2019-03-20 23:42


Ovidiu Popescu acuză ONG-urile că manipulează opinia publică şi intimidează instituţiile statului

 |  19:22
Ovidiu Popescu acuză ONG-urile că manipulează opinia publică şi intimidează instituţiile statului
Omulde afaceri Ovidiu Popescu, proprietarul Palatului Ştirbey, monument istoric declasa A, şi iniţiatorul unui proiect imobiliar în valoare de peste 100 milioanede euro în zona acestui palat, i-a acuzat, printr-un comunicat de presă, pemembrii organizaţiilor nonguvernamentale care se opun proiectului că denigreazăiniţiativa sa şi că fac presiuni asupra Ministerului Culturii pentru că îşiurmăresc propriile interese.

OctavianPopescu spune că a aflat „cu surprindere şi indignare de protestul organizatastăzi (marţi, 12 octombrie, n. red.) de 14 indivizi care se opun unui proiectavizat de Comisia Naţională a Monumentelor Istorice şi care va crea mii delocuri de muncă şi va aduce o investiţie de peste 100 milioane de euro”. El considerăcă „protestul de astăzi al unui număr derizoriu de indivizi este o nouăîncercare de denigrare a proiectului şi de intimidare şi presiune pusă asuprainstituţiilor statului de drept şi în special asupra ministrului Hunor, caretrebuie să elibereze avizul. Cei care sunt promotorii acestei acţiuni suntaceleaşi personaje care au încercat şi anul trecut o deturnare a acestuiproiect, iar ei îşi urmăresc propriile interese şi servituţi. Printre aceştiaaş vrea să-i amintesc pe Peter Derer, Hanna Derer şi Andrei Pippidi, ultimiidoi într-un vădit conflict de interese cu proiectul, nu au avut nici un fel dereţinere de a face în continuare parte din CNMI şi de a se proununţa asupraacestui proiect”.

Pede altă parte, Cristiana Ştefan, arhitect al Westfourth Architecture,responsabil cu acest proiect, a spus că „toate referirile ONG-urilor la acest proiecttrădează ignoranţă şi aparţin unor proiecte mai vechi care au avut arhitecţidiferiţi”, a mai declarat Ovidiu Popescu. “Noi ne-am prezentat în faţa CNMI cuun proiect solid prin care Palatul Ştirbei va fi pus în valoare şi redatspaţiului public. În plus, toate cerinţele emise vreodată de minister, CNMI sauministru, oricare a fost acesta, sunt întru totul respectate de proiectulactual. În acest sens, am micşorat procentul de ocupare a terenului (POT), careeste acum de 65% şi care respectă recomandările studiului istoric, s-au făcutîngustări de volume, retrageri de la străzile Banului şi Budişteanu, s-asugerat fosta grădină a Palatului prin plasarea unui atrium între Palat şiviitorul complex, atrium care are mărimea unui teren de fotbal şi care va puteajuca atât rol de grădină de vară, cât şi rol de grădină de iarnă”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-10-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...