2017-01-23 16:41


Până anul viitor, deputaţii se vor plimba cu avionul de 1,6 milioane de euro

 |  19:08
Până anul viitor, deputaţii se vor plimba cu avionul de 1,6 milioane de euro

Peste şasemilioane de lei noi a stabilit conducerea Camerei Deputaţilor că va cheltuipentru servicii de transport aerian în perioada 2011-2012, în aceşti baniintrând şi eventuale cheltuieli de cazare în regim hotelier sau transportferoviar. Pentru aceasta, deputaţii au angajat trei firme de turism, toate treiavând derulate contracte simplare cu mai multe autorităţi ale statului.

Camera Deputaţilora organizat, la data de 12 aprilie 2011, o licitaţie deschisă în vedereacontractării de servicii de transport aerian şi servicii conexe, pentru operioadă de doi ani. Pentru aceasta, au fost dislocate din bugetul de achiziţii5.460.000 de lei fără TVA. În aceeaşi zi, autoritatea contractantă a încheiatun acord-cadru cu trei companii de turism, respectiv Danco Pro Communication,Perfect Tour şi Business Travel Turism.

Potrivitcaietului de sarcini, cele trei societăţi trebuie să asigure Camerei Deputaţilor,pentru următorii doi ani de la semnarea contractului, serviciile de transportaerian de pasageri (rezervarea şi emiterea de bilete pentru destinaţii internaţionale solicitate de autoritateacontractantă). Asigurările medicale de călătorie se solicită gratuit pentrutoate biletele de avion emise, pe perioada deplasării în străinătate adelegaţiilor Camerei Deputaţilor, pe toată durata de derulare aacordului-cadru. Pe lângă aceste servicii, firmele în cauză mai trebuie săasigure şi servicii conexe transportului aerian de pasageri, cum ar fi serviciihoteliere şi de transport feroviar. Serviciile conexe se vor asigura însă doar la solicitarea expresă a CamereiDeputaţilor.

Dealtfel, nu este pentru prima dată când firmele în cauză prestează serviciisimilare pentru Parlamentul României. Astfel, la data de 30 martie 2010, CameraDeputaţilor a achiziţionat, prin licitaţie publică, servicii de transportaerian şi cazare în străinătate pentru anul 2010, pentru un număr de 68 dedestinaţii. Lotul 1 al acestui contract, reprezentând servicii de transportaerian, a fost atribuit firmei Danco Pro Communication SRL, pentru un preţ de1.359.983. de lei fără TVA. Lotul 2, reprezentând servicii de cazare înstrăinătate, a fost atribuit firmei Perfect Tour SRL, pentru un preţ de765.176 de lei fără TVA.

Ladata de 29 aprilie 2010, Senatul României a achiziţionat, prin licitaţie,servicii de transport aerian extern, punând la bătaie pentru aceasta suma de1.848.739 de lei fără TVA. Perfect Tour SRL este unul dintre cei cincicâştigători ai contractului, alături de firmele Nova Travel SRL, Danco ProComunnication SRL, ING Development SRL şi SC Exclusiv Travel Management SRL.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-01-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image