instituţii şi servicii publiceaflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului JudeţeanArgeş.

Înperioada 2006-2010, SC Autopro Mond SA a prestat servicii către instituţii şiservicii publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritateaConsiliului Judeţean Argeş, pe bază de comenzi, în sumă de 124.327,49 lei.

Suma totală a celor nouă contracte încheiate subsemnătura lui Constantin Nicolescu, a celor cinci contracte încheiate cuaprobarea acestuia, a celor 12 contracte încheiate de către societăţi la careacesta sau soţia lui sunt acţionari majoritari, precum şi a prestărilor deservicii efectuate instituţiilor şi serviciilor publice aflate în coordonarea,subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judeţean Argeş, de către societăţilela care preşedintele CJ Argeş sau soţia acestuia sunt acţionari majoritari estede 1.567.305,45 lei.

Fonduri PHARE, luatecu acte false

deprocurorii DNA, fiind acuzat că a luat fonduri PHARE de aproape 900.000 de europentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false potrivit căroraacestea ar fi fost afectate de inundaţiile din 2005 şi a atribuit contractul dereabilitare unei firme a familiei.

Potrivitprocurorilor DNA, contractele au fost derulate în perioada 2006-2008, toatelucrările de reabilitare fiind realizate de o singură firmă, care a încasatintegral sumele aferente "atât pentru lucrări executate, cât şi pentrulucrări neexecutate, iar acea firmă se află în relaţii contractuale şi înraporturi juridice cu familia inculpatului".

Nicolescumai este acuzat şi că în perioada 2006-2008 a primit mită de la patronul firmeiPic, Cornel Penescu, în valoare de 66.588,15 lei şi produse, pentru a dispuneachiziţionarea de către CJ Argeş a unor produse alimentare şi nealimentare dela această societate, fără a organiza pentru aceasta o licitaţie publică.

Procuroriianticorupţie îl mai acuză pe preşedintele CJ Argeş şi că, în cursul lunii iunie2009, folosindu-se de funcţia sa, l-a instigat pe primarul comunei argeşeneStâlpeni "să nu îndeplinească anumite acte de serviciu", respectiv sănu dea unei persoane o amendă de 10.000 de lei într-un caz privind oautorizaţie de construcţie.

ConstantinNicolescu are 65 de ani şi se află la conducerea CJ Argeş din anul 2004, dupăce în perioada 2000-2004 a fost senator de Argeş. Este inginer şi doctor îneconomie, iar intrarea lui în politică a avut loc în 1995, când s-a înscris înPDSR, fiind prim-vicepreşedinte, iar ulterior preşedinte executiv al PSD Argeş.Din anul 2005 este preşedinte al PSD Argeş.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

WIND
22 Mar 2011

Oare toate suspiciunile sunt nefondate? Atunci de ce care ii privesc pe pedelisti sau adevarate in opinia presei?

Adauga un comentariu

Random image