2019-01-20 00:56


Omar Hayssam: Yassin mi-a cerut să sprijin financiar PD în campanii, iar Traian Băsescu ar interveni pentru mine

 |  12:21
Omar Hayssam: Yassin mi-a cerut să sprijin financiar PD în campanii, iar Traian Băsescu ar interveni pentru mine

Omar Hayssam susţine că a donat PD echipamente medicale de peste 100.000 de dolari, la solicitarea lui Mohamad Yassin. De asemenea, Hayssan afirmă că Yassin i-a cerut să sprijine financiar PD în campanii, iar în schimb Traian Băsescu ”ar fi dispus să intervină” pentru a ”rezolva” dosarul său penal.

"Echipa de apărare” a lui Omar Hayssam a postat, luni, pe Facebook, un mesaj intitulat ”Machiavelism - Traian Băsescu şi aghiotantul său”, în care vorbeşte despre împrejurările în care l-a cunoscut pe Mohamad Yassin şi despre relaţiile acestuia cu Traian Băsescu.

”În anii 2003 şi 2004, numele meu a apărut în revista oamenilor de afaceri Capital Top 300, pentru că firma mea a devenit cunoscută în România, având un număr mare de angajaţi, adică nu era o companie oarecare, ci a devenit cunoscută datorită seriozitaţii sale şi achitării de toate obligaţiile care îi reveneau. Această apariţie a mea în revistă a stârnit multe invidii şi ură din partea unor persoane cu influenţă şi din partea unor persoane care sunt membri în partidele politice existente”, a precizat Omar Hayssam.

Acesta a mai afirmat că de-a lungul timpului a primit direct şi indirect ”ameninţări cu iz politic”, cărora nu le-a dat importanţă, iar în 2 noiembrie 2004, în plină campanie electorală, la firma sa şi la birourile unor apropiaţi de-ai săi au fost făcute percheziţii.

”După descinderile care au avut loc, poliţiştii au insistat la procurori ca eu să fiu arestat, dar procurorii s-au opus, neavând probe în numele meu. Nu au găsit nimic care să indice că aş fi făcut ilegalităţi, în consecinţă nu au putut satisface aşteptările celor care au iniţiat acele perchiziţii cu directive politice. Din acest motiv au recurs la obişnuita metodă de intimidare. Astfel, angajaţi, apropiaţi, rude şi persoane care nu mă cunoaşteau au declarat împotriva mea. Tot ceea ce se întâmpla avea directive politice clare”, a afirmat sirianul.

Acesta a mai precizat că, la o zi de la descinderi în biroul său şi-a făcut apariţia Mohamad Yassin, pe care nu îl cunoştea şi care s-a prezentat ca fiind vicepreşedintele Uniunii Arabilor din România, acesta spunându-i că are cunoştinţă de descinderile care l-au vizat.

”Astfel, Mohamad Yassin şi-a folosit poziţia ca paravan, erijându-se într-un apărător al cetăţeniilor de origine arabă. Mi-a spus că în baza declaraţiilor mi se pregăteşte un dosar mare. Mohamad Yassin s-a oferit să mă ajute să îmi rezolv problema cu acest dosar, susţinând că îl cunoaşte pe Traian Băsescu, care ar fi dispus să intervină după ce va fi ales preşedinte. Mi-a povestit că îl cunoaşte pe Traian Băsescu de mult timp, de când era căpitan de vas şi că de fapt Băsescu se cunoaşte cu tatăl lui, care lucra în portul Tartous din Siria şi a lucrat cu acesta în operaţiuni de contrabandă cu ţigări, băuturi şi altele, iar atunci cănd Băsescu avea curse pe vapor înspre Siria, îi dădea marfa pe care o avea, apoi lua altă marfă la schimb. Astfel s-au desfăşurat relaţiile între Mohamad Yassin şi Trăian Băsescu”, se mai arată în mesajul postat pe Facebook de ”echipa de apărare” a lui Hayssam.

Sirianul a mai menţionat că, pentru a părea credibil, Mohamad Yassin i-a divulgat detalii despre relaţia sa cu Traian Băsescu şi i-a cerut să renunţe la PSD şi să se alăture PD, partid pe care să îl finanţeze în campaniile electorale.

”Mi-a spus (Mohamad Yassin -n.r.) că în perioada în care era primarul Bucureştiului i-a dat câteva imobile şi spaţii comerciale, printre care casa şi sediul biroului lui din strada Comana, nr.19, sector 1, şi un spaţiu comercial cu o suprafaţa de 580 metri pătraţi pe Calea Griviţei, la nr. 198-200, sector 1. Mohamad Yassin mi-a cerut să renunţ la calitatea mea de membru PSD şi să mă alătur PD, să-l sprijin financiar în campaniile electorale. I-am spus ca nu voi renunţa la calitatea mea de membru, deoarece poziţia mea din PSD nu poate influenţa cursa pentru prezidenţiale, însă nu mi-a dat de ales decât sa sprijin PD-ul financiar”, a mai menţionat ”echipa de apărare” a sirianului.

Acesta a susţinut că a început să se întâlnească zilnic cu Mohamad Yassin, în prezenţa lui Mohamed Munaf, şi că Yassin ”se plângea mereu că în partid nu sunt bani şi că el şi-a cheltuit toţi banii sprijinind partidul şi alegerile”.

”Discuta cu Băsescu la telefon zilnic, în faţa mea. Acesta discuta, de asemenea, cu Elena Udrea şi Emil Boc şi era evident că avea legături puternice cu aceştia. Am decis să donez PD-ului echipamente medicale în valoare de peste 100.000 de dolari americani. Am achiziţionat aceste echipamente şi le-am dus la sediul PD-ului din strada Modrogan nr.1, sector 1, eu împreună cu Mohamed Munaf şi Mohamad Yassin. Acolo ne-am întălnit cu George Albu, căruia i-am spus că aceasta este o donaţie pentru partid. Acesta mi-a mulţumit şi i-a dat şoferului camionului o adresă din Tărgovişte, spunându-i să ducă echipamantele medicale la acea adresă. Am plecat desigur fără nicio chitanţă, ca de fiecare dată”, se mai arată în mesaj.

În 22 aprilie, Omar Hayssam a fost adus de la Penitenciarul Mărgineni (Dâmboviţa), unde îşi execută pedeapsa cu închisoarea, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a fi audiat în dosarul în care medicul Mohamad Yassin a fost arestat, după ce ar fi cerut două milioane de euro pentru a interveni în obţinerea unei decizii de anulare a pedepsei cu închisoarea a sirianului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-18

TAGURI: omar, hayssam, yassin, cere, sprijina, financiar, pd, campanie, traian, basescu, intervine
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
18 Mai 2015

Haissam,Cocos,Udrea,Petrache,Oprea,Bittner erau toti asazisa "MAFIA LUI NASTASE" pana in 2004....atunci serviciile secrete britanice l-au ales pe Basescu Traian,fost securist la Contrainformatii si Kominternist sa fie presedinte dupa 2004....si l-au lasat in ofsaid pe Nastase impreuna cu toata camarila personala de mai sus Smeker,marinarul securist Qiombetele a facut tot posibilul sa isi umfle conturile personale din pusculitele lui Nastase,atragand de partea lui cam toata "MAFIA LUI NASTASE" contra unui comision substantial din averile acestora Toata circaraia cu "rapirea din serai" a panaramei MAR-JOIANA DE BUZAU,o alta parasuta care si-o tragea cu toti arabii implicati in rapire,a fost organizata de Basescu si SEKU pentru a-i muta o parte din avere lui Haissam in Siria,iar restul pe numele lui Yassin(beneficiarul onest al averii pesedisto-siriene) Ceea ce eu nu prea am inteles este faza cu americanii...cum sa accepte americanii asemenea comedie ieftina cu teroristii din serai...ori au fost pacaliti ori au fost si ei complici la marea ciordeala a lui Basescu-Haissam
Random imageUltimele stiri

loading...