2017-01-17 09:32

DEZVALUIRI


Oprescu, primarul contravenient

 |  21:00
Oprescu, primarul contravenient

Ce s-a petrecut la meciul de fotbal dintre România şi Franţa care a inaugurat stadionul Naţional Arena, când gazonul nou-nouţ s-a transformat în teren arabil, a fost un moment considerat de către toţi românii drept o ruşine naţională. Reprezentanţii Primăriei Capitalei, în ograda căreia se află arena, au dat din colţ în colţ şi deocamdată nimeni nu e tras la răspundere.

De altfel, primăria lui Oprescu nu ar fi la primul contract în care apar nereguli. Vă prezentăm mai jos concluziile unor rapoarte de control făcute de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice.

Cei care locuiesc în sectorul 5 cunosc foarte bine munţii de zăpadă prin care sunt obligaţi să circule iarna. Îi informăm că Sorin Oprescu a semnat contractul nr. 431 în data de 30 decembrie 2010 cu firma Romprest Service SA privind prestarea de servicii de salubrizare stradală şi servicii de iarnă pe raza sectorului 5, iar concluzia raportului a fost: „Procedură de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare organizată în vederea atribuirii contractului în valoare de 17.435.659,34 lei, fără TVA, având o durată de şase luni”. În justificarea lui Oprescu se menţionează că municipiul Bucureşti nu avea timpul necesar pentru a organiza o procedură de licitaţie deschisă sau restrânsă, deoarece finanţarea serviciului a fost aprobată abia în data de 17 noiembrie 2010. Fapta costituie contravenţie, iar în urma raportului, primaria a fost amendată cu 80.000 de lei.

Instituţia patronată de Sorin Oprescu pare a fi specializată în contracte atribuite fără a publica anunţuri de participare. Iată încă două cazuri de acest gen, din anul 2008, în urma cărora s-au acordat amenzi Primariei Capitalei de 35.000 de lei pentru fiecare contravenţie: „Servicii de curăţenie pentru sediile administrate de PMB” şi „Prestări de fotocopiere, numerotare şi şnuruire dosare soluţionate în baza Legii nr. 10 din 2001”.

Un alt raport, din 2010, vizează contractul de prestări servicii denumit „Proiectare şi asistenţă tehnică pentru execuţia lucrărilor de consolidare la imobilul din strada Eforie nr. 8, sector 5, Bucureşti”, în urma căruia s-a stabilit că nici unul dintre cei doi operatori economici nu îndeplinea, la data evaluării ofertelor, criteriile de calificare stabilite în fişa de date a achiziţiei, referitoare la prezentarea dovezilor de implementare a cerinţelor standardelor ISO 9001, ISO 14100 şi OHSAS18001. Şi totuşi s-a hotărât ca firma SC ROCOM SRL, declarată câştigătoare, să execute lucrarea. Ulterior, societatea a făcut rost de certificatele de conformitate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
15 Sep 2011

Sa nu zici vorba aia roma neasca cu facerea de bine ?Adica Vanghelie,primarul care este,nu a fost in s tare sa asigure salubriza rea sectorului sau,iar So rin Oprescu s-a implicat in problema!Ca un edil re sponsabil,Sorin Oprescu a preluat o responsabilita te a lui Goagal,si iata c e a iesit!A fost o situat ie exceptionala,iar Sorin Oprescu s-a comportat ca atare:nu putea sa lase s ectorul fara aceasta uti litate!
ARES
15 Sep 2011

Ei,asta-i buna!Aceasta au toritate este un organism guvernamental!Ori se sti e ca cei din guvern nu il au deloc la "inima" pe S orin Oprescu!Nu e pentru prima data cand Sorin Opr escu este hartuit de Udre a &co;!
MIHAI
15 Sep 2011

Ares, dragule, ar vrea el sa-l hartuiasca Udrea !
TUDOR POPESCU
15 Sep 2011

Oprescu are un imens hand icap ! Nu are si nu stie sa-si formeze CONSILIERII PERSONALI ! Aminititi-va ca a fost parasdit de st aful sau initial . Oameni care stiau gospodarirea oraselor : TIESS. DUMITRI U , OLARU , PANA si alti i In locul lor are pe lan ga el "amarati". 1. Iarb a de pe National : Nimeni nu i-a spus si nici el n u stia ca O INVESTITIE AR E PRIN DECIZIE SI RESPONS DABILITATI LEGALE UN D I R I G I N T E DE SANTIER persoana care stie tot ce scrie in proiect in tehn ologiile specifice si in legi. Abseta acestuia fuc e la specificul actiunilo r lui Oprescu : superfici alitatea. 2. zapada : pu n las dispozitia oricui R EFERATUL MEU OFICAL prin care i-am cerut lui mOpre scu sa depoziteze zapada de iarna IN SENALUL DAMBO VITA . Am primit o replic a a directiei de mediu ca re declara ca se interdic e afectarea apelor curgat oare !!! Saracii amarati nu stiu ca adevarata DANB OVITA e de mult drenata p rin cele doua tubuti ingr opate care insotesc metro ul de la "semanatoarea" p ana la "timpuri noi" Au u itat ca actualul canal da mbovita de matura "pe usc at". Toate astea "gaurec "pur si simplu buzunarul bucurestenilor si va ma i pot da multe documente d''astea . In concuzie : OPRESCU ESTE CEL MAI PUTI N PROST PRIMAR DE PANA AC UM ... DAR PANA LA UN PRI MAR NECESAR BUBRESTIULUI .. ASTEPTAM SA EXPLODEZE MAMALIGA!
MOSU
16 Sep 2011

oprescu e cea mai mare le pra pesedista un hot noto riu un incapabil ati uita t cu dezapezirea ce a spu s la constructori sa ne f acem ca lucram sa vada pr esa ca apoi astia uita cu stadionul care a costat triplu si multe altele o javra pesedista scolit de matusa tamara

Adauga un comentariu

Random image