2017-01-19 04:21

DEZVALUIRI


Operaţiunea “Vise Nocturne”. Zeci de poliţişti au scotocit magazinele de etnobotanice

 |  20:35
Operaţiunea “Vise Nocturne”. Zeci de poliţişti au scotocit magazinele de etnobotanice
Sutede plicuri cu substanţe etnobotanice au fost ridicate în vederea expertizării depoliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a CriminalităţiiOrganizate Bucureşti, în urma a zeci de controale desfăşurate în Capitală la"magazinele de vise". În urma operaţiunii, 16 persoane suntcercetate.

Înnoaptea de 4 spre 5 februarie, poliţişti ai BCCO Bucureşti - Serviciul Antidrogau desfăşurat o acţiune în Capitală, pe linia combaterii şi preveniriitraficului şi consumului ilicit de produse tip "spice” (etnobotanice).Astfel, au fost controlate 22 de magazine care comercializează produse tip"etnobotanice", fiind vizate, în special, cele care sunt situate înapropierea unităţilor de învăţământ şi care în weekend lucrează din plin avândcerere mare. Acţiunile, în care au fost angrenaţi peste 80 de poliţişti şilucrători de la Garda Financiară şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorului,s-au finalizat cu ridicarea a peste 500 de grame de substanţe tip"spice", 780 de plicuri cu produse tip "spice" - valoareaacestor produse pe piaţă ridicându-se la 23.170 de lei, şi confiscarea sumei de1.600 de lei. Substanţele au fost ridicate în vederea expertizării laLaboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul IGPR.

Înurma acţiunii au fost întocmite 14 dosare penale, fiind cercetate 16 persoane.Totodată, reprezentanţii Gărzii Financiare au aplicat opt amenzi, în valoare de59.300 de lei şi au suspendat activitatea a trei magazine. Cele 16 persoanesunt cercetate pentru cultivare, producere, fabricare, experimentare,extragere, preparare, transformare, oferire, punere în vânzare, vânzare,distribuire, livrare cu orice titlu, trimitere, transport, procurare, cumpărare,deţinere ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc şi de marerisc, fără drept.

Echipemixte de control

PrefectulCapitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a emis un ordin în 29 octombrie 2010,prin care au fost constituite echipe mixte de control pentru verificarealegalităţii activităţii magazinelor ce comercializează produse etnobotanice.Astfel, reprezentanţi ai Brigazii de Combatere a Criminalităţii OrganizateBucureşti - Serviciul Antidrog, Gărzii Financiare şi Comisariatului pentruProtecţia Consumatorilor au continuat, săptămâna trecută, verificărilesimultane la magazinele de tip "spice", începute la sfârşitul luniioctombrie printr-o nouă serie de controale.

"Operaţiuneade control al magazinelor de etnobotanice, care a debutat în octombrie 2010, vacontinua şi în perioada următoare, până la închiderea legală a acestora. Insistasupra colaborării între toate instituţiile statului, primării şi organe decontrol, pentru că numai aşa putem stopa fenomenul", spune prefectul Bucureştiului.Acesta face un apel către primarii de sector, care autorizează aceste magazine,să fie extrem de atenţi atunci când acordă avize de funcţionare, să verificeprin corpul de control pe care îl au la dispoziţie magazinele de profil de peraza sectorului şi să notifice imediat organele statului atunci când constată căastfel de magazine funcţionează.

"Deşis-au emis hotărâri ale Consiliilor Locale şi ale Consiliului General prin carese interzice comercializarea produselor etnobotanice în anumite condiţii, iatăcă acum un număr de 22 de magazine au fost controlate", spune prefectulMihai Cristian Atănăsoaei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image