2017-01-16 15:04

DEZVALUIRI


Nu aplaudați! 90 de generali făcuți de Băsescu la MAI în ultimii ani

 |  17:19
Nu aplaudați! 90 de generali făcuți de Băsescu la MAI în ultimii ani
Traian Băsescu a avut, la bilanțul Ministerului Administrațieiși Internelor pe anul 2010, o schimbare de atitudine cel puțin ciudată față de cadre,după ce, cu alte prilejuri, le lăuda. Ba, mai mult, a semnat decrete pestedecrete de avansare în grad de chestor/general.

La finalul discursului susținut cu ocazia evaluăriiactivității Ministerului Administrației și Internelor din anul 2010, TraianBăsescu le-a cerut celor prezenți în sala de conferințe a Casei de Cultură aMAI să nu îl aplaude „pentru că nu au de ce”. Replica venea după o cuvântaretăioasă presărată cu acuze. „Ministerul nu este încă la nivelul la carecare ar trebui să fie, un nivel specific unui stat european. Oriunde puidegetul apar elemente de corupţie: fie că vorbim de ce am văzut cu toţii laPiteşti, anul trecut, cu permisele auto, fie că vorbim de ce am văzut zileleacestea prin frontiere, fie că vorbim de înţelegeri cu grupuri de crimăorganizată la nivel local şi toleranţă faţă de acestea, sunt tot realităţi aleMinisterului Administraţiei şi Internelor”, a spus la un moment datpreședintele.

Șitotuși, făcând o retrospecție a anilor de mandat prezidențial al lui TrainBăsescu, putem constata că președintele a emis aproximativ 90 de decrete deavansare sau acordare a gradelor de general/chestor unor cadre ale MAI (fostMIRA). Această cifră rezultă din consultarea site-ului AdministrațieiPrezidențiale, unde sunt publicate aceste acte emise de președinte.

„Apreciezcă activitatea dumneavoastră în anul 2009 a răspuns priorităţilor naţionaleprin modul cum v-aţi îndeplinit îndatoririle şi aţi asigurat servicii decalitate pentru cetăţeni şi confirmă utilitatea investiţiilor şi eforturilororganizaţionale şi umane depuse până în prezent. Datorită rezultatelor obţinuteîn anul de referinţă, Poliţia Română se prezintă ca o instituţie modernă,adaptată exigenţelor marii familii a poliţiilor europene. Felicit PoliţiaRomână pentru cea mai mare captură de droguri din ultimii zece ani: 1.200 kgcocaină”. (26 ianuarie 2010 - Bilanțul IGP 2009)

„Vreausă vă felicit pentru progresul pe care l-aţi făcut în a asigura condiţiiletehnice pentru accedere în spaţiul Schengen Vreau să vă mulţumesc pentru toţipoliţiştii, jandarmii, salariaţii de la ISU care s-au sacrificat atunci când afost nevoie şi au fost alături de populaţie şi vreau să vă asigur că rămânataşat de instituţia dumneavoastră (...) Eu vă mulţumesc mult. Vă asigur că încontinuare am toată încrederea în instituţia dumneavoastră, o voi sprijini cumam sprijinit-o şi până acum ori de câte ori va fi cazul şi până acum nu v-amcerut nimic în mod direct. (27 septembrie 2010 – învestirea în funcțiea lui Traian Igaș)

„Evaluareaactivităţii desfăşurate de Jandarmeria Română în anul 2009 îmi oferă ocazia săvă adresez dumneavoastră, la începutul acestui an, salutul meu însoţit deaprecieri pozitive cu privire la rezultatele pe care le-aţi obţinut înîndeplinirea atribuţiilor ce vă revin, în domeniul ordinii publice şi securităţiicetăţenilor”. (19 ianuarie 2010 - Bilanț Jandarmerie 2009)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-08-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

NENEA BRANCOVEANU
24 Feb 2011

cand am luat apararea pol itistilor profesionisti s i onesti din MAI, un foru mist iritat de opinia mea mi-a raspuns : " Poate ca ar fi bine sa facem ce a facut Georgia" ! Dar c e a facut Georgia nu spun e socotind probabil ca st iu. Pai nu prea stiu sigu r fiindca Sakasvili a cam intrat in anonimat dupa ce a iesit in public pe c ai mari ! Am auzit ca ar fi desfiintat toata polit ia si a facut alt,asa o f i! Sunt semne ca multe di n competentele poltiei au fost si vor fi preluate de alte organe(jandarmi)

Adauga un comentariu

Random image