2019-02-22 06:21


Obrazul subţire cu cheltuială se ţine. Administraţia Prezidenţială a achiziţionat bilete de avion în valoare de 120.000 de euro

 |  19:57
Obrazul subţire cu cheltuială se ţine. Administraţia Prezidenţială a achiziţionat bilete de avion în valoare de 120.000 de euro

AdministraţiaPrezidenţială a achiziţionat, în urma unei licitaţii publice, bilete de avionpentru transportul aerian intern şi extern în valoare de 500.000 de lei cu TVAinclusă. Afacerea a fost perfectată pe data de 4 ianuarie 2010, Preşedinţiaselectând pentru aceste servicii şapte operatori economici de profil abonaţi lacontracte similare cu statul român.

Intenţia AdministraţieiPrezidenţiale de a contracta servicii de transport aerian pe curse interne, darşi pentru curse externe a avut loc la sfârşitul lunii noiembrie a anuluitrecut. Preşedinţia României a publicat un anunţ de participare pe site-ulSEAP, privind achiziţiile publice, pentru a efectua rezervările şi a cumpărabilete de avion pentru transport în ţarăşi în străinătate, la solicitarea Administraţiei Prezidenţiale. Serviciileachiziţionate vor fi puse la dispoziţia autorităţii contractante 24 de ore din24. Potrivit caietului se sarcini care a însoţit documentaţia de atribuire acontractului, Administraţia Prezidenţială poate avea, pe parcursul derulăriicontractului, cerinţe privind detalii referitoare la clasa de transport(business sau economic), data şi ora plecării sau sosirii, ruta de deplasare,escale sau compania aeriană. Însă Preşedinţia nu se va limita doar la acestecerinţe.

Pentru alegereacompaniilor care să ofere Preşedinţiei serviciile solicitate, AdministraţiaPrezidenţială a precizat, de la bun început, că nu va accepta oferte de tip“low cost”, dar nici efectuarea deplasării membrilor delegaţiilor în avioanediferite sau pe rute diferite. În urma analizării celor nouă oferte depuse ladata de 4 ianuarie 2011, Administraţia Prezidenţială a încheiat contractul nr. DMR/164-DMR/170cu şapte firme de transport aerian de pasageri. Este vorba despre Danco ProComunnication SRL, Compania Naţională de Transport Aerian Tarom SA, ING.Development SRL, Perfect Tour SRL, Olimpic International Turism SRL, TravelvizSRL şi Eximtur SRL. Valoarea totală a contractului se ridică la 403.226,81 leifără TVA, adică 500.000 de lei cu TVA inclusă (aproximativ 120.000 de euro).

De un an, Băsescu zboarăcu avioane de linie

De mai bine de un an, preşedintele Traian Băsescu foloseşte cursele delinie ale companiei TAROM, pentru a participa la diferite evenimentedesfăşurate la Bruxelles, în calitate de invitat. Informaţia a fost făcutăpentru ziarul „Puterea” de surse din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, careau adăugat că aceste vizite nu sunt considerate vizite de stat oficiale, civizite de lucru. Băsescu ar utiliza cursele de linie, ca orice om de rând,pentru că dacă ar utiliza aeronava prezidenţială, costurile ar fi mult prearidicate, au precizat sursele citate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-11
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...