2018-12-17 04:44


Pagubă. Idolu nu e idolul instanțelor

 |  20:37
Pagubă. Idolu nu e idolul instanțelor

Directorul Aeroportului Timișoara, Daniel Idolu, a pierdut procesul intentat Curții de Conturi. Aceasta înseamnă că acțiunile sale au prejudiciat bugetul instituției cu 2,5 milioane de euro. În 2008, Idolu a semnat un contract cu operatorul aerian Wizz Air.

Contractul prevedea ca aeroportul să plătească o taxă... de marketing. Taxa a ajuns, la un moment dat, la valoarea de 2, 5 milioane de euro și era achitată prin compensare din taxele de exploatare datorate aeroportului. Prin acest contract, Wizz Air a devenit, de fapt, proprietarul neoficial al aeroportului, extinzându-se în dauna Tarom, compania de stat fiind practic scoasă de pe piață la Timișoara, în vreme ce aeroportul a fost adus în pragul falimentului.

Curtea de Conturi a demarat un audit, în urma căruia pagubele i-au fost imputate directorului Daniel Idolu. Finul lui Adrian Chebuțiu, groparul UCM Reșița, a atacat raportul Curţii de Conturi la Tribunalul Timiş, unde a pierdut. Acum a pierdut și recursul judecat la Curtea de Apel Alba Iulia și e bun de plată...


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-09

TAGURI: director, aeroport, timisoara, daniel idolu, proces, pierdut
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


INFRACTOR
23 Noi 2015

FRĂŢIA CONTRACTELOR Mai multe contracte au fost încheiate cu firmele fraţilor Cristian şi Adrian Chebuţiu, acesta din urmă fiind naşul fostului director Dan Idolu şi director al UCM Reşiţa. Astfel, contractul pentru deszăpezire nu era semnat la 7 decembrie 2009, fiind ţinut "sub preş", cu dedicaţie pentru firma SAERO SRL, controlată de Adrian Chebuţiu, director general al UCM Reşiţa, care este naşul fostului director, Daniel Idolu. La fel de controversată este şi semnarea unor contracte pentru diverse lucrări şi servicii tehnice, de securitate şi control cu UTI Group, firma omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu. Terminalul non-Schengen, care este încă în construcţie, a fost deja achitat integral, deşi lucrarea e departe de a fi recepţionată. Contractul este cu o firmă de construcţii din Arad. Tot de numele naşului lui Dan Idolu se leagă şi un contract extrem de important care se referă la siguranţa aeroportului. Între 2004 şi 2009, firma Saero, patronată de Cristian Chebuţiu, şi UCM Reşita, reprezentată prin naşul Adrian Chebuţiu, au primit nu mai puţin de 17 contracte de investiţii, de la construcţii, echipamente, achiziţii de soluţie de degivrare şi până la contractul de service pentru uşile automate ale clădirilor. În 2005 au apărut primele zvonuri despre contractele suspecte, când a fost organizată licitaţia pentru achiziţionarea a două unităţi autopropulsante pentru degivrarea, protecţia aeronavelor la givrare, patru tractoare pentru tractarea trenului de bagaje, un tractor pentru tractarea trenului de bagaje a aeronavelor. Din două firme, licitaţia a câştigat-o firma Saero SRL, cu o ofertă de 1.536.491,6 euro din care 1.192.660 euro plus 343.831,6 euro cheltuieli de finanţare a fost declarată câştigătoare.
Random imageUltimele stiri


loading...