2018-12-19 16:13


Ofițeri de poliție, reținuți pentru șantaj și cămătărie

 |  19:53
Ofițeri de poliție, reținuți pentru șantaj și cămătărie
Doiofiţeri de la Poliţia Transporturi Craiova, comisarul-șef Petrişor Alexandru șisubinspectorul Mihai-Dumitru Ardelean, au fost reținuți de procurori pentru şantajşi abuz în serviciu. Alături de ei, va fi cercetat și fratele comisarului-șef, CristiDaniel Alexandru.

Polițiștiisunt acuzați că ofereau împrumuturi în bani, cu o dobândă de 6-12% pe lună. Pentruachitarea împrumuturilor, polițiștii au obligat părţile vătămate să constituie garanţiimobiliare asupra unor autovehicule, aparţinând societăţilor comercialeadministrate de acestea, pe numele fratelui comisarului-şef, CristiAlexandru, să achite ratele unor contracte de leasing şi săînstrăineze diferite autoturisme utilizate de învinuiţi. Ulterior, deşiîmprumuturile au fost achitate integral, cei doi poliţişti au refuzat sărestituie autovehiculele persoanelor împrumutate. Totodată, făcând uz decalitatea de lucători în cadrul Poliţiei Transporturi, cei doi au ridicat în modabuziv mai multe cărţi de identitate ale vehiculelor părţilorvătămate, iar pentru restituirea acestora au pretins diferite sume de bani cutitlu de dobânzi. Documentele erau parafate de Cristi Daniel Alexandru.

În momentul prinderii în flagrant, asupracomisarului-şef PetrișorAlexandru a fost găsită suma de 4.000 lei, iar asupra subinspectorului de poliţie, suma de 1.000 lei, din cei 5.000 lei pretinşi şiprimiţi de la undenunţător. Acesta din urmă a sesizat, pe 24februarie, Serviciul Județean Anticorupție Dolj că, în cursul anului 2008, aîmprumutat 10.000 de euro, cu o dobândă lunară de 10%, de la PetrișorAlexandru, comisar-șef la Biroul de Investigarea Fraudelor - Secția Regionalăde Transporturi Craiova, și de la Mihai Ardelean. Denunțătorul a precizat că,în perioada 2008-2010, le-a restituit polițiștilor peste 40.000 de euro și afost deposedat, prin constrângere și amenințare, de două microbuze transportpersoane.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...