Oana Mizil, urmărită penal pentru conflict de interese
2018-08-19 16:31


Oana Mizil, urmărită penal pentru conflict de interese

 |  19:12
Oana Mizil, urmărită penal pentru conflict de interese

Parchetul General a deschis dosar penal pe numele deputatei PSD Oana Mizil, după o sesizare din partea ANI, pentru conflict de interese, după ce aceasta și-ar fi angajat mama la cabinetul parlamentar.

Deşi, în primă fază, procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale, acum Parchetul s-a răzgândit şi a infirmat ordonanţa veche, precizează surse din cadrul Parchetului. Potrivit ANI, „Oana Niculescu-Mizil Ștefănescu Tohme, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncă privind angajarea mamei sale, Lidia Niculescu-Mizil Ștefănescu, începând cu data de 29.04.2009 - prezent, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 42 București, încălcând, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei“.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la posibila săvârşire de către Oana Niculescu-Mizil Ștefănescu Tohme a infracţiunii de conflict de interese. Potrivit ultimei declarații de avere, Oana Mizil are un teren în Snagov, două apartamente în București, bijuterii de 850.000 de euro, ar fi împrumutat diferite persoane private. Evaluările ANI au început în noiembrie 2010, inspectorii de integritate constatând că Oana Mizil  a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea mamei sale, Lidia Niculescu-Mizil Ştefănescu, începând cu data de 29 aprilie 2009.

Potrivit dispoziţiilor articolului 253 indice 1 din Codul penal, conflictul de interese constă în îndeplinirea, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-04-06

TAGURI: oana_mizil, ani, parchet, morar

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...