2018-12-16 10:18


Nu dau doi bani pe legea Dragomir

 |  21:00
Nu dau doi bani pe legea Dragomir

Ultimul eveniment regretabil produs în fotbalul românesc, lovitura mârşavă primită chiar pe teren de George Galamaz, cu “dedicaţie” de la un huligan din galeria Petrolului, a readus pe tapet mult discutata lege Dragomir, promulgată în 2008, şi care se referă la prevenirea şi combaterea violenţei pe stadioane.

Se vede însă că ultraşii nu bagă prea mult în seamă legea lui Mitică şi nici pe viitor nu au de gând să o respecte în vreun fel. Ca să înţelegem mai bine punctul lor de vedere în acest caz, am stat de vorbă cu un membru al galeriei steliste, care îşi încheie în curând perioada de un an în care a fost interzis pe stadioane. “Nu va rezolva nimic Dragomir cu acea lege. Nu ne pasă de ea. Dacă vrem să facem ceva, o să facem, indiferent ce consecinţe o să suportăm. Nu văd nici o soluţie. Chiar dacă ar fi legi mai blânde, automat asta ne va face şi mai răi. Războaiele cu jandarmii vor continua la nesfârşit”, ne-a povestit ultraşul roş-albastru.

Interzis, dar prezent la meciuri

Chiar dacă avea interdicţie pe orice arenă sportivă timp de un an, din cauza meciului de anul trecut cu Rapid din Giuleşti, în care suporterii Stelei au fost evacuaţi după ce au aruncat cu petarde şi fumigene în teren, ultraşul a riscat şi a mers la unele meciuri ale formaţiei favorite. Dacă era prins din nou, era interzis 10 ani de pe stadioane. Asta arată un alt mare minus al personalului care ar trebui să verifice foarte atent intrarea oricărui membru al galeriilor.

“A fost prima mea interdicţie, şi aia nemeritată. Pentru că din 400, câţi am fost la acel meci, 200 au atacat în instanţă decizia şi au câştigat. A depins de la judecător la judecător. După ce am fost interzis, am mers la mai multe meciuri, acolo unde nu s-a cerut buletinul la intrare şi nu exista un sistem performant de monitorizare cu camere. Pentru că ei ne iau pe mulţi după ce ne văd pe camere. O să fie foarte greu pe Arena Naţională, deoarece există zeci de camere de supraveghere şi te ridică imediat”, a spus fanul stelist, care neagă şi faptul că suporterii ar avea înţelegeri cu jandarmii sau firmele de securitate de la stadion pentru a fi lăsaţi înăuntru arenei cu petarde, fumigene sau bannere care mai de care mai deocheate: “Întotdeauna vom avea mai multă minte ca ei. Le avem ascunse unde nici prin cap nu le trece. La meciurile importante, cu o săptămână-două înainte, tot arsenalul nostru important este ascuns deja la stadion”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-04

TAGURI: lege, dragomir
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...