2016-12-04 18:36

DEZVALUIRI


Oprescu, primarul contravenient

 |  21:00
Oprescu, primarul contravenient

Ce s-a petrecut la meciul de fotbal dintre România şi Franţa care a inaugurat stadionul Naţional Arena, când gazonul nou-nouţ s-a transformat în teren arabil, a fost un moment considerat de către toţi românii drept o ruşine naţională. Reprezentanţii Primăriei Capitalei, în ograda căreia se află arena, au dat din colţ în colţ şi deocamdată nimeni nu e tras la răspundere.

De altfel, primăria lui Oprescu nu ar fi la primul contract în care apar nereguli. Vă prezentăm mai jos concluziile unor rapoarte de control făcute de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice.

Cei care locuiesc în sectorul 5 cunosc foarte bine munţii de zăpadă prin care sunt obligaţi să circule iarna. Îi informăm că Sorin Oprescu a semnat contractul nr. 431 în data de 30 decembrie 2010 cu firma Romprest Service SA privind prestarea de servicii de salubrizare stradală şi servicii de iarnă pe raza sectorului 5, iar concluzia raportului a fost: „Procedură de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare organizată în vederea atribuirii contractului în valoare de 17.435.659,34 lei, fără TVA, având o durată de şase luni”. În justificarea lui Oprescu se menţionează că municipiul Bucureşti nu avea timpul necesar pentru a organiza o procedură de licitaţie deschisă sau restrânsă, deoarece finanţarea serviciului a fost aprobată abia în data de 17 noiembrie 2010. Fapta costituie contravenţie, iar în urma raportului, primaria a fost amendată cu 80.000 de lei.

Instituţia patronată de Sorin Oprescu pare a fi specializată în contracte atribuite fără a publica anunţuri de participare. Iată încă două cazuri de acest gen, din anul 2008, în urma cărora s-au acordat amenzi Primariei Capitalei de 35.000 de lei pentru fiecare contravenţie: „Servicii de curăţenie pentru sediile administrate de PMB” şi „Prestări de fotocopiere, numerotare şi şnuruire dosare soluţionate în baza Legii nr. 10 din 2001”.

Un alt raport, din 2010, vizează contractul de prestări servicii denumit „Proiectare şi asistenţă tehnică pentru execuţia lucrărilor de consolidare la imobilul din strada Eforie nr. 8, sector 5, Bucureşti”, în urma căruia s-a stabilit că nici unul dintre cei doi operatori economici nu îndeplinea, la data evaluării ofertelor, criteriile de calificare stabilite în fişa de date a achiziţiei, referitoare la prezentarea dovezilor de implementare a cerinţelor standardelor ISO 9001, ISO 14100 şi OHSAS18001. Şi totuşi s-a hotărât ca firma SC ROCOM SRL, declarată câştigătoare, să execute lucrarea. Ulterior, societatea a făcut rost de certificatele de conformitate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
15 Sep 2011

Sa nu zici vorba aia romaneasca cu facerea de bine?Adica Vanghelie,primarul care este,nu a fost in stare sa asigure salubrizarea sectorului sau,iar Sorin Oprescu s-a implicat in problema!Ca un edil responsabil,Sorin Oprescu a preluat o responsabilitate a lui Goagal,si iata ce a iesit!A fost o situatie exceptionala,iar Sorin Oprescu s-a comportat ca atare:nu putea sa lase sectorul fara aceasta utilitate!
ARES
15 Sep 2011

Ei,asta-i buna!Aceasta autoritate este un organism guvernamental!Ori se stie ca cei din guvern nu il au deloc la "inima" pe Sorin Oprescu!Nu e pentru prima data cand Sorin Oprescu este hartuit de Udrea &co;!
MIHAI
15 Sep 2011

Ares, dragule, ar vrea el sa-l hartuiasca Udrea !
TUDOR POPESCU
15 Sep 2011

Oprescu are un imens handicap ! Nu are si nu stie sa-si formeze CONSILIERII PERSONALI ! Aminititi-va ca a fost parasdit de staful sau initial . Oameni care stiau gospodarirea oraselor : TIESS. DUMITRIU , OLARU , PANA si altii In locul lor are pe langa el "amarati". 1. Iarba de pe National : Nimeni nu i-a spus si nici el nu stia ca O INVESTITIE ARE PRIN DECIZIE SI RESPONSDABILITATI LEGALE UN D I R I G I N T E DE SANTIER persoana care stie tot ce scrie in proiect in tehnologiile specifice si in legi. Abseta acestuia fuce la specificul actiunilor lui Oprescu : superficialitatea. 2. zapada : pun las dispozitia oricui REFERATUL MEU OFICAL prin care i-am cerut lui mOprescu sa depoziteze zapada de iarna IN SENALUL DAMBOVITA . Am primit o replica a directiei de mediu care declara ca se interdice afectarea apelor curgatoare !!! Saracii amarati nu stiu ca adevarata DANBOVITA e de mult drenata prin cele doua tubuti ingropate care insotesc metroul de la "semanatoarea" pana la "timpuri noi" Au uitat ca actualul canal dambovita de matura "pe uscat". Toate astea "gaurec "pur si simplu buzunarul bucurestenilor si va mai pot da multe documente d''astea . In concuzie : OPRESCU ESTE CEL MAI PUTIN PROST PRIMAR DE PANA ACUM ... DAR PANA LA UN PRIMAR NECESAR BUBRESTIULUI .. ASTEPTAM SA EXPLODEZE MAMALIGA!
MOSU
16 Sep 2011

oprescu e cea mai mare lepra pesedista un hot notoriu un incapabil ati uitat cu dezapezirea ce a spus la constructori sa ne facem ca lucram sa vada presa ca apoi astia uita cu stadionul care a costat triplu si multe altele o javra pesedista scolit de matusa tamara

Adauga un comentariu

Random image