2018-12-14 13:17


Pădurarii pot face uz de armă

 |  21:00
Pădurarii pot face uz de armă

Personalul silvic cu atribuţii de pază a pădurilor va avea dreptul să facă uz de armă pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu, precizează proiectul Legii privind statutul personalului silvic.

De asemenea, angajaţii silvici şi membrii familiilor lor vor avea dreptul la protecţie, din partea structurilor specializate ale statului, „faţă de ameninţările sau violenţele la care ar putea fi supuşi ca urmare a exercitării atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu acestea”.

Proiectul de lege a fost afişat pe site-ul Ministerului Mediului şi Pădurilor, în vederea consultării publice, înainte de a fi discutat în Parlament. Conform acestui document, prezentat de greenreport.ro, angajaţii Ministerului Mediului şi Pădurilor, membri ai Corpului Silvic, vor fi asimilaţi personalului care îndeplineşte funcţii ce implică exerciţiul autorităţii publice.

La admiterea în Corpul Silvic, angajaţii acestuia vor depune un jurământ în care vor promite să respecte Constituţia şi legile României şi să lucreze „cu profesionalism, conştiinciozitate, demnitate şi bună-credinţă”. Jurământul silvicultorilor se va încheia cu formula „Aşa să-mi ajute Dumnezeu” sau, în locul acesteia, cu fraza: „Fac acest jurământ în mod solemn, liber, pe onoare!”.

Jurământul va fi semnat şi se va păstra la dosarul profesional al fiecărui silvicultor.

Pentru angajaţii Corpului Silvic, cea mai mică funcţie va fi aceea de pădurar debutant. Funcţia cea mai înaltă va fi aceea de inginer consilier silvic.

Pe lângă drepturile salariale, personalul silvic de toate gradele va avea dreptul să primească în fiecare an, „gratuit şi neimpozabil”, cantitatea de 6 metri cubi de lemn de foc, precum şi, o singură dată de-a lungul activităţii, cantitatea de 10 metri cubi de lemn de lucru pentru construcţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-10-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DAN
30 Aug 2011

Si se jura CA NU FURA... Chestia asta cu juramintele e degeaba, o formalitate inutila atat timp cat nu exista infractiunea de sperjur. Iar cand depun juramantul ar fi bine sa ii duca pe Varful Omu si sa ii lege pe toti de o ramurica...Poate baga ceva in capul ala a lor unde domneste dorinta de inavutire...
Random imageUltimele stiri


loading...